Medic Pneumolog: Majoritatea oamenilor respiră incorect și trăiesc cu deficiență de oxigen. N-aș fi crezut niciodată că va trebui să învăț oamenii să respire

Medic Pneumolog: Majoritatea oamenilor respiră incorect și trăiesc cu deficiență de oxigen. N-aș fi crezut niciodată că va trebui să învăț oamenii să respire

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in SanatateSfaturi

De curând am început să fac yoga. Instructorul nostru și, pe lângă mama prietenului meu, pe tot parcursul primei lecții a vorbit despre respirația corectă. Informații incredibil de utile!

Se pare că am respirat greșit în tot acest timp. E greu de crezut că acest lucru este posibil, pentru că nu te poți gândi că ceva atât de simplu poate fi greșit. Dar am exersat, și m-am surprins făcând greșeli și am încercat să inspir și să expir așa cum mi-a spus mama prietenului meu.

Iar o săptămână mai târziu a devenit un obicei. Acum mă simt mai bine și am mai multă putere și energie! În acest articol te învăț cum să respiri corect.

Cum să recunoști respirația incorectă

Din păcate, majoritatea dintre noi respiră greșit. Vrei să știi cum respiri? Ascultă-ți respirația. Când inspiri, umerii tăi se ridică, corpul se întinde pe verticală, iar când expiri cade la loc? Acest tip de respirație se numește „verticală” și este incorect.

Motivul este că nu faci o respirație completă când respiri vertical. Prin acest tip de respirație se folosește partea superioară a plămânilor. Aceasta este cea mai mică parte a acestui organ, iar corpul tău nu va primi cantitatea necesară de oxigen.

Acesta nu este singurul dezavantaj al respirației verticale. De asemenea, nu puteți expira complet din plămâni. Asta înseamnă că vă privați de posibilitatea de a inhala oxigen proaspăt. Poate ești familiarizat cu sentimentul că nu poți respira profund? Aceasta este înfometarea de aer cauzată de respirația verticală. Poate duce la boli grave.

Respirația verticală nu este întotdeauna rea. De exemplu, atunci când ești entuziasmat sau faci sport, te va ajuta respirația verticală. Va furniza rapid oxigenul necesar în sânge. Dar acest tip de respirație nu este potrivit pentru o situație calmă.

De ce oamenii respiră greșit?

Stres

Școala, muncă, o vânzătoare nepoliticoasă într-un magazin, o conversație în contradictoriu cu părinții, comportamentul obraznic al copiilor, grija banilor și împrumuturile. Cred că toată lumea a văzut o parte din ziua lor normală în această propoziție. Probabil doar yoghinii, călugării și filozofii își pot permite să fie calmi cu privire la ceea ce se întâmplă în jur. Corpul nostru percepe aceste lucruri ca mini-amenințări. Așa reacționează în consecință – activează respirația verticală.

Postura

În zilele noastre, puțini oameni se pot lăuda că nu au probleme cu spatele. Din păcate, nimeni nu este ferit de o postură greșită. Este foarte ușor să faci o paralelă între o coloană strâmbă și respirația incorectă. Ai grija de spate, dormi pe saltele de calitate si tine spatele drept!

Grăsime

Excesul de grăsime poate pune presiune pe peretele toracic și pe diafragmă. Acest lucru va împiedica plămânii inferiori să inhaleze cantitatea necesară de aer. Corpul reacționează instantaneu – comută respirația pe verticală.

Hainele incomode

Da, frumusețea cere sacrificii, dar nu atât de serioase. Sigur, pantalonii scurți de compresie, lenjeria corectă sau pantalonii skinny îți vor sublinia silueta, dar pot complica foarte mult procesul de respirație.

Poluarea aerului

Corpul tău simte când aerul din jur este prea poluat. Și bineînțeles că nu va permite plămânilor să respire adânc pentru a preveni pătrunderea unor cantități mari de substanțe nocive în sânge.

Cum să respiri corect

După cum probabil ați ghicit, dacă tipul vertical de respirație este incorect, tipul orizontal este corect. Nu trebuie să respiri cu pieptul și umerii, ci cu mușchii diafragmei. Adică, pieptul ar trebui să rămână nemișcat, dar abdomenul – să se miște.

Vrei să înțelegi cum arată respirația corectă? Există un exercițiu simplu. Întindeți-vă pe podea și puneți un teanc de cărți pe burtă. Inspirați și expirați umflând abdomenul. Trebuie să vezi cum urcă și coboară cărțile. Pentru cei obișnuiți cu respirația verticală, poate fi dificil la început.

Odată ce te obișnuiești să respiri întins pe spate, ridică-te și respiră în continuare. Permiteți-mi să vă reamintesc: umerii și pieptul ar trebui să rămână nemișcați. Urmăriți cu atenție nu numai inspirația, ci și expirarea. Majoritatea greșesc în cel din urmă. Respirația corectă este ușoară dacă încerci.

Din păcate, stresul și respirația verticală sunt interdependente: una o provoacă pe cealaltă. Se pare că nu numai stresul provoacă respirația verticală, ci și invers. În plus, concentrarea și atenția sunt reduse, apare o oboseală rapidă, dureri de cap și de gât, probleme cu sistemul digestiv. Pentru a vă asigura că respirația orizontală este corectă , trebuie doar să încercați!

Informațiile sunt destinate doar în scopuri educaționale și educaționale și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați-vă întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!