Medicina orientală spune: „Ai grijă de tine în fiecare zi! Este mai bun decât orice medicament…”

Medicina orientală spune: „Ai grijă de tine în fiecare zi! Este mai bun decât orice medicament…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSanatateSpiritualitate

Uneori vine un moment în care nu știi ce să faci în continuare și cum să trăiești această viață în general. Înțelegi că trebuie să schimbi ceva, dar nu știi ce și cum. Vine un moment când începi să cauți un sfat înțelept. Și adesea, înțelepciunea orientală, care și-a acumulat cunoștințele în toate sferele vieții umane de secole, îți vine imediat în minte.

Sfatul medicinei orientale este întotdeauna simplu, dar în același timp plin de mare înțelepciune. Aceasta are răspunsuri la întrebările principale: Cum să îmbunătățești starea trupului și a sufletului.

Înțelepciunea Orientului:

1. Zâmbește

Cât de des posibil. Când nu ai putere și aparent nu ai niciun motiv să zâmbești, privește lumea din jurul tău. Este plină de frumusețe, trebuie doar să te uiți la ea. Zâmbetul este cel mai bun remediu pentru toate afecțiunile și bolile.

Medicina orientală susține: atunci când o persoană este tristă sau nervoasă, organele sale încep să secrete otravă, iar când o persoană zâmbește, se bucură de lumea din jurul său, corpul se vindecă singur. Este greu să menții pacea interioară atunci când ai necazuri în viață, dar este important să-ți dezvolți o viziune corectă asupra lucrurilor care ți se întâmplă.

Stresul constant și eșecurile pun presiune asupra unei persoane. Și trebuie făcut ceva cu această presiune. Singurul lucru care trebuie cu adevărat făcut este să nu lași problema să te consume, și pentru asta trebuie să privești lumea cu un zâmbet. Datorită acestui fapt, viața se schimbă în bine.

Lasă dragostea și pacea să vină în sufletul tău, zâmbește cât mai des și lasă toate problemele tale să dispară, sau măcar să nu mai cântărească atât.

2. Vorbește mai puțin

Vorbăria fără rost îți consumă energia și puterea. Medicina orientală ne sfătuiește să fim atenți la ce spunem. Cuvintele au valoare doar atunci când sunt rostite în mod corespunzător. Altfel, sunt cuvinte goale, inutile.

3. Fă-ți mai puține griji

Desigur, înțelegem că este mai ușor de spus decât de făcut. În orice caz nu trebuie să ne gândim și să reflectăm constant asupra trecutului și viitorului. Astfel îți creezi tristete-n suflet, găsești motive în plus pentru a-ți face griji. Învață să te concentrezi asupra a ceea ce se întâmplă acum, în prezent. Înlocuiește grijile cu concentrarea pe prezent și viața va deveni mai ușoară.

4. Dezvoltați-vă

În multe țări din Est, „minte” și „inima” sunt exprimate ca un singur cuvânt. Înțelepciunea orientală spune că, odată ce încetați să vă mai faceți griji pentru ambițiile voastre și începeți să vă cultivați inima, veți fi ocolit de boli. Eliberați-vă gândurile, limpeziți-vă mintea și atunci totul se va schimba. Cea mai bună metodă pentru a face asta este meditația.

5. Păstrează-ți capul rece și picioarele calde

Probabil ai auzit această regulă de mai multe ori. Este bine să o asculți. Datorită acesteia, vei putea scăpa de acumularea de energie negativă în exces din cap și, drept urmare, problemele care îți provoacă tensiune vor dispărea. Este mai bine să direcționați această energie în picioare. Dacă îți ții picioarele calde, poți preveni atacurile de cord. Așadar, masează-ți picioarele mai des, încălzește-le și fă-ți un obicei de a te culca cu șosete în picioare.

6. Schimbă-ți alimentația

În medicina orientală, corpul și spiritul sunt indisolubil legate, trebuie să ai grijă de aceștia în mod egal. Dacă îți pasă de organismul tău, este foarte important să mănânci sănătos. Una dintre principalele reguli ale medicinei orientale cu privire la alimente este să nu mănânci în exces. Digerarea alimentelor necesită multă energie. Înțelepții estici cred că lăcomia scurtează viața.

Ei ne sfătuiesc să ne ridicăm de la masă cu puțin timp înainte să se instaleze senzația de sațietate. După masă, cel mai bine este să faceți o plimbare în aer curat pentru a ajuta organismul să digere alimentele. Medicina orientală ne sugerează, de asemenea, să luăm în considerare vegetarianismului ca opțiune.

7. Tratează-ți bolile

„În câți ani ai dobândit o boală, în tot atâți ani o tratezi ”, asta spune medicina orientală. Nu poți opri niciodată tratamentul, pentru că nu știi când ești la jumătate. Răbdarea ta va fi răsplătită, iar eforturile tale vor fi încununate cu succes. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți la tratament, deoarece chiar și cele mai bune medicamente se pot transforma în otravă dacă abuzăm de ele.

8. Faceți totul cu moderație

Totul ar trebui să fie făcut cu moderație, nu doar ceva ce face rău, ci și tot ce este sănătos. Mersul excesiv poate afecta ligamentele, șezutul – mușchii. Supărarea, tristețea profundă, compasiunea și apatia sunt dăunătoare, la fel și prea multă bucurie. Orice exces este dăunător.

9. Bucură-te

Bucură-te și economisește-ți energia vitală. Mai multă bucurie – mai multă energie. „qi”. Emoțiile negative blochează fluxul „qi”. Nu lăsați niciodată energia vieții voastre să se estompeze, umpleți-i întotdeauna rezervele. În plus, merită să vă abțineți de la conversațiile de dimineață – ele iau energie.

10. Ai grijă de sănătatea ta în funcție de anotimp

Sezonul afectează și ciclul de viață. Toamna și iarna, asigurați-vă că picioarele sunt calde și capul este răcoros. Iar primăvara și vara, lăsați-vă picioarele să simtă răcoarea. Când ești bolnav, nu bea apă rece, deoarece distruge inima și stomacul. Primăvara și vara, dormiți cu capul spre est, iar toamna și iarna – spre vest. Ai grijă de sănătatea ta și de energia „chi” . Urmând aceste reguli, vei putea să-ți recapeți energia vitală și să scapi de boli.

Astăzi, trăim un stil de viață hiperactiv. Stresul constant și oboseala devin obișnuite. Pur și simplu nu poți trăi cu el, este foarte important să rupi acest cerc vicios, să ieși din el și să începi o nouă viață. Sfaturile medicinei orientale sunt foarte simple. Dacă le urmezi, vei observa în curând că viața ta se schimbă în bine, sufletul tău este plin de bucurie, iar corpul tău este vesel.

Zâmbește, trăiește ușor, bucură-te de fiecare moment al vieții tale, pentru că acesta este un cadou de neprețuit care ți se oferă o singură dată. Nu rata șansa de a merge pe drumul tău așa cum ai vrut. Găsește-te și găsește-ți fericirea!

Un sfat bun, nu-i așa?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!