Ne pasa doar de noi… O pilda inteleapta care ne arata adevarata latura a omului!

Ne pasa doar de noi… O pilda inteleapta care ne arata adevarata latura a omului!

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 March 2019 in Pilde

“Trăiește în prezent, amintește-ți trecutul și nu te teme de viitor pentru că acesta nu există și nici nu va exista vreodată. Există doar momentul prezent.” – Christopher Paolini

O poveste care descrie cel mai bine modul in care interactionam cu oamenii in jurul nostru. Am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre. Daca vrem sa gasim fericire, trebuie sa incercam sa facem o schimbare in viata noastra.

Un barbat care plecase din oras cu treburi s-a intors si si-a vazut casa in foc. Era una dintre cele mai frumoase case din oras. Multi voiau sa o cumpere, facandu-i oferte multiple, insa el nu voia sa auda de nicio oferta. Iar acum casa ardea in fata ochilor sai.

Mii de oameni s-au adunat sa il ajute, insa nu au putut face nimic. Focul s-a raspandit foarte repede incat nimic nu a mai putut fi salvat.

Fiul sau a venit alergand catre el si i-a soptit la ureche: “Tata, nu iti mai face griji. Am vandut-o ieri la un pret foarte bun. Oferta a fost atat de buna, nu te-am putut astepta. Iarta-ma!”

Barbatul a spus relaxat: “Multumesc lui Dumnezeu… nu mai este a noastra acum!” si imediat a devenit un observator tacut, la fel ca toti ceilalti vecini.

Apoi, cel de-al doilea fiu vine catre el alergand si ii spune la ureche: “Ce faci? Cum de esti atat de relaxat? Casa arde!”

Barbatul a raspuns: “Stai linistit, fratele tau a vandut-o!”

Copilul a spus: “Da, dar am primit doar avansul pentru ea. Ma indoiesc acum ca omul o va mai cumpara.”

Lacrimile disparute s-au intors in ochii tatalui, iar inima lui a inceput sa bata mai repede. Apoi a venit si al treilea fiu si i-a spus “Omul asta este un om de cuvant. Tocmai ce am vorbit cu el! Mi-a spus ca nu conteaza daca casa a ars sau nu, este a lui. Si va plati pretul pe care l-am stabilit.”

Toti s-au linistit si au privit fara griji cum toata casa arde.

Morala povestii: Aceasta este natura umana. Chiar daca o persoana isi iubeste casa pe care o pierde, se relaxeaza stiind ca nu mai este a sa. Nu a vrut niciodata sa renunte la ea cat timp este frumoasa insa indata ce a inceput sa isi piarda frumusetea, nu s-a deranjat sa faca ceva pentru ea. Fericirea si amaraciunea au urmat dupa ce fiecare fiu a venit cu propria veste. Insa, cel mai interesant este cum s-a schimbat in momentul in care a aflat ca a primit bani pe casa. Cum si-a schimbat sentimentele pentru o casa pe care o iubea.

Acesta este modul in care in prezent am ajuns sa acordam o prioritate relatiilor si prieteniilor noastre – bazate pe raportul dintre pierdere si profit. Toata lumea trebuie sa inteleaga aceasta poveste si sa incerce sa faca o schimbare in viata lor.

“Viața noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem, a da vina pe cei din jur, pe mediu, pe ceilalți factori, înseamnă a da acestor lucruri puterea de a ne controla.” – Stephen Covey

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!