Moartea unui câine poate fi la fel de rea ca pierderea cuiva drag

Moartea unui câine poate fi la fel de rea ca pierderea cuiva drag

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 March 2021 in De SufletLecții de viață

Oamenii își iubesc animalele de companie, chiar le adoră. Și în schimb, ele nu doar că ne iubesc, ci ne oferă prietenie, consolare și prezență constantă pozitivă în apropiere. Cum să nu te întristezi când pierzi o ființă foarte apropiată?

Trebuie să fi auzit de mai multe ori că un câine este cel mai bun prieten al omului. Și, credeți-mă, acestea nu sunt deloc cuvinte goale, deoarece legătura dintre o persoană și animalul său de companie poate fi adesea la fel de puternică ca prietenia adevărată și, în unele cazuri, la fel de puternică ca legăturile de familie. Nu este surprinzător că moartea unui câine iubit poate fi devastatoare pentru starea noastră emoțională.

Într-adevăr, potrivit psihologilor, moartea unui animal de companie poate fi uneori un eveniment la fel de sfâșietor ca moartea unei persoane dragi.

Există o legătură strânsă între voi

Oricine a deținut un câine vă poate spune despre legătura incredibil de strânsă pe care a avut-o. Și nu este surprinzător, pentru că această creatură pufoasă este un tovarăș care va fi întotdeauna acolo, care nu va trăda și nici nu va pleca.

Când îți iei un animal de companie, ai multă responsabilitate, dar primești și multe recompense pentru asta. Cel mai probabil veți petrece mulți ani cu animalul dvs. de companie – veți avea grijă întotdeauna de el și îl veți iubi. În multe cazuri, câinii locuiesc cu stăpânii lor în casă, ceea ce înseamnă că petrec mult timp împreună.

Îți hrănești câinele, îl piepteni, îi faci baie și mergi cu el la plimbare, iar când acesta moare, rutina zilnică te face să suferi. Nu mai este în preajma ta iar acest lucru pentru unii oameni poate fi sfâșietor.

Pierzi devotamentul real

Nu contează cine sau ce crede despre asta – rezultatele cercetărilor arată că oamenii își iubesc animalele de companie, chiar le iubesc ca pe alți oameni. Și în schimb, ele nu numai că ne iubesc, ci ne oferă prietenie, consolare și prezență constantă pozitivă în jurul nostru. Și după ce vor muri, vei pierde totul. Cum să nu te întristezi când pierzi o ființă care îți este cu adevărat apropiată?

Proprietarii de câini au grijă de tovarășii lor cu patru picioare de ani de zile. De multe ori simt o foarte mare responsabilitate față de animalele lor de companie, iar moartea lor creează un puternic sentiment de vinovăție, făcându-le durerea mult mai puternică decât ar fi putut fi.

Nu trebuie să-ți uiți rapid prietenul.

Moartea unui câine, mai ales dacă a trăit alături de tine de mulți ani, poate fi foarte dureroasă și ne lovește brusc atunci când ne așteptăm mai puțin. Dar, dintr-un anumit motiv, atunci când se întâmplă acest lucru, cei din jurul tău se așteaptă să uiți rapid de toate, să fii din nou vesel. Să îți iei un al câine care să te înveselească. Și chiar dacă toată lumea din jurul tău crede că ar trebui să încetezi să te mai întristezi despre pierderea animalului tău, asta nu înseamnă că ar trebui să-i asculți.

Ai tot dreptul să te întristezi pentru un prieten pierdut, chiar dacă este „doar” dragostea unui câine.

Amintiți-vă – chiar dacă animalul dvs. de companie nu mai este în jur, acesta va trăi pentru totdeauna în inima și amintirile voastre. Vă puteți aminti o mulțime de lucruri bune despre el și puteți încerca să păstrați aceste amintiri cât mai aproape de inima voastră. Când îți este cel mai dor de el, aruncă o privire asupra fotografiilor vechi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!