Nu incerca sa faci mai mult decat poti

Nu incerca sa faci mai mult decat poti

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 October 2020 in Lecții de viațăSpiritualitate

Nu te ingreuia cu cele straine, cu cele care nu sunt in puterea ta

Un pas pentru a te apropia de linistire, de simplitate, de pacea sufletului, e a nu te ingreuia cu cele care nu sunt in puterea ta, nu te osteni sa le duci pe cele straine, care sunt in puterea sau in voia altora, care sunt de dus de altii, si daca si le fac grele si le fac asa pentru ei.

Oricât ai spune ca ii iubesti si nu vrei sa ii vezi impovarati cu ele, daca nu sunt in puterea ta si in voia ta, nu te osteni cu ele. Nu te lupta tu cu nevointele lor daca ei si le ingijesc ca nevointe sau ca voia lor, ca nu ai ajuns tu la limanul luptei cu nevointele tale, vezi-le pe ale tale mai intai, ajungi tu la despatimire si la linistire, si apoi ii poti ajuta vazand ei lucrarea ta.

Intr-o intelegere, fa-ti partea ta cât de bine se poate, partea celuilalt nu o poti face tu, asa ca nu te ingreuia cu ea. De e sa nu primesti, sau sa consideri ca primesti jignire in schimb, sau bataie de joc, nu te mânia si nu primi gandul asta, nu te tulbura si daca e sa te fi atins supararea departeaz-o de la tine, caci tu ti-ai facut partea, nu ajunge la a mustra sau la a purta suparare sau minie, caci de fapt ar trebui sa te bucuri ca tu ai putut face ce era in partea ta.

Nu iti bate capul cu cele ce nu tin de tine, tu fa-ti partea ta si săvârșește-o cu bucurie, cat e in puterea ta, si partea cealalta las-o daca e, in voia Domnului. Cat a fost in puterea ta, si de partea ta ai facut, multumeste ca ai putut duce la savarsire acel lucru.

Accepta voia Domnului, si lasa cele straine in voia Domnului, tu primeste bucuria savirsirii si nu lasa sa te tulbure cele ce nu sunt in puterea ta si in sarcina ta, si pleaca-te voii Domnului.

Asa de vei face, nu va mai fi sa primesti tulburare in loc de linistire si bucuria implinirii fagaduintei.

Domnul sa ne ajute sa ne plecam voii Sale, si sa lasam cât se poate deoparte supararea si sa o inlocuim cu bucurie si impacare.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!