“Nu există nicio restricție pentru organismul uman. Oamenii pot fi sănătoși chiar și la bătrânețe dacă acordă suficientă atenție organismului lor” – Neumyvakin.

“Nu există nicio restricție pentru organismul uman. Oamenii pot fi sănătoși chiar și la bătrânețe dacă acordă suficientă atenție organismului lor” – Neumyvakin.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2023 in SanatateSfaturi

Cea mai comună dorință a oamenilor este sănătatea. Pe lângă sănătate, starea de bine și judecata corectă sunt foarte importante în viața de zi cu zi.

Acești doi factori importanți determină modul în care trăim – fericiți și plini de bucurie sau triști și doar supraviețuind de pe o zi pe alta.

Ne este deja cunoscut faptul că pregătirea emoțională pentru bătrânețe începe încă din tinerețe. Modul cum trăim când suntem tineri și sănătoși de la natură va influența cum ne vom simți pe măsură ce îmbătrânim.

Toată lumea știe că o alimentație corectă și echilibrată ajută la hrănirea organismului cu vitamine și minerale, oferă energie și întărește sistemul imunitar.

Somnul nocturn de calitate oferă organismului timp pentru odihnă și ajută la funcționarea corectă a organismului, la producția de hormoni și menținerea tonusului.

Exercițiile fizice contribuie la sănătatea corpului și la bunăstarea mentală.

Mulți oameni de știință încearcă să găsească o soluție magică, universală pentru toți, pentru a menține sănătatea cât mai mult timp posibil. Unul dintre acești oameni de știință a fost academicianul și doctorul în științe medicale Pavlov Neumyvakin.

Doctor în științe medicale, a fost autor a numeroase lucrări științifice și a publicat cărți despre tratamentul și îngrijirea sănătății umane.

A avut multe poziții, premii și experiențe, la fel ca și urmașii săi în ipotezele sale. Una dintre aceste credințe a devenit “metoda de alcalinizare a organismului”.

Există multe controverse în această privință. Unii oameni de știință susțin aceste metode, în timp ce alții vorbesc despre prejudicii ireparabile pentru sănătate.

Cu toate acestea, faptul că Ivan Pavlovici era medic și doctor în științe medicale îi conferă dreptul de a oferi recomandări și îndrumări legate de medicină și fapte dovedite.

Sfaturi de la profesorul Neumyvakin

1. Dimineața, pe stomacul gol, beți un pahar de apă caldă.

Acest lucru ajută la eliminarea uneia dintre cele mai comune probleme ale vezicii biliare, evacuarea bilei stagnante din timpul nopții, din care se formează pietre.

În plus, consumul de două pahare de apă dimineața pe stomacul gol reface aportul de apă consumat de organism în timpul nopții pentru curățare și previne constipația.

2. Nu beți apă în timpul mesei.

Beți lichide cu 10-15 minute înainte de a mânca și nu mai devreme de 1,5-2 ore după masă.

3. Nu mâncați când sunteți nervoși sau supărați.

4. Renunțați la alimentele grase, prăjite, afumate, marinate și la produsele artificiale și rafinate. Consumați sare și zahăr în cantități moderate.

5. Mâncați încet și mestecați bine mâncarea.

6. Consumați alimente proaspăt pregătite, după ce s-au răcit ușor. Este mai bine să pregătiți zilnic masa pentru a avea mereu mâncare proaspătă.

7. Alimentația trebuie să fie variată, cu multe legume și alte alimente vegetale.

8. Mâncați de 3-4 ori pe zi în porții mici.

9. O dată pe săptămână, stabiliți o zi de detoxifiere a corpului cu sucuri de fructe sau post negru, consumând doar apă.

10. Cantitatea de alimente consumată trebuie să corespundă nivelului de activitate fizică. Cu cât mâncați mai mult, cu atât trebuie să faceți mai multă mișcare.

Potrivit lui Neumyvakin, respectarea acestor reguli de alimentație ajută la menținerea echilibrului tractului gastro-intestinal după curățarea acestuia, creând condiții normale pentru funcționarea tuturor organelor și sistemelor din organism.

“Nu există nicio restricție pentru organismul uman. Oamenii pot fi sănătoși chiar și la bătrânețe dacă acordă suficientă atenție organismului lor” – Neumyvakin.

Cel mai important este să ne amintim că sănătatea noastră este în mâinile noastre!

Care dintre aceste sfaturi le veți lua în considerare și care dintre acestea nu se potrivesc cu filozofia voastră despre sănătate?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!