Mic ghid spiritual care te va ajuta sa-ti imbunatatesti viata – “Nu lasa ca teama sa te impiedice sa mergi mai departe”

Mic ghid spiritual care te va ajuta sa-ti imbunatatesti viata – “Nu lasa ca teama sa te impiedice sa mergi mai departe”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Trăiește fiecare zi ca și când ar fi ultima. Învață în fiecare zi ca și când ai trăi pentru totdeauna.” – Mahatma Gandhi

Este usor sa te uiti la oamenii fericiti si sa vezi caracteristici similare – cum ar fi modul in care se inconjoara cu cei dragi si ca nu le pasa ce gandesc ceilalti. Insa oare exista mai mult (mult mai mult) pentru reteta magica de a fi fericit decat sa adopti doar aceste obiceiuri simple?

Dorinta de a fi fericita s-a schimbat dramatic in ultimele decenii. La mijlocul anilor ’90 pentru fiecare studiu despre fericire era publicat si un studiu despre tristete. Astazi, peisajul psihologic arata mult mai diferit; psihologia pozitiva este o miscare care nu doar ca ne ajuta sa intelegem cum ajungem la fericire in viata, insa si cum putem prospera.

Potrivit mindbodygreen, cele mai multe studii concluzioneaza ca cei mai fericiti oameni iarta cu usurinta, ca acestia cauta iubire si ca nu se compara cu ceilalti oameni. Insa ce altceva mai putem face cand vine vorba despre fericire?

Exista un sistem de a fi fericit si, daca intelegem acest sistem, putem lucra la el si il putem aplica in viata noastra pentru a ajunge la o stare fericita si sanatoasa.

Iata care sunt cele 10 lucruri pe care nu trebuie sa le mai faci si 10 lucruri pe care trebuie sa le faci daca vrei sa grabesti drumul catre a avea o viata mai buna si mai frumoasa.

La ce sa renunti pentru a fi fericita:

1. Nu iti mai cere scuze;

2. Nu iti mai insela viitorul cu trecutul;

3. Nu permite societatii sa iti dicteze soarta;

4. Nu te compara cu cei din jurul tau;

5. Nu fii dura cu tine;

6. Nu cauta fericirea prea departe;

7. Nu astepta ca cei din jurul tau sa se schimbe;

8. Nu te gandi la defectele tale;

9. Nu lasa ca teama sa te impiedice sa mergi mai departe;

10. Nu crede ca trebuie sa fii fericita tot timpul.

Ce trebuie sa incepi sa faci pentru a fi fericita:

1. Exprima-te creativ;

2. Ai incredere in inima ta! Ai incredere in tine!

3. Apreciaza cat de frumos este sufletul tau!

4. Fii recunoscatoare pentru ceea ce ai in timp ce muncesti sa ajungi acolo unde iti doresti;

5. Fii dispusa sa ii ierti pe cei care ti-au gresit;

6. Inconjoara-te de oamenii care te inspira;

7. Urmareste drumul catre fericire cu multa bucurie si cu entuziasm;

8. Viseaza mai mult… mult mai mult;

9. Antreneaza-ti creierul sa vada binele din toate lucrurile;

10. Ai incredere ca totul va fi bine.

Există o singură cale de a le arăta celorlați cât de fericiți sau triști suntem. Ochii, fie că sunt albaștri, negri, verzi sau căprui, au fost și vor fi întotdeauna fereastra prin care alții ne pot zări sufletul. Tocmai de aceea ajungem uneori să ne ferim privirea, pentru că nu vrem să fim citiți precum o carte veche deschisă, la îndemâna oricărui trecător.

Când sufletul suferă, chipul ți-e schimonosit de parcă tot trupul este cuprins de o neînțeleasă durere. Când sufletu-ți râde, ești unic pentru că ești fericit. Oricât de mult am încerca, nu ne putem ascunde fericirea sau nefericirea, pentru că nu stă în puterea noastră.zambet-ochi

Putem să ne așezăm pe față cel mai șăgalnic zâmbet când vrem să ascundem ceva, un om avizat va cunoaște durerea din privirea noastră. Mai mult, zâmbetul care ar trebui să ne însenineze chipul, i se va părea strident, fals.

Sunt momente în viață în care plângem de fericire, iar plânsul acesta, involuntar, este mult mai frumos decât zâmbetul artificial. Atunci însă, ne rușinăm și ne ascundem fața în palme, neștiind cum să facem față unei astfel de emoții. Când izbucnește din fericire, plânsul nostru e mai mult decât miraculos. Nu ați văzut ce strălucire capătă ochii și câtă lumină poate să încapă în ei? Veți întâlni rar astfel de situații, așa că nu vă mai controlați, ci trăiți momentul din plin!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!