Nu incerca sa faci un om sa fie cum vrei tu! Ce este al tău îți aparține și va veni întotdeauna la tine

Publicitate

Relațiile se vor schimba pentru a face loc oamenilor potriviți în viața noastră. Dragostea va dispărea pentru că acea persoană nu era menită să fie cu noi pentru totdeauna. Locurile de muncă se vor modifica pentru a crea noi oportunități. Planurile se vor schimba pentru a nu rămâne blocați într-un singur loc.

Sunt o luptătoare. Mă lupt cu timpul. Mă lupt cu planurile Universului pentru mine. Mă lupt cu obstacole. Mă lupt cu lucruri care parcă nu se mișcă așa cum mi-aș dori eu. Mă lupt cu tot ce nu este bine. Pentru că mă sperie când totul nu este perfect. Îmi este teamă când nu dețin frâiele vieții mele.

Dar cât de des luptăm împotriva unei bătălii pierdute? Cât de des luptam să ținem de o relație care nu mai funcționează? De câte ori încercam să ne grăbim, să tragem de timp și să lipim bucățile inimilor noastre frânte din nou și din nou?

Însă în toate aceste lupte ale mele, am învăț ceva și vreau să împărtășesc cu voi: ce este sortit să fie al tău va fi oricum. Cine îți este menit, va găsi calea către inima ta… fie că vrei, fie că nu.

Adevărul este că viața nu merge întotdeauna conform planului nostru. Vom avea momente în care totul este aparent perfect și apoi se va dezintegra complet. Vom fi cu o persoană cu care credem că vom fi pentru totdeauna și apoi ne vom uita neputincios cum relația se prăbușește. Vom continua pe drumul profesional pe care vrem să mergem și apoi vom descoperi că nu are sens. Vom urca și vom cădea. Și, în timp, ne vom ridica din nou.

Trebuie să știm că în toate acele momente nu putem avea răspunsurile la toate întrebările din capul nostru. Nu putem înțelege ce se întâmplă, unde ar trebui să mergem, ce ar trebui să facem. Nu putem cunoaște ce este bine și ce este rău sau ce este al nostru de păstrat.

Trebuie doar să avem încredere – în Univers, în Dumnezeu, în destin, în noi înșine. Trebuie să continuăm. Trebuie să știm că ceea ce este sortit să fie al nostru, va fi oricum… va găsi calea către noi. Chiar dacă acest lucru nu se întâmplă acum sau când ne dorim… nu trebuie să disperăm și nici să ne pierdem răbdarea.

Publicitate

Ceea ce trebuie să fie al nostru… va fi. Relațiile se vor schimba pentru a face loc oamenilor potriviți în viața noastră. Dragostea va dispărea pentru că acea persoană nu era menită să fie cu noi pentru totdeauna. Locurile de muncă se vor modifica pentru a crea noi oportunități. Planurile se vor schimba pentru a nu rămâne blocați într-un singur loc.

Când se întâmplă aceste lucruri este posibil să fim plini de teamă. Am putea simți că totul se destramă în jurul nostru. S-ar putea să plângem, să țipăm, să ridicăm mâinile către cer cu mânie, să ne îndoim de noi, să fim supărați pe ce se întâmplă în jurul nostru – dar adevărul este că uneori totul se prăbușește pentru că ceva mult mai bun să vină către noi. Uneori nu ni se răspunde la rugăciuni pentru că ceva mai frumos este pe drum către noi.

Nu trebuie să ne stresăm. Nu trebuie să ne speriem. Nu trebuie să ne petrecem zilele suferind.

Nu trebuie să pierdem timpul analizând de ce lucrurile și oamenii au plecat din viața noastră. În schimb trebuie să urmăm ceea ce este corect și să avem încredere că, dacă este corect, se va întâmpla. Trebuie să înțelegem că Universul are un plan minunat pentru noi și chiar dacă suntem de părere că nu ne ascultă, el este aici. Întotdeauna va fi.

Trebuie să știm că nu vom avea întotdeauna răspunsurile, dar asta nu înseamnă că suntem singuri. Trebuie să înțelegem că viața nu are sens sau nu merge după planurile noastre pentru că nu suntem pe drumul pe care trebuie.

Ce ne este menit, va fi în viața noastră – oamenii, oportunitățile, slujbele, pasiunile, speranța – totul ne va găsi la momentul potrivit, când trebuie să vină, când Universul știe că suntem pregătiți să acceptăm ce urmează să ni se întâmple.

Nu trebuie să luptăm. Nu trebuie să ne grăbim. Nu trebuie să trăim într-o continuă anxietate. Pur și simplu trebuie să mergem mai departe, să renunțăm la ce nu ne mai face fericiți și să avem încredere. Și să permitem acestor lucruri și oameni să ne găsească.

Sursa: kudika.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Afla ce tip de personalitate ai, alege una dintre cele patru clante

Publicitate

De ce ne indragostim sau suntem atrasi de o anumita persoana, si nu de alta? O intrebare careia antropologul Helen Fisher i-a gasit un posibil raspuns in recenta sa carte “De ce el? De ce ea? Aflarea dragostei adevarate prin intelegerea tipului tau de personalitate”.

Conform cercetatoarei, ceea ce este cel important nu consta in a afla cine esti, ci in folosirea adecvata a felului cum esti.

Ne indragostim de obicei de persoane avand aceeasi parametri socio-economici, cu un nivel de inteligenta asemanator cu al nostru si cu un sex-appeal sau infatisare incadrata in acelasi standarde ca si ale noastre.

Copilaria, incadrarea in timp sau lumea care ne inconjoara au ,fiecare dintre ele, un rol major. Aceste constatari au determinat-o pe Helen Fisher sa caute explicatii intr-o zona mult mai profunda, cea a biologiei.

Antropologul american a identificat substante chimice genetice asociate cu un anumit tip de personalitate. Astfel, dopamina, serotonina, testosteronul, estrogenul si oxitocinul, au indrumat-o catre definirea a patru clase de personalitate: Exploratorul, Constructorul, Directorul si Negociatorul. Dupa studierea a circa 40.000 de persoane de pe un site de dating, cercetatoarea a definit aceste patru tipuri dupa cum urmeaza.

1. Exploratorul

Definit de dopamina, tinde sa isi asume riscuri, este interesat de tot de este nou, este curios, creativ, spontan, energic, optimist si entuziast.

Deschis fata de oameni , da dovada de o mare mobilitate.

Cuvintele pe care le foloseste cel mai des sunt: noutate, interesant, calatorie, distractie, deschis.

Exploratorii sunt carismatici si incitanti, au o generozitate spontana, iar oamenii (atentie!) se indragostesc de ei prea repede.

Exploratorul tinde sa isi alega un partener asemeni lui, pe cineva aventuros, plin de energie si entuziast, creativ si dornic de a descoperi in permanenta noutatea.

Un cuplu de exploratori nu se va angaja niciodata in discutii sau contraziceri mici sau majore; amandoi sunt prea flexibili pentru a se intampla asa ceva.

2. Constructorul

Publicitate

Exprimat de serotonina, este calm, sociabil, popular , precaut, dar nu fricos. Are bune calitati manageriale, se pricepe sa isi construiasca o retea de prieteni si cunostiinte, este traditionalist, familist, conventional, uneori religios. Tinde sa se agate de obiceiuri si tabieturi, iar comportamentul sau se incadreaza in tipare fixe.

Cuvintul rostit cel mai adesea de catre el este “familie.”

O intalnire cu un Constructor nu poate aduce mari surprize, dar nici mari riscuri. Are impulsul de a se inconjura cu oameni, ceea ce nu ofera prea des prilejul unei intimitati a intalnirii.

Datorita caracterului sau, Constructorul tinde sa se asocieze cu o persoana asemanatoare.

Desi doi constructori pot rezista de-a lungul unei casatorii de 50 de ani, vor avea intotdeuna mici frecusuri legate de amanunte sau de lucruri importante.

3. Directorul

Definit de testosteron, este direct, hotarat, consecvent. Adeseori, este pasionat de muzica, datorita structuralitatii acesteia. Competitiv si ambitios, are talentul de a “vedea” in spatiul tridimesional. Are obiceiul de a face lucrurile in mod mecanic sau geometric.

Cuvintele care apar adesea in vorbirea lui sunt: intelectual, politic, dezbatere, specialist.

Directorul gandeste adesea ca o intalnire este o pierdere inutila de timp. El vrea sa ajunga direct la tinta. Daca, in decursul unei intalniri , nu obtine ceea ce isi doreste poate fi nepoliticos sau badaran.

Directorul isi cauta un partener care nu este o expresie a testosteronului, ci a estrogenului.

Doi Directori isi pot continua casnicia in virtutea inertiei sau a obisnuintei, fiecare dintre ei fiind atasat / obsedat de munca lui specifica.

4. Negociatorul

Expresie a estrogenului, este flexibil, intuitiv, are imaginatie si o vedere de ansamblu a lucrurilor. Este comunicativ, vorbaret, si are obiceiul de a se ingriji de cei din jurul sau. Ii plac florile, animalele si copiii.

De cele mai multe, ori il poti auzi spunand: pasionat, pasionant, pasiune.

La o intalnire, Negociatorul iti va deveni dintr-o data prieten, ti se va parea ca il cunosti de-o eternitate, dar nu poti fii sigur niciodata ce gandeste cu adevarat.

Doi negociatori se vor intrece in casnicie a-si acorda unul altuia cat mai multa atentie.

Daca te-ai regasit, distribuie si tu mai departe!

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate