Nu ai venit pe lumea asta ca sa faci dupa cum ti se dicteaza, ai venit sa creezi, sa o recreezi! Invata sa preciezi darurile primite de la univers!

Nu ai venit pe lumea asta ca sa faci dupa cum ti se dicteaza, ai venit sa creezi, sa o recreezi! Invata sa preciezi darurile primite de la univers!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2019 in De Suflet

“Nu te teme de inamicii care te atacă, teme-te de prietenii care te flatează.” – Dale Carnegie

Mi-am amintit de pilda talantilor in ziua in care imi cautam talentul. Nu e greu de observat asemanarea fonetica talant-talent.

Nimeni n-a venit pe aceasta lume fara un “talant” anume, dar cati dintre noi suntem constienti de el? Nu mai stim daca-l mai avem sau nu, pentru ca l-am ingropat bine de tot, iar multi dintre noi nici nu mai stiu unde si de ce l-au ingropat. Insa n-avem nicio scuza…

La nastere, fiecare copil vine inzestrat cu un dar. Dupa ce incepe sa creasca, lumea ii prezinta darurile ei ispititoare care sunt toate materiale si-l face sa creada ca darul lui n-are valoare comparativ cu ce ii poate ea oferi. Omul se leapada usor de talantul lui pentru ca unii i-au spus ca n-au nevoie de el si uita ca nu intamplator i s-a dat lui acel talant.

Oare asta sa fie toata povestea? Asa de scurta si asa de trista?

Nu ai venit pe lumea asta ca sa faci dupa cum ti se dicteaza, ai venit sa creezi, sa o recreezi. Tu detii libertatea asupra propriei tale fiinte, nimeni nu-ti poate lua talantul decat daca tu permiti acest lucru.

Si atunci de ce sa-l ingropi? In aceasta pilda, observam ca stapanul ii cere socoteala celui care, spre deosebire de ceilalti, nu s-a obosit sa-si inmulteasca talantul.

Un talent nu ti se da ca sa-l pastrezi inchis in cutia cu amintiri, talentul ti se da ca sa-l fructifici, sa-i gasesti utilitatea in viata ta si a altora. Si ce daca altii nu cred in el? Oare ei trebuie sa creada? Ei nu stiu ce se ascunde in tine, tu esti singurul care stie acest lucru.

Daca nu mai stii care e talentul tau, aminteste-ti de copilaria ta…Ce joc iti facea cea mai multa placere si cum te punea in valoare acel joc? Cand suntem copii, totul e mai proaspat in noi, iar limitarile societatii n-au apucat inca sa ne atinga.

Adevarata implinire in aceasta viata vine atunci cand ai reusit sa dai tot ce era mai valoros din tine si sa creezi o valoare si mai mare.

Fiecare are rolul lui, nimeni nu are un talent identic. Suntem cu totii muzicieni cu instrumente cu roluri diferite, care canta Armonia intr-o singura Orchestra cu un singur Dirijor. Si oare cum suna o partitura daca unul din instrumente nu functioneaza sau a ruginit? Acel instrument poate fi chiar al tau… racordeaza-l si repune-te pe portativ.

Daca crezi ca ceilalti au vina lor pentru propriile instrumente care nu functioneaza, fii tu cel care canta cel mai bine si ceilalti vor canta dupa tine. Tu esti cel mai bun in partitura ta, nu un simplu spectator la Concertul universului.

Bucura-te si foloseste-te de ceea ce ti s-a dat, nu tanji dupa ceea ce nu ai, in caz contrar vei pierde si putinul pe care-l mai ai: “Caci tot celui ce are i se va da si-i va prisosi, iar de la cel ce n-are si ce are i se va lua.”

Inmulteste-ti fiecare virtute, fiecare talent, altfel se vor stinge precum o specie pe cale de disparitie. Daca l-ai ingropat, sapa! Redescopera-l, da jos noroiul de pe talantul tau, slefuieste-l si va straluci in toata splendoarea sa. Nu e niciodata prea tarziu sa-ti inmultesti talantul de la Dumnezeu, nu uita ca vei fi intrebat ce-ai facut cu el…

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!