Masați punctul zu-xiao pentru a îmbunătăți somnul și, de asemenea, pentru a reduce tinitus, pentru a îmbunătăți auzul

Masați punctul zu-xiao pentru a îmbunătăți somnul și, de asemenea, pentru a reduce tinitus, pentru a îmbunătăți auzul

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 June 2023 in SanatateSfaturi

Nivelul crescut de tensiune, oboseala constantă și iritabilitatea se reflectă în mod natural asupra stării de sănătate a unei persoane, mai ales în ceea ce privește somnul.

Problemele legate de somn sunt destul de comune și încep treptat să afecteze calitatea vieții: scade capacitatea de muncă, memoria se deteriorează, digestia se realizează mai greu și pot apărea imperfecțiuni pe ten (cum ar fi cearcăne sub ochi, riduri fine și umflături pe față).

În acest caz, puteți încerca să realizați masajul punctual, care poate aduce beneficii asupra somnului. În continuare vom explica cum se realizează masarea punctului zu-xiao.

Insomnia – apariția ei poate fi influențată de un număr mare de factori. În primul rând, acest lucru poate fi legat de tensiunea care se acumulează atât în zona picioarelor, cât și în zona spatelui inferior și a gâtului.

Acest lucru se datorează existenței unei linii de tensiune posterioare care pornește de la vârfurile degetelor de la picioare, trece pe întreaga suprafață posterioară a corpului și se termină în zona frunții, pe care o străbate prin gât și ceafă.

Astfel, toată tensiunea din zona picioarelor va începe treptat să se îndrepte către zona spatelui inferior, gâtului și a frunții, creând o tensiune subconștientă. Această tensiune subconștientă se reflectă în probleme de somn.

Desigur, este firesc ca aceasta să provoace și tensiune în zona gâtului, restricționarea mișcării acestuia și modificări în partea superioară a feței (riduri în zona frunții, umflături în jurul ochilor și chiar pleoape căzute).

Așadar, trebuie să învățăm să ne relaxăm picioarele, pentru că acest lucru ne poate ajuta să îmbunătățim somnul. Putem face acest lucru prin intermediul punctului zu-xiao, care relaxează picioarele, reduce tensiunea de pe spate și gât și ameliorează problemele legate de somn și insomnie. De asemenea, masarea acestui punct are și următoarele efecte:

  1. Îmbunătățește auzul.
  2. Reduce zgomotul din urechi.
  3. Reduce tensiunea în zona cefei și a frunții.
  4. Diminuează tensiunea generală și rigiditatea.

Înainte de a explica masarea acestui punct, trebuie să menționăm că în cazul în care aveți probleme de sănătate, ar trebui să discutați cu un specialist înainte de orice fel de exerciții, mai ales în cazul masajului punctual.

Cum să găsim punctul zu-xiao:

Identificarea punctului este destul de simplă – acesta se află pe partea exterioară a celui de-al patrulea deget de la picior, pe partea inferioară a unghiului unghiei.

Cum se realizează masarea punctului:

Masarea punctului este destul de simplă – îl masăm timp de 3-4 minute cu mișcări circulare folosind degetele mari ale mâinilor. Punctul este simetric, adică se află pe ambele picioare, așadar, masajul trebuie realizat în ambele părți.

Tu ai încerca un astfel de masaj? Dacă l-ai încercat, ai observat vreo îmbunătățire? Spune-ne în comentarii. Multă sănătate vă dorim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!