Neurochirurgul Vlad Ciurea ne sfătuiește: mergeți la culcare fără telefon mobil, beți vin și priviți adesea spre cer

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne sfătuiește: mergeți la culcare fără telefon mobil, beți vin și priviți adesea spre cer

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne-a oferit cele mai prețioase sfaturi pe care trebuie să aplicați pentru a vă odihni creierul și stimula activitatea acestuia.

„În domeniul în care lucrez, mă confrunt adesea cu suferința pacienților care vin cu greu la mine – neurochirurgii îi sperie mai mult decât problemele în sine. Și acest lucru este normal. Creierul are nevoie importantă și de odihnă și atenție, nu este atât de ușor de controlat ”, explică medicul Vlad Ciurea.

În timpul sezonului rece sau în timpul sărbătorilor, de multe ori doriți să vă permiteți prea multe: abuzați de cafea, mâncați și beți mult, petreceți mult timp în fața computerului, fumați mult (acest lucru, desigur, nu se aplică tuturor)

Profesorul și neurochirurgul Vlad Ciurea explică: „Da, creierul nostru nu doarme niciodată, dar trebuie să găsim anumiți stimuli care să-l ajute să se relaxeze, altfel nu va avea timp să proceseze toate informațiile pe care le primește în perioada în care suntem activi.”

De aceea, specialistul ne sfătuiește să dormim fără telefonul mobil în jurul patului, deoarece radiațiile acestuia ne pot influența creierul în timpul somnului.

Dimineața, imediat după trezire, este foarte benefic pentru creier să beți apă prima dată, să ascultați muzică relaxantă pentru o bună dispoziție și să priviți peisajul și cerul pentru a vă stimula centrele vizuale.

Consumă cu moderație vin roșu – ajută la curățarea capilarelor creierului, dar nu exagerați – alcoolul în exces atacă celulele. Fă totul cu măsură.

Pentru a împiedica creierul dvs. să devină ostatic al știrilor, reduceți privitul la televizor.

Doctorul Vlad Ciurea adaugă: „Dacă sunteți fumător, resetați-vă creierul – fumați un trabuc adevărat o dată pe săptămână. Sunt împotriva unui pachet întreg de țigări pe zi! ”

Neurochirurgul ne sfătuiește să ne oferim timp personal: să mergem la cumpărături, să avem grijă de față și corp, să ne iubim mai mult, să ne organizăm gândurile. Toate acestea au un efect pozitiv asupra neuronilor.

Iar cea mai bună mâncare pentru creier este bucuria. Ei bine, ești gata să-ți schimbi obiceiurile?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!