Motive alarmante pentru care simți un gust metalic în gură

Motive alarmante pentru care simți un gust metalic în gură

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2022 in SanatateSfaturiStiinta

Gustul de metal în gură este o problemă destul de comună, pentru care de obicei oamenii nu merg la un specialist. Un gust metalic poate avea multe cauze și am decis să le explicăm pe cele mai dese întânlite pe baza părerii experților. În orice caz, dacă observați un simptom similar, este important să nu întârziați vizita la medic.

Igienă insuficientă

Unul dintre acele motive care nu este atât de greu de rezolvat pe cont propriu. Cu toate acestea, pe lângă igiena orală deficitară, s-ar putea să vorbim despre dezvoltarea unor boli, de exemplu, parodontoza. Dacă boala este la început, puteți, în cele din urmă, să salvați majoritatea dinților sănătoși, așa că vizitați medicul dentist cel puțin o dată pe an.

Procese infecțioase

Cel mai adesea este vorba despre infecții ale tractului respirator superior (răceli, sinuzite, sinuzite ). Cert este că simțul mirosului și analizatorul de gust sunt strâns legate. Iar în cazul acestor boli, ambele analizoare sunt afectate, ceea ce poate provoca un gust metalic în gură.

Probleme ale rinichilor

Experții avertizează că un gust metalic poate apărea și dacă ficatul sau rinichii tăi au nevoie de ajutor. De obicei, atunci când unul dintre aceste organe funcționează defectuos, eliminarea toxinelor încetinește, iar acestea încep să otrăvească organismul, ceea ce duce la apariția unui gust neplăcut în gură.

După cum știți, rinichii elimină produsele metabolice din organism. În cazul insuficienței renale, această funcție este redusă sau pierdută complet, apoi toate se acumulează în organism și sunt eliminate prin alte organe și sisteme, ceea ce poate provoca respirația urât mirositoare metalică sau poate provoca un gust metalic.

Probleme mentale

În funcție de starea noastră mentală, percepem diferit anumite mirosuri, gusturi etc. În prezența tulburărilor neurologice, există posibilitatea ca acest gust metalic să apară. Cel mai adesea, persoanele cu neuropatie senzorială se plâng de acest simptom, cu toate acestea, boala este destul de rară, așa că alți factori ar trebui excluși.

Atunci când luați medicamente puternice

Țineți cont dacă ați luat recent vreun medicament. Un gust metalic în gură poate indica, de asemenea, că dozele mari de anumite medicamente au un efect negativ asupra organismului. Este vorba adesea despre antidepresive. Dacă le luați, asigurați-vă că raportați un simptom neplăcut medicului dumneavoastră pentru a ajusta doza.

Medicamentele prescrise includ antibiotice (în special tetraciclină), alopurinol (un medicament pentru gută), medicamente cu litiu și unele medicamente pentru inimă. Cert este că produsele procesării substanței medicinale sunt secretate cu saliva, motiv pentru care apare senzația de gust de metal.

Sarcina

Citește continuarea pe pagina 2 >

Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!