Macrou: 9 beneficii pentru sănătate, cât de des și cât să mănânci

Macrou: 9 beneficii pentru sănătate, cât de des și cât să mănânci

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Macroul este bogat în proteine ​​și conține acizi grași omega-3. Gustul său plăcut îl face un excelent plus pentru o alimentație sănătoasă. Acest pește aduce un aport de proteine complet, o porție de 100 g conține 19 g de macronutrient, inclusiv toți cei nouă aminoacizi esențiali.

Este o sursă excelentă de vitamina D și B12 și conține, de asemenea, niacină, fier, vitamina B6, riboflavină, magneziu, fosfor, acid folic și seleniu.

În acest articol, vom analiza nouă proprietăți utile ale macroului.

1. Sursă de acizi grași omega-3

Din păcate, alimentația majorității oamenilor nu conțin destul omega-3. Cel mai bun mod de a-ți crește aportul de omega-3 este să mănânci mai mult pește gras. În mod remarcabil, macroul are mai mullt omega-3 decât multe alte tipuri de pește gras, având în vedere că este accesibil.

Acești acizi au o gamă largă de beneficii pentru sănătate și, de asemenea, luptă împotriva inflamației din organism. Printre alte beneficii, omega-3 pot întări sistemul cardiovascular.

2. Contine multa vitamina B12 (cianocobalamina)

Vitamina B12 este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea noastră, iar deficiența ei poate provoca anemie și poate afecta sistemul nervos.

Este vital să se asigure un aport adecvat de cianocobalamină, indiferent de preferințele dietetice.

Din fericire, macroul conține cantități semnificative de B12, care este esențială pentru sistemul nostru imunitar și nervos și joacă, de asemenea, un rol cheie în producția de ADN.

3. Bogat în proteine ​​complete

Macroul are o proteină completă, deoarece conține toți cei nouă aminoacizi esențiali. Cu toate acestea, macroul este destul de bogat în calorii, așa că nu ar trebui să consumi prea mult.

4. Are un conținut scăzut de mercur

Din păcate, fructele de mare sunt contaminate cu mercur. Și iată un lucru bun, macroul conține mai puțin mercur decât majoritatea celorlalte tipuri de pește.

5. Cea mai mare sursă de Seleniu

Un alt beneficiu pentru sănătate al macroului este că este bogat în seleniu. Acest mineral esențial îndeplinește multe funcții în corpul nostru, cum ar fi ajuta la reducerea stresului oxidativ, joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar și reglează hormonii tiroidieni și menține sănătatea generală a tiroidei.

În plus, atunci când obținem suficient seleniu din alimente, reducem mai mulți factori de risc pentru boli cardiovasculare.

6. Îmbunătățește sănătatea inimii

După cum am scris mai devreme, atât omega-3, cât și seleniul pot ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. În plus, macroul conține magneziu, potasiu și zinc necesare inimii.

7. Conține Vitamina D

Deficitul de vitamina D este o problemă serioasă, mai ales în perioada rece a anului când soarele ne mângâie mai rar. Deoarece mulți oameni își petrec cea mai mare parte a timpului în interior, există oportunități limitate de a obține vitamina D de la lumina naturală a soarelui.

Există o părere că ar fi mai corect să numim vitamina D hormon. Iar asigurarea unor niveluri adecvate ale acestui „hormon” în sânge este esențială pentru o sănătate bună.

De exemplu, vitamina D poate avea efecte antiinflamatorii. O putem găsi în principal în peștele gras și în organele animalelor, iar macroul este una dintre sursele disponibile.

8. Îmbunătățește funcția cognitivă

Cât de bine putem realiza activități mentale și să procesăm informații? Cele mai multe dintre abilitățile noastre cognitive sunt construite de natură, dar diferite alimente și băuturi pot avea atât efecte pozitive, cât și negative asupra lor.

Macroul susține o stare mentală sănătoasă și poate stimula funcția cognitivă. Cercetătorii cred că aceste îmbunătățiri se datorează acidului docosahexaenoic (DHA).

9. Ajută la scăderea nivelului trigliceridelor

Trigliceridele sunt unul dintre cei mai semnificativi factori de risc pentru bolile cardiovasculare. Oamenii de știință cred că consumul de macrou le poate reduce nivelurile datorită EPA și DHA din compoziția sa.

Acest pește are un profil nutrițional bogat și este o sursă remarcabilă de omega-3, proteine, vitamina D, vitamina B12 și seleniu.

Sunt convins că includerea macroului în alimentația obișnuită va aduce multe beneficii pentru sănătate. Puteți mânca macrou de 2-3 ori pe săptămână în cantitate de 150-200 g, dacă nu aveți boli cronice ale tractului gastro-intestinal, rinichilor și ficatului.

Articolul este scris în scop informativ și nu are scopul de a diagnostica și prescrie tratament. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!