Nimic nu doare mai tare decat o lovitura primita de la omul in care aveai cea mai multa incredere… Dezamagirile sunt cele mai adanci rani pentru sufletul nostru!

Publicitate

“Cuvintele sunt precum frunzele. Acolo unde ele abundă, arareori mai găsești și roade împrejur.” Alexander Pope

Majoritatea situatiilor dezamagitoare apar in timpul relatiilor. La urma urmei, pentru unii, o stima de sine scazuta poate determina sa te bazezi pe altii pentru sprijinul emotional.

Dintr-o data, s-ar putea sa te afli in cautarea aprobarii altora. Te poti simti fericit numai daca cei din jurul tau iti permit sau depinzi de oameni pe care tu ii simti ca sunt importanti pentru a dicta cum trebuie sa te simti.

Daca un prieten anuleaza planurile, s-ar putea sa te simti deprimat. Sau, daca cineva iti schimba planurile in ultimul minut, poate ca esti intr-un montagne rousse al emotiilor.

Stima de sine poate deveni atat de scazuta incat sa cauti refugiu emotional in alte persoane. Te astepti ca acestia sa ofere aprobarea de care ai nevoie pentru a te simti fericit, chiar daca tu esti cel care trebuie sa-i faca sa se simta bine, si dai prea mult din tine pentru ei.

Faptul ca dezamagirea este prezenta in viata ta iti spune sa nu te mai gandesti atat de mult la ceilalti si sa incepi sa te concentrezi pe tine insuti.

Nu mai cauta aprobarea externa. Nu mai hrani stima de sine scazuta. Este timpul sa te pui mai intai pe tine si sa cauti fericirea care se afla in interior.

Cum te descurci cu dezamagirea?

La urma urmei, te face sa te simti groaznic si, de asemenea, te poate determina sa iei decizii care nu iti sunt benefice. Te doare cand ai fost ranit si dezamagit de o persoana in care ai avut incredere. Dar daca tot raul este spre bine?

Tindem sa-i invinovatim pe ceilalti pentru ca ne-au dezamagit si ne-au distrus increderea pe care am pus-o in ei. Cu toate acestea, trebuie sa invatam sa intelegem cum ne ajuta sa ne maturizam de fapt dezamagirea.

Dezamagirea poate scoate la lumina asteptari nerezonabile

Toti avem asteptari. Cu toate acestea, sa permiti asteptarilor tale sa preia poate fi o greseala. Asteptarea pentru a obtine acel nou loc de munca sau presupunerea ca o anumita persoana te va suna mai tarziu poate provoca sentimente de dezamagire. La urma urmei, daca nu se intampla aceste lucruri?

Publicitate

Presupunem ca toata lumea din jurul nostru ar trebui sa actioneze asa cum credem ca este corect. Uneori, putem simti ca daca cineva a promis ceva, ei trebuie sa-si pastreze cuvantul.

Cu toate acestea, s-ar putea ca prietenul care nu te-a sunat pur si simplu a uitat sa o faca pentru ca avea alte lucruri la care se gandea. Sau locul de munca pe care nu l-ai primit a fost dat cuiva care a fost pur si simplu mai potrivit pentru asta.

Totusi, odata ce lucrurile nu merg asa cum te astepti, nu poti evita sa te simti trist si dezamagit.

Asteptarile nerealiste iti pot umple viata cu o serie de momente nefericite. Presupunerea ca lucrurile se vor rezolva exact asa cum ti s-a promis conduce doar la ranire.

Este imposibil ca ceilalti sa actioneze exact asa cum ai face-o tu. La urma urmei, suntem cu totii oameni diferiti! Nu exista asigurari pentru ca viata este plina de rasturnari si intoarceri si ne poate surprinde in orice moment.

Promitandu-ti ca lucrurile vor merge exact asa cum ai planificat garanteaza doar durerea si suferinta.

Viata este plina de lectii

Invatam doar cand ceva ne face rau. Cand ne doare atat de mult, nu avem de ales decat sa incercam sa vindecam ce ne face rau.

Asa poate ajuta dezamagirea, suferinta si durerea emotionala. Ele te pot ajuta sa iti dai seama ca exista probleme care trebuie rezolvate. Oamenii din jurul tau nu trebuie sa se schimbe. Tu trebuie sa o faci.

Viata este plina de nenumarate lectii. Uneori, lasam vinovatia sa obtina ce e mai bun de la noi si, uneori, ne jucam de-a victima.

Cu toate acestea, niciunul din aceste lucruri nu iti va rezolva problemele. Problemele tale se vor incheia numai atunci cand vei incepe sa te tratezi bine, vei practica dragostea de sine, nu vei mai fi asa de dur cu tine insuti si nu vei incepe sa te pui pe primul loc.

Desi poate fi dificil, va veni momentul cand vei obosi sa fii dezamagit tot timpul. Vei incepe sa realizezi ca nu este nevoie ca ceilalti sa te influenteze negativ.

Numai dupa ce ne-am impiedicat din nou de acelasi obstacol, invatam sa-l depasim in cele din urma.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

16 reguli ale destinului – totul se intampla cu un rost si nu putem schimba asta dupa bunul plac

Publicitate

Din punct de vedere spiritual, destinul este conectat cu acea cale pe care noi o avem in viata. Cand alegem sa preluam controlul si responsabilitatea pentru viata noastra, ne construim in mod activ destinul in loc sa ne traim vietile in functie de soarta. Sa ne indeplinim destinul include sa dezvoltam in mod constient o conexiune cu partile noastre cele mai profunde si sa avem grija de noi insine din punct de vedere emotional, mintal si spiritual.

Nu se stie inca cine a scris aceste reguli, însă cei care le-au citit până acum, sunt în mare parte de acord cu ele. Pentru a le urma, este nevoie de determinare și perseverență.

Citește regulile în fiecare zi, până se vor transforma în lecții pentru tine!

1. Începutul tuturor este gol, dar trebuie să fie umplut diferit.

2. Pentru a atinge dorința, nu este suficientă dorința, trebuie să iei o decizie. Numai în acest caz vor exista oportunități.

3. Pentru a vă schimba calea, trebuie să vă opriți și numai după aceea puteți începe să vă deplasați în cealaltă direcție.

4. În viață, trebuie să plătiți pentru tot. Dar cea mai costisitoare este refuzul de a schimba ceva. Uneori devine evident doar la sfârșitul vieții.

5. Dacă unei persoane îi este în permanență frică să facă ceva greșit, făcând o greșeală, ea, chiar și fără să știe, face cea mai mare greșeală din viața sa.

6. E întotdeauna așa. În viață nu există nimic accidental.

7. Dacă observați că obiectivul este inaccesibil, atunci concentrați-vă asupra altor obiective. După ce le-ați epuizat, încercați să reveniți la primul.

8. Dacă viața nu cere nimic, atunci nu va da nimic. Dacă cereți ceva nedefinit, darul va avea același caracter. Este întotdeauna necesar să formulați în mod clar dorințele.

Publicitate

9. În viață nu există o plăcere absolută. Este întotdeauna limitată de percepția noastră asupra lumii.

10. Ați aspirați la schimbare? Atunci uitați de pasivitate. Datorită ei, șansa dată de destin este pierdută. Ați primit hartă, rută și destinație. Dar pentru a le folosi, trebuie să mergeți într-o călătorie.

11. Nou înseamnă întotdeauna distrugerea vechiului. Dar nu trebuie doar să distrugi, ci și să ștergi locul. Și aceasta necesită putere, timp și cunoaștere.

12. Omul încearcă să schimbe viața, dar stereotipurile vechi și obiceiurile interferează.

13. Oricare dintre noi atrage exact ceea ce iubește cel mai mult.Soarta nu dă prea mult. ea este generoasă, dar numai dacă știi ce să îi ceri!

14. Trebuie să înțelegem că lumea nu este creată doar pentru plăcere. De cele mai multe ori nu corespunde așteptărilor și ideilor noastre. Dar trebuie să vă străduiți întotdeauna să faceți bine. Orice persoană care nu este capabilă de acest lucru, nu va putea niciodată să aprecieze binele primit de la ceilalți.

15. Dacă sunteți îmbrățișat de o dorință puternică de a avea ceva, înseamnă că nu vă recunoașteți abilitățile și meritele.

16. Este foarte dificil să te opui gândurilor negative. Te fac să suferi, să te îngrijorezi. Din acest roi negativ selectați un gând și suprimați-l. Apoi, veți rupe lanțul rău-intenționat și nu vă va mai deranja atât de tare.

Reguli simple, nu-i așa? Dar, totuși, ele au un efect benefic asupra viziunii tale asupra lumii. Nu este greu să le observi, dar ele aduc beneficii neprețuite!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala