Modurile in care iti faci rau cu mana ta! Iata cum te opui vietii provocandu-te singura sa suferi inutil…

Modurile in care iti faci rau cu mana ta! Iata cum te opui vietii provocandu-te singura sa suferi inutil…

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 May 2019 in Dezvoltare Personala

“Înainte de a vorbi, ascultă. Înainte de a scrie, gândește. Înainte de a cheltui, câștigă. Înainte de a investi, cercetează. Înainte de a critica, așteaptă. Înainte de a te ruga, iartă. Înainte de a renunța, încearcă. Înainte de a te pensiona, economisește. Înainte de a muri, oferă.” – William A. Ward

Mai jos am adunat 4 semne care iti demonstreaza ca te opui vietii tale, provocandu-te singura sa suferi inutil. Si avem si cateva variante care te pot ajuta sa preiei controlul asupra vietii tale si sa regasesti linistea sufleteasca.

1. Auto-victimizare – Cand lucrurile nu merg asa cum trebuie, iti este mila de tine si simti ca viata nu este dreapta? Acesta este un mod sigur de a ramane blocata intr-un sentiment negativ.

Incepi sa te gandesti “De ce eu?” sau “Acest lucru mi se intampla mereu.”

Ti se pare ca lucrurile negative ti se intampla mai mult tie decat altor persoane. Aceasta este o evadare care iti permite sa iti fie mila de tine in loc sa te ocupi de acceptarea provocarii.

2. Dai vina – Cand ceva nu merge asa cum trebuie, ajungi sa invinovatesti alte persoane? Devii mai putin compasionala cu cei din jurul tau si incerci sa le amplifici greselile?

In loc sa accepti ca uneori lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie ajungi sa ii invinovatesti pe altii. Viciile te mentin blocata in negativitate in loc sa te provoace sa te predai si sa incerci sa gasesti solutii pentru a iesi din incurcaturi.

3. Te grabesti – Cand te grabesti este posibil sa rezisti realitatii in care te afli, sa incerci sa fugi de aceasta. Este posibil sa prinzi o sarcini deosebit de neplacuta si sa incerci sa o termini cat mai repede cu putinta. Este posibil sa te grabesti pentru ca incerci sa te asiguri ca ai destul timp sa te relaxezi.

Cand te grabesti refuzi sa preiei controlul integral asupra situatiei, refuzi timpul necesar pentru a face treaba bine, iar calitatea de lucru este mai slaba.

4. Iti pierzi rabdarea – Gandeste-te la ultima oara cand ai facut ceva ce nu ti-a placut sau nu ai vrut. Nu-i asa ca erai o persoana schimbata?

Invata sa respiri lent si sa te concentrezi asupra respiratiei deoarece ai posibilitatea de a iti minti corpul sa gandeasca ca esti intr-o situatie relaxata.

Cand apare disconfortul in viata ta, este in natura ta sa opui rezistenta. Insa renuntarea la dorinta de a incerca sa iti controlezi viata este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine. Renunta la rigiditatea in incercarea de a forta raul din viata ta. Accepta faptul ca viata ta nu va fi niciodata previzibila… si invata sa traiesti cu ce se intampla in jurul tau. Preda-te Universului si vei gasi o cale catre fericirea adevarata.

Tot ceea ce facem, gândim şi simţim este unic, irepetabil. Fiecare secundă din existenţa noastră e dată pentru totdeauna şi nu se mai întoarce niciodată – aproape că ţi se taie respiraţia. Ni s-a dat (teoretic) gândirea pentru a ne face viaţa mai suportabilă.

Gândirea e aceea care spune că totul e suprafaţă, superficialis. Aşa se naşte imaginarul, ca o compensaţie la dezgustul pe care îl aduce cu sine gândirea. Probabil, aşa se naşte şi profunzimea, ca o iluzie mentală provocată de dispreţul faţă de lumea empirică. E mai uşor să ai idei şi să te ocupi de ele, decât să fii conştient de propriile tale stări pe care vrei să le analizezi. Afectele noastre se scaldă într-un continuu provizorat semantic.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!