Mersul desculț pe pământ este un mecanism cheie pentru menținerea sănătății

Mersul desculț pe pământ este un mecanism cheie pentru menținerea sănătății

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 November 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitate

Mersul desculț pe pământ ameliorează eficient inflamația, deoarece subțiază sângele și vă încarcă cu ioni încărcați negativ prin tălpile picioarelor. Când mergeți desculț pe pământ, electronii încărcați negativ pe care îi primiți întăresc structura apei din celulele voastre.

Ai observat vreodată cât de plăcut este să te plimbi desculț pe o plajă cu nisip sau prin pădure? Există un motiv pentru asta, care se numește efectul de conectare cu Pământul. Motivul pentru acest sentiment de bunăstare este că primiți un flux puternic de electroni vindecători din Pământ. Pământul are o sarcină ușor negativă, așa că atunci când stai desculț pe acest nisip, electronii din pământ intră în corpul tău, oferindu-ți o „transfuzie” dătătoare de viață de putere de vindecare.

Pământul: cel mai bun antioxidant și antiinflamator

Conectarea cu Pământul este definită ca așezarea picioarelor goale pe sol, indiferent dacă este vorba de noroi, iarbă, nisip sau beton (în special umed). Atunci când pătrundeți într-un sol bogat în electroni, echilibrul sistemului nervos simpatic și parasimpatic se îmbunătățește.

Pământul este o sursă naturală de electroni și câmpuri electrice subtile, care sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului imunitar, circulația sângelui, sincronizarea bioritmului și alte procese fiziologice și, de fapt, poate fi cel mai eficient, important, cel mai puțin costisitor și mai ușor antioxidant obținut.

Știința modernă a documentat cu atenție legătura dintre inflamație și toate bolile cronice, inclusiv bolile cauzate de îmbătrânire și procesul de îmbătrânire în sine. Este important să înțelegeți că inflamația este o afecțiune care poate fi redusă sau prevenită prin conectarea corpului cu pământul, așa cum au făcut practic toți strămoșii tăi timp de sute, dacă nu mii de generații.

Cum adidașii moderni îți pot afecta sănătatea

Materialele precum metalele sunt conductori electrici. Conțin electroni liberi sau mobili care pot transporta energie electrică dintr-un loc în altul.

Corpul tău este oarecum conductiv deoarece conține un număr mare de ioni încărcați (numiți electroliți) dizolvați în apă. Astfel, sângele dumneavoastră și alte fluide corporale sunt buni conductori. Electronii liberi sau mobili se pot mișca și în interiorul corpului tău.

Alte materiale, numite izolatori, au foarte puțini electroni liberi sau mobili. Plasticul și cauciucul sunt buni izolatori și sunt folosiți pentru a acoperi firele electrice, astfel încât firele să nu se atingă între ele și de pielea dvs., ceea ce vă poate provoca un șoc electric.

În mod tradițional, întălțările erau confecționate din piele, care de fapt conduce electronii și, prin urmare, menține contactul conductiv între pământ și picioarele tale. Cu toate acestea, cauciucul și materialele plastice moderne sunt izolatori electrici și, prin urmare, blochează fluxul de electroni benefici de la Pământ către corpul tău.

Conectarea cu Pământul este fundamentală pentru o sănătate optimă

Presiunea radicalilor liberi din poluarea cu mercur, tutun, insecticide, pesticide, grăsimi trans, radiații și multe altele, epuizează în mod constant rezervele de electroni ale corpului.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt folosiți antioxidanți, aceștia oferind electronii organismului pentru a preveni deteriorarea țesuturilor de către radicalii liberi.

De asemenea, puteți obține acești electroni și mergând desculț. Atingerea solului ajută la neutralizarea încărcăturii pozitive dăunătoare a radicalilor liberi din corpul dumneavoastră.

Potrivit lui Clint Auber, această lipsă de atingere a pământului pare să fie la rădăcina majorității bolilor cronice, un fenomen pe care îl numește „sindrom de deficiență de electroni”.

Conectarea cu Pământul este un mecanism cheie pentru menținerea sănătății

Impactul conectării cu Pământul asupra sănătății

Atunci când corpul tău este supus unui stres sever din cauza radicalilor liberi, sângele tău tinde să se îngroașe și să se acumuleze sarcini pozitive în corpul tău. Acest lucru provoacă inflamație cronică, care este simptomul majorității bolilor cronice și degenerative.

Conectarea cu Pământul ajută în mod eficient la reducerea inflamației din organism. De asemenea, ajută la subțirea sângelui, oferind celulelor roșii din sânge electroni în exces, astfel încât acestea să se poată respinge în mod eficient între ele și să nu se lipească între ele, ceea ce poate duce la cheaguri de sânge care pot provoca atac de cord sau accident vascular cerebral.

Cercetările au arătat că electronii liberi ai Pământului au nevoie de aproximativ 80 de minute pentru a ajunge în fluxul sanguin și a transforma celulele sanguine.

De exemplu, primele (și chiar unele moderne) pilule anticoncepționale au fost renumite pentru că provoacă atacuri de cord la femei. Unul dintre mecanismele responsabile pentru acest risc crescut este acela că estrogenii și progesteronii sintetici cresc vâscozitatea sângelui.

Alte modificări biochimice cauzate de conectarea cu Pământul:

  • Fosfor
  • Metabolismul calciului
  • Metabolismul fibros
  • Leucocite

Conectarea cu Pământul ajută, de asemenea, la calmarea sistemului nervos simpatic, care menține variabilitatea ritmului cardiac, ceea ce este important în echilibrarea sistemului nervos autonom. Ameliorarea durerii, îmbunătățirea somnului și starea generală de bine sunt doar câteva dintre beneficiile pentru sănătate raportate de oamenii care au încercat să meargă desculț timp de cel puțin 80 de minute pe zi.

Nu în ultimul rând, atunci când sunteți conectat cu Pământul, electronii încărcați negativ pe care îi primiți întăresc structura apei din celulele dvs. , similar cu cum se întâmplă atunci când o sarcină negativă este introdusă în apă de un electrod.

După cum a explicat Gerald Pollack, Ph.D., autorul cărții The Fourth Phase of Water: Pe lângă solide, lichide și vapori, apa vie este apa încărcată negativ. Poate reține energie ca o baterie și o poate livra. Practic, atunci când te conectezi cu Pământul, încarci fiecare celulă din corpul tău cu energie pe care corpul tău o poate folosi pentru a se vindeca.

Cum să vă conectați cu energia Pământului în interior și în exterior

Mersul desculț este una dintre cele mai ușoare și mai bune moduri de a te conecta cu Pământul, dar vei avea nevoie de o suprafață potrivită pentru a face acest lucru. Multe suprafețe pietonale din lume astăzi NU permit transferul de electroni între sol și corpul tău. Cele care sunt acoperite cu asfalt, lemn, cauciuc, plastic, vinil, gudron și asfalt. Suprafețe care permit corpului să se conecteze la Pământ:

  • Plaja de nisip
  • Iarba (de preferință umedă)
  • Pământul
  • Beton și cărămidă (dacă nu sunt vopsite)
  • Placă ceramică

Conectarea cu Pământul poate fi importantă pentru viață și sănătate

Este important să înțelegeți că, conectarea cu Pământul nu este un „leac” sau „o superstiție” pentru nicio boală sau tulburare. Mai degrabă, este unul dintre mecanismele cheie prin care corpul tău menține echilibrul și sănătatea.

Corpul uman a evoluat în contact constant cu Pământul, iar corpul tău are nevoie de un schimb continuu de energie pentru a funcționa corect.

Antrenamentul desculț în aer liber este una dintre cele mai minunate, ieftine și eficiente modalități de a include conectarea cu Pământul în rutina ta zilnică. De asemenea, puteți pur și simplu să vă descălțați cât mai des posibil afară pentru a profita de posibilitățile naturale de conectare cu Pământul.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!