Nimic nu este din intamplare, totul vine in viata ta pentru ai da sens si culoare, insa trebuie sa luptam si noi pentru fericire!

Nimic nu este din intamplare, totul vine in viata ta pentru ai da sens si culoare, insa trebuie sa luptam si noi pentru fericire!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 May 2020 in De Suflet

“Am zâmbit ieri, zâmbesc azi și voi zâmbi mâine. O fac pentru că viața e mult prea scurtă pentru a plânge pentru orice.” – Santosh Kalwar

In fiecare zi imi dau seama de magia vietii si cand spun asta, nu ma refer neaparat la lucrurile minunate, ma refer la absolut toate experientele de viata care poarta cu ele o semnificatie.

In urma cu ceva vreme am auzit ca nimic nu e intamplator in viata si desi in sufletul meu stiam ca acesta este adevarul, nu puteam sa dau o explicatie elaborata pe baza acestei maxime. Poate ca nici nu era necesar, era suficient sa am aceasta certitudine interioara pentru a experimenta cele mai minunate sincronicitati in viata mea exterioara.

Ceea ce stiu este ca inca nu ajungem cu cu totii la aceasta certitudine in acelasi timp. Pentru fiecare dintre noi exista un moment potrivit , un loc potrivit si chiar poate o experienta potrivita care declanseaza in noi o anumita intelegere si care ne transforma cu totul perspectiva asupra vietii. Daca ai trait deja acest timp, atunci probabil vei simti aceste ganduri ca fiind propriile tale ganduri , iar daca nu ai ajuns, cu siguranta nu este o intamplare ca citesti aceste randuri.drumul spre fericire

De-a lungul vremii am ajuns sa inteleg ca nu noi suntem cei care gasesc anumite mesaje ci mesajele ne gasesc pe noi, atunci cand suntem pregatiti sa le primim.

Nu-ti cer sa crezi nimic din ceea ce iti spun astazi si nu caut sa te conving de absolut nimic, considera ca eu insami sunt doar un gand care cauta o forma sa prinda glas. Asa cum toate celelalte ganduri vin spre tine, acorda-i un mic ragaz si daca in sufletul tau simti ca ar putea fi adevarat, atunci probabil ca el te va ghida spre propria ta cautare a adevarului si nu mi-as putea dori mai mult de atat.

Intr-o lume a vitezei, intr-o lume in care alergam in permanenta sa facem ceva pentru a ajunge sa fim intr-un anumit fel, dincolo de visurile diferite pe care le avem, cu totii cautam acelasi loc. Sub pielea vietilor noastre, undeva in adancuri , undeva uitat de vreme, cu totii traim acelas vis ascuns in spatele multitudinii de alte visuri. Oriunde am fi, oricine am fi, indiferent de rasa ,nationalitate, religie, ocupatie, cautam sa ne intoarcem acasa, la pacea, iubirea si siguranta pentru totdeauna.

Si o putem face o data ce intelegem cine suntem si o data ce realizam ca nimic nu este intamplator in aceasta lume.

De multe ori ne trezim in fata unor evenimente de viata si nu intelegem de unde vin, ce am facut sa ne intalnim cu ele. Unele sunt dureroase , altele sunt pline de bucurie. Ne intrebam ce am facut sa meritam aceste lucruri si care este motivul pentru care le traim.

Si pentru ca nu intelegem , ajungem sa suferim. Am fost si eu in aceasta ipostaza in viata mea, de mai multe ori, si nu mi-e rusine sa o recunosc. De ce mi-ar fi? Sunt la fel ca si tine, un suflet care a venit sa traiasca o experienta umana , un suflet pe care fiecare experienta l-a adus mai aproape de a intelege cine este cu adevarat.

Te –ai intrebat oare vreodata de ce persoanele din viata ta te mint?

Te-ai intrebat de ce intalnesti persoane sau situatii in care esti judecat?

Te-ai intrebat de ce oamenii cu care interactionezi te fura?

Te-ai intrebat de ce oamenii te trateaza cu superioritate si lipsa de respect?

Te-ai intrebat de ce oamenii din viata ta te insala?

Ei bine, toate aceste lucruri nu sunt intamplatoare si tu nu esti o victima.

De cand am inceput aceasta calatorie pentru a gasi raspunsuri la intrebarile pe care mi le-am pus in legatura cu viata am realizat cateva lucruri esentiale care mi-au transformat complet existenta.

Mi-am dat seama ca atunci cand esti generos, viata e generoasa cu tine, mi-am dat seama ca atunci cand transmit ganduri si intentii pozitive , ele se intorc spre mine, ca atunci cand judec, intotdeauna aduc in viata mea persoane care ma judeca.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!