“Nu exista trecut daca tu traiesti in prezent. Nu exista viitor din moment ce nu s-a intamplat inca!” Regulile de viata dupa care toti ar trebui sa traim!

“Nu exista trecut daca tu traiesti in prezent. Nu exista viitor din moment ce nu s-a intamplat inca!” Regulile de viata dupa care toti ar trebui sa traim!

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 January 2020 in De Suflet

Ca sa ai succes in viata ar trebui sa fii realist, atat in ceea ce te priveste, cat si in ceea ce-i priveste pe ceilalti, sa existe armonie intre sufletul tau si lumea din jurul tau si sa incerci sa devii pe zi ce trece mai bun.

Iata 6 reguli de viata dupa care toti oamenii ar trebui sa traiasca.

1. Regula oglinzii

Oamenii din jurul tau sunt oglinzile tale. Ei reflecta parti ale propriei personalitati pe care tu nu le poti vedea. De exemplu, daca cineva nu este politicos cu tine, tu esti cel care permite si tolereaza un astfel de comportament. Daca cineva te deceptioneaza din nou si din nou, cel mai probabil esti o persoana cu foarte mare incredere in oameni. Asa ca n-ar trebui sa fii suparat pe nimeni daca ti se intampla asta.

2. Regula liberului arbitru

Tot ce ti se intampla in viata este rezultatul propriilor alegeri. Daca esti inconjurat de oameni plictisitori, inseamna ca si tu esti plictisitor la randul tau. Daca le rezolvi altora problemele, inseamna ca iti place sa faci asta. TU esti cauza tuturor lucrurilor ce ti se intampla. TU esti creatorul destinului tau, gratie liberului arbitru, si nimeni altcineva.

3. Regula greselii

Cu totii comitem erori, mai ales ca opiniile si actiunile tale nu pot fi considerate corecte de toata lumea. Nu incerca sa fii PERFECT. Ai dreptul sa faci greseli si sa te inseli. Cel mai corect este sa recunosti asta si sa incerci sa repari ce e de reparat.

4. Regula compensatiei

Ai exact atat cat meriti, nu mai mult, nu mai putin, indiferent ca este vorba de viata amoroasa, job sau bani. Daca nu poti iubi un om cu tot sufletul, nu poti pretinde de la acesta sa te iubeasca asa. Fii pregatit sa te schimbi tu daca vrei sa schimbi ceva la oamenii din jur.

5. Regula prezentului

Nu exista trecut daca tu traiesti in prezent. Nu exista viitor din moment ce nu s-a intamplat inca. Atasamentul emotional de trecut duce la depresie, in timp ce preocuparea excesiva pentru viitor creeaza anxietate. Asa ca bucura-te prezent in fiecare zi!

6. Regula optimismului

Viata trece pe langa tine indiferent ca te bucuri de ea sau nu. Gandeste-te la oamenii care n-au nici macar jumatate din ce ai tu si fii recunoscator pentru toate lucrurile bune din viata ta. Sunt oameni care mor, sunt oameni care traiesc in saracie, in timp ce tu te plangi. Gaseste toate motivele pentru care trebuie sa fii recunoscator si iti vei da seama ca ai o viata fericita, potrivit learning-mind.com.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Iată 20 de proverbe evreiești, pline de înțelepciune și umor, din care ai de învățat și tu

Evreii sunt un popor foarte deosebit, iar proverbele lor sunt în același timp inteligente, amuzante și cu adevărat mișcătoare. Noi am selectat câteva astfel de fraze impresionante din care merită să învețe oricine.

1. Atunci când Dumnezeu vrea să-i frângă omului inima, el îi dă mai multă minte.

2. Dacă au pierdut sau le-au fost furați banii, cei înțelepți spun:„ Îți mulțumesc, Doamne, că mi-ai luat cu bani!”

3. Dacă iubirea s-a terminat înseamnă că nici nu s-a început.

4. Dacă o problemă poate fi soluționată cu bani, asta nu e problemă, e cheltuială.

5. În orice situație confuză, mergi la culcare.

6. Cu cât mai mult te gândești la tine, cu atât mai puțin ești iubit.

7. Ceea ce ți se dă în dar, mai bine să ei cu bani.

8. Cunoștințele nu se primesc prin moștenire.

9. Binele se ține minte mult, iar răul și mai mult.

10. Dumnezeu i-a dat omului 2 urechi și o gură pentru ca acesta mai mult să asculte și mai puțin să vorbească.

11. Noi îl supărăm pe Dumnezeu cu păcatele noastre, iar pe oameni cu realizările noastre.

12. Atunci când scapi o pasăre din mâini, ai putea s-o prinzi. Însă nu vei putea prinde cuvântul care ți-a scăpat din gură.

13. Să te ferească Domnul de femeile rele, că de cele bune te vei păzi singur.

14. Îmbătrânind, omul vede mai prost, dar mai multe.

15. Trebuie să-ți fie frică de berbec din față, de cal din spate, iar de prost din toate părțile.

16. Încă nu a fost găsit calul pe care să-l încaleci și să ajungi din urmă tinerețea.

17. Pe ticălos nu trebuie pur și simplu să-l înveți, trebuie să-l înveți minte.

18. Cătușele rămân cătușe, chiar dacă sunt făcute din aur.

19. Nu invidia pe nimeni. Fiecare își are propria doză de durere.

20. Corpul poate fi spălat, iar sufletul – nu.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!