Nimic nu este întâmplător în viață – povestea doctorului care a început să creadă în Dumnezeu

Nimic nu este întâmplător în viață – povestea doctorului care a început să creadă în Dumnezeu

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePilde

Într-o zi, un doctor foarte cunoscut în domeniul oncologiei mergea la o conferință foarte importantă într-o altă țară unde urma să i se acorde un premiu pentru cercetările și descoperirile sale medicale. Era foarte emoționat pentru că multe dintre studiile și cercetările sale, la care a muncit ani de zile, urma să fie discutate și evaluate la această conferință.

Din păcate, la două ore după decolare, avionul a aterizat de urgență pe cel mai apropiat aeroport din cauza unei probleme tehnice. Doctorul s-a temut că nu va ajunge la timp, așa că a închiriat o mașină și a condus singur în orașul în care urma să aibă loc conferința.

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a plecat, vremea s-a înrăutățit și a început o furtună puternică. Din cauza ploii abundente, a virat pe un drum greșit și s-a rătăcit.

După două ore de condus, și-a dat seama că s-a pierdut. Pentru că i se făcuse foame și se simțea destul de obosit, doctorul s-a hotărât să caute un loc de cazare. După altă jumătate de oră de condus, a zărit o casă mică și veche. Disperat, a oprit, a coborât din mașină și a bătut la ușă.

O femeie frumoasă a deschis ușa. Doctorul i-a explicat care este situația lui și a rugat-o să-i folosească telefonul. Femeia a spus însă că nu are telefon, dar că poate să intre și să aștepte acolo până când vremea se va îmbunătăți.

Doctorul, fiind flămând, trist și obosit a acceptat oferta ei amabilă și a intrat. Doamna l-a servit cu mâncare și ceai fierbinte și i-a propus să i se alăture pentru o rugăciune. Însă doctorul a zâmbit și a spus că el nu este credincios, așa că a refuzat.

Stând la masă și sorbind din ceai, doctorul o privea pe femeie în lumina slabă a lumânărilor în timp ce se ruga lângă pătuțul bebelușului.

Doctorul și-a dat seama că femeia are nevoie de ajutor, așa că, atunci când și-a terminat rugăciunea, a întrebat-o ce anume își dorește de la Dumnezeu și dacă este sigură că Dumnezeu îi ascultă rugăciunile. Apoi a întrebat despre copilul mic din pătuțul lângă care se ruga.

Femeia a zâmbit într-un mod trist și a spus că pruncul din pătuț este fiul ei, care suferă de o formă rară de cancer. Că un singur doctor îl poate vindeca, dar ea nu are așa de mulți bani și, în plus, acel doctor locuiește în alt oraș. Ea a mai spus că Dumnezeu încă nu i-a răspuns rugăciunii, dar știe că la un moment dat o va ajuta, așa că va continua să se roage cu această speranță în suflet.

Doctorul a rămas fără cuvinte și pur și simplu a izbucnit în lacrimi. El și-a amintit de tot ce i s-a întâmplat astăzi: defecțiunea avionului, ploaia torențială care l-a făcut să se piardă și a realizat că toate acestea s-au întâmplat pentru că Dumnezeu a răspuns rugăciunii femeii și i-a trimis rezolvarea chiar la ușă.

Acum a înțeles doctorul cum lucrează Dumnezeu, prin oameni. Astfel, el a putut ajuta o femeie sărmană care nu avea nimic în afară de rugăciune. Fii mereu împăcat cu ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru tine. Nu există coincidențe în viață.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!