Lumea noastră este organizată astfel încât să ne îndepărtăm de egoism, lăcomie și consumerism

Lumea noastră este organizată astfel încât să ne îndepărtăm de egoism, lăcomie și consumerism

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăLifeStylePersonalitatePsihologieViata

Mulți oameni consideră serviciul lor ca pe o obligație pe care trebuie să o îndeplinească. Ei nu își doresc să muncească mai bine și mai eficient, vor doar să treacă timpul ca să poată pleca acasă.

“De ce să faci eforturi, când poți să nu faci niciun efort?” – așa gândesc ei, dar fac o mare greșeală care îi costă scump.

Ideea este că lumea noastră este creată pentru a ne ține departe de egoism, lăcomie, atitudinea consumistă și să ne obișnuim cu altruismul, noblețea, generozitatea. Aceasta ne ajută să ne simțim ca parte a unui întreg unic.

O persoană care muncește doar pentru bani va suferi inevitabil.

Se consideră că lucrăm cam jumătate din viață. Dacă privim munca ca pe o obligație impusă, înseamnă că aruncăm efectiv o parte imensă din viața noastră la gunoi. În tot acest timp, doar suferim și așteptăm – pauza de prânz, sfârșitul zilei de muncă, sfârșitul săptămânii, concediul.

Nici măcar o sumă mare de bani nu compensează ceea ce pierdem. În plus, un venit bun în astfel de condiții, este mai degrabă o excepție. În majoritatea cazurilor, cei care nu își iubesc munca trebuie să se mulțumească cu salarii modeste.

Revenind la lecțiile noastre de altruism și generozitate, vreau să subliniez că Universul îi recompensează întotdeauna pe cei care își pun sufletul în munca lor și nu se gândesc la cum să câștige mai mulți bani, ci la cum să presteze mai bine munca lor.

Un exemplu bine cunoscut de noi toți este situația educației școlare. Cât de puțini oameni există în această sferă care iubesc sincer munca lor și pe cei pe care îi învață!

Profesorii care merg la muncă doar ca să își îndeplinească obligația încearcă să-i învețe ceva pe copii, dar copiii, în astfel de condiții, nu pot percepe educația lor în alt mod decât ca pe o obligație neplăcută și vor trata și munca lor în același fel.

Profesorii care vin entuziaști la școală sunt ca razele de lumină în întunericul deplin. Ei lasă o amprentă foarte frumoasă în sufletele noastre.

Munca și energia

Este important să înțelegem că munca noastră este una dintre resursele care ne furnizează energie (altele fiind dragostea, familia, creația, educația).

Cu cât investim mai multă energie, cu atât o să primim mai multă de la Univers. Nu este de mirare că atât de mulți oameni se plâng de un nivel scăzut de energie. De unde să vină ea dacă ei au o astfel de atitudine față de muncă?

Observ adesea la oamenii pe care îi învăț metoda Dao că trăiesc într-un regim de așteptare. Ei speră că într-o zi li se va dărui o iluminare și vor înțelege ce misiune li se cuvine să îndeplinească în această lume. Între timp, sunt nevoiți să tolereze munca lor neplăcută.

Dar nu funcționează așa. În primul rând, trebuie să ne manifestăm acolo unde ne aflăm acum. Este ca un test din partea Universului. Dacă ne descurcăm cu el, ne va avansa la următorul capitol.

Odată cu fiecare răscruce în destin, va începe să ne placă din ce în ce mai mult ceea ce facem. În timp, cine știe, poate că vom ajunge într-un punct în care vom spune: “Asta este chemarea mea!”

Dacă acum vă aflați în acest loc, deveniți cel mai bun în ceea ce faceți. Îmbunătățiți-vă calificările, învățați în mod constant lucruri noi, încercați să aduceți cât mai multe beneficii firmei, manifestați inițiativă și nu vă temeți de responsabilitate. Aceste lucruri vă va aduce bucurie, bani, energie și va fi o garanție a succesului în viitoarele proiecte.

Imaginează-ți că ești observat cu atenție de Univers, care evaluează fiecare acțiune a ta și observă fiecare încercare de a lucra cu jumătăți de măsură. Practic, așa stau lucrurile. Chiar și cel mai mic aport în afacerea ta va fi recunoscut și recompensat.

Un alt aspect important despre care vreau să atrag atenția ta. Adesea, angajații se plâng că șefii lor se raportează la ei într-un mod consumist și nu îi apreciază așa cum ar merita. În astfel de cazuri, le amintesc întotdeauna că în realitatea noastră nu există nimic în afară de reflectările noastre.

Tot ceea ce vedem în exterior reflectă propriul nostru mod de a ne raporta la lume. Dacă șefii voștri se raportează la voi într-un mod consumist și nu vă apreciază, acest lucru reflectă doar propria voastră atitudine față de munca voastră: o utilizați doar în scopuri financiare și nu o apreciați.

Mulți se bazează pe schimbarea locului de muncă, dar acest lucru nu va ajuta. Într-un loc nou, povestea se va repeta și, poate, într-o formă chiar și mai rea – până când veți înțelege în cele din urmă că este inutil să încercați să schimbați serviciul fără a vă schimba pe voi înșivă.

  • Schimbați-vă atitudinea față de muncă – și ea vă va răsplăti în aceeași măsură.
  • Orice cunoaștere este inutilă fără muncă, dar și orice muncă este zadarnică fără dragoste.
  • Numai atunci când muncești cu dragoste, te conectezi cu tine însuți, cu alți oameni și cu Dumnezeu.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!