Medicul de familie: „Virusul poate fi în organism…” – 5 moduri populare de a scăpa de herpes

Medicul de familie: „Virusul poate fi în organism…” – 5 moduri populare de a scăpa de herpes

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Herpesul este o rană imprevizibilă și neplăcută care apare fix în cele mai nepotrivite momente. Chiar dacă el nu reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, să recunoaștem, nimeni nu vrea să iasă din casă cu o rană pe buză. De aceea, vă vom prezenta câteva remedii împotriva herpesului pe care le puteți face direct acasă.

Mai ales la început, herpesul provoacă o senzație de arsură și durere care te împiedică să mănânci sau să vorbești normal.
Dacă mai țineți cont și de faptul că trebuie să utilizați creme și unguente, care uneori înrăutățesc aspectul erupției cutanate, devine destul de clar de ce un defect atât de mic poate provoca un disconfort atât de semnificativ.

Experții încă încearcă să afle care este originea herpesului. Ceea ce știu sigur, din păcate, este că herpesul este un virus pe care îl vei avea în corp pentru tot restul vieții. Acest lucru nu înseamnă că rănile se vor forma constant pe buze. Virusul poate fi în organism fără a prezenta simptome. Acesta apare doar atunci când este declanșat de ceva.

Dacă aveți virusul în organism, acesta poate fi cauzat de:

  • stres;
  • sistemul imunitar slăbit;
  • schimbări bruște de temperatură;
  • febră.

În astfel de cazuri, oamenii aplică în cea mai mare parte unguente chimice în zona cu probleme. Cu toate acestea, vrem să vă arătăm câteva remedii împotriva herpesului pe care le puteți pregăti chiar acasă, care sunt mult mai utile și vă vor ajuta să scăpați mai rapid de problemă.

Cele mai bune remedii de casă pentru herpes:

1. Puneți usturoi crud pe herpes

Poate că o astfel de idee ți se pare ciudată, dar este complet justificată. Usturoiul are proprietăți antibiotice și antivirale uimitoare. Prin urmare, masarea herpesului cu acesta este o soluție foarte eficientă.

Zdrobiți un cățel cu o presă de usturoi și aplicați rezultatul pe locul dureros. Desigur, această metodă este potrivită doar pentru tratarea la domiciliu, dar este extrem de eficientă! Nu-ți face griji dacă simți la început o senzație de furnicături, aceasta nu va dura mult, dar vă va scăpa de herpes.

2. Lapte

Herpesul este cauzat de virusul herpes simplex. Unul dintre factorii care conduc la acest lucru poate fi o dietă dezechilibrată. Trebuie amintit faptul că o persoană, prin alimente, primește și doi aminoacizi esențiali: lizina și arginina.

Lizina previne formarea herpesului, în timp ce arginina hrănește virusul și provoacă recidive. Laptele conține multă lizină, de aceea este extrem de important pentru tratamentul și prevenirea herpesului.

Ce trebuie făcut?

Pentru a profita de proprietățile laptelui, înmuiați o bucată de vată în el și aplicați-o pe zona afectată. Repetați procesul în mod regulat până când problema dispare.

Acesta poate fi cel mai bun mod de a scăpa de herpesul bucal, mai ales că laptele nu miroase rău și nici nu va provoca usturimi. Cu toate acestea, toate remediile de acasă împotriva herpesului sunt de mare ajutor.

3. Aloe Vera

Gelul de aloe vera usucă și tratează herpesul. Există două moduri de a-l folosi.

Puteți cumpăra gel de aloe dintr-un magazin de plante medicinale și puteți aplica produsul pe zona cu probleme cu o dischetă de bumbac.

Cu toate acestea, dacă aveți această plantă acasă, trebuie doar să tăiați frunza și să aplicați conținutul pe herpes. Această tehnică simplă va ajuta rana să se vindece extrem de rapid și nu va trebui să utilizați substanțe chimice, să îndurați un miros neplăcut sau durere. Puneți aloe vera pe herpes la fiecare 2 ore.

4. Sare de masă și apă

Această metodă necesită puțin mai mult efort, dar este extrem de eficientă. După cum știți, sarea vindecă foarte bine rănile, chiar dacă ustură. Nu uita de asta!

Ce trebuie făcut?

Udați-vă degetul și puneți puțină sare pe vârf. Puneți degetul cu sare pe herpes și țineți timp de două minute. Dacă nu vreți să vă folosiți degetul, puteți face același lucru cu o dischetă de bumbac sau cu vată. Doar înmuiați discheta în apă caldă, puneți sare pe ea și țineți-o pe herpes pentru câteva minute. Repetați procedura o dată la câteva ore până când herpesul bucal se vindecă.

5. Consumă mai multă vitamina C și E

Remediile de la domiciliu împotriva herpesului descrise mai sus ar trebui să fie combinate de preferință cu o alimentație adecvată, pentru că numai atunci vor fi eficiente la maxim.

Pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a întări sistemul imunitar, trebuie să consumați mai mult următoarele alimente:

  • broccoli;
  • kiwi;
  • citrice (portocale, lămâi, grapefruit);
  • avocado.

În farmacii, puteți cumpăra și vitamina E pură și să o aplicați direct pe buza afectată.

Dacă doriți să preveniți apariția herpesului, vă sfătuim să urmați o alimentație bogată în vitaminele C și E. Acest lucru este valabil mai ales în timpul schimbării anotimpurilor.

Cu ajutorul acestor sfaturi simple, tratamentul herpesului va fi un proces mai puțin dureros pentru organism. De asemenea, nu trebuie să așteptați o călătorie la farmacie pentru a începe tratamentul.

De îndată ce observați primele simptome ale herpesului, puteți începe imediat să îl tratați, deoarece aproape toate mijloacele despre care am vorbit în acest articol sunt deja la îndemână în casă.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!