Nu crea din necazurile tale, propriul tau iad, alege fericirea si vei gasi rezolvare la toate problemele!

Nu crea din necazurile tale, propriul tau iad, alege fericirea si vei gasi rezolvare la toate problemele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 April 2020 in Dezvoltare Personala

“Vezi tu, in viata, o multime de oameni stiu ce sa faca dar putini oameni de fapt, fac ceea ce stiu. Cunoasterea nu este de ajuns, trebuie sa iei atitudine.” – Anthony Robbins;

Fiecare persoană se naște pentru a fi fericită. E o eroare absolută să credem că cineva merită o soartă fericită, iar cineva nu. Indiferent de circumstanțele în care venim în această lume, omul poate fi fericit. Ca dovadă sunt copiii nou născuți.

Aţi văzut vreodată un copil cu faţa încruntată, care nu zâmbește? Toți venim pe această lume cu capacitatea de a ne bucura şi a zâmbi. Din păcate, cei mai mulți dintre noi o pierd pe drum și cu timpul ne transformăm viața într-un iad, unde ducem o luptă continuă, ne facem griji din diferite motive, suntem nemulțumiți, ne comparăm cu alte persoane, invidiem, criticăm, nu ne apreciem nici pe noi, nici viața noastră, nici ceea ce avem.

Încetăm să fim fericiți și să zâmbim, să apreciem ceea ce avem, în schimb, începem “să obținem“, “să ajungem“, transformându-ne viața într-o luptă constantă. Fără a conștientiza și cu cele mai bune intenții, ne creăm propriul iad, ne fierbem în el și suferim.

Obișnuința de a suferi ni se transmite de la părinți, pentru că şi ei la rândul lor au trăit astfel. Pentru ei e ceva firesc să sufere din cauza că le lipsește ceva. Nu există în societatea noastră minunatul obicei de a ne bucura, de a fi fericiți şi recunoscători pentru ceea ce avem.

Majoritatea oamenilor cred că fericirea îi va vizita odată cu achiziționarea – iată voi fi bogată, mă voi căsători, voi naște un copil, îmi voi crea o afacere şi imediat voi deveni fericită. Doar că Fericirea e un obicei, iar obiceiul trebuie format conștient.

Deasemenea, multora le place să sufere. Ei sunt atât de obișnuiți cu această stare, încât se simt absolut perfect în ea. Doar încearcă să-i scoți din această zonă. S-au obișnuit atât de mult, că nu-şi imaginează viaţa fără suferință, iar dacă ar fi să aleagă bucuria şi fericirea – acolo e incertitudine totală, e de parcă ai merge într-o pădure întunecată. Oamenii se tem de necunoscut mai mult decât de suferință. Deci, ei continuă să se plângă și să sufere.

Alegerea întotdeauna o face omul. Poţi continua să suferi sau poţi alege să fii fericit. Nici nu vă imaginați ce oportunități se deschid atunci când alegi să fii fericit. Vei fi plăcut surprins de miracolele și abundența de oportunități pe care înainte nu le observai și care vor intra în viața ta odată cu această decizie. Viața – este o oglindă, iar realitatea noastră – o reflexie a ceea ce suntem.

Dacă ai ales fericirea, ai ales această cale îţi împărtășesc câteva tehnici pentru a ajunge la ea:

-când te trezești, gândește-te pentru ce ești recunoscător. Credeți-mă, fiecare om are pentru ce să fie recunoscător: sănătate, frumusețe, o casă caldă, copacii de sub geam, familie, copii, părinți, posibilitatea de a merge, de a avea două mâini şi două picioare, merită recunoștință. Dacă ţi se pare că nu ai pentru ce să fii recunoscător, atunci mulțumește pentru că respiri şi pur şi simplu exişti.

-pe parcursul zilei, la fiecare 2 ore reamintește-ţi – “aleg să fiu fericit”. Urmărește-ţi starea şi dacă observi că te-ai dus în suferință, întoarce-te şi spune-ţi – “da, acum nu-mi este ușor, însă aleg să fiu fericit”.

-ocupă-te de corpul tău, practică exerciții de respirație care te vor ajuta să-ţi menții starea de fericire.

Dacă vei urma aceste sfaturi 21 de zile, se va forma un nou obicei. Lăsați bucuria, recunoștința şi fericirea să devină noua voastră realitate. Este absolut posibil – să alegi fericirea în fiecare zi. Fii creatorul realității tale, creatorul vieții și atitudinii tale.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!