Lucrurile care fac o femeie puternica! Daca o femeie isi doreste, aceasta poate fi mult mai puternica decat un barbat

Publicitate

Învață să-ți planifici corect timpul, să împarți corect responsabilitățile, să ceri ajutor. să nu cedezi uneori, să fii slabă alteori și să nu uiți niciodată de tine!

Femeile puternice au tot timpul succes pentru ca ele actioneaza cu incredere, cu curaj, vorbesc si gandesc diferit. Indiferent de varsta pe care o ai, de localitatea in care traiesti, poti trece usor peste diverse situatii din viata actionand ca o femeie puternica.

Iata 8 actiuni ale femeilor puternice. Le faci si tu?

1. Spun ceea ce gandesc

Femeilor puternice nu le este frica sa spuna ceea ce gandesc atunci cand stiu ca asta conteaza. Nu le este frica sa vorbeasca in public sau in fata unui grup, sa-si spuna parerile si sa-si expuna credintele. Oamenii ar trebui sa stie cine esti si cum te simti.

2. Actioneaza

Intelepciunea isi pierde din importanta daca nu este convertita in actiune. Seteaza-ti idealurile si porneste in realizarea lor. Nu acumula doar cunostinte in van, fara sa faci nimic cu ele. Actiunea “spune” mai mult decat cuvintele. Daca simti ca anumite lucruri trebuie facute in alt fel, fa-le. Nu astepta sa-ti zica cineva sau sa faca cineva ceva in locul tau.

3. Poarta haine albe

Nu este neaparat necesar sa te imbraci in alb la un eveniment important, dar o poti face la un picnic, la un curs de pictura sau orice alta activitate. Poarta alb cand ii dai copilului sa manance sos rosu. Albul te face mai increzatoare. NU poti alb pentru ca ti-e frica de pete. Fii suficient de curajoasa incat sa porti alb si uita de pete.

4. Termina ceea ce au inceput

Femeile puternice nu lasa niciodata lucrurile neterminate. Ele isi seteaza teluri in conformitate cu credintele, valorile si intentiile lor, apoi actioneaza. Cand reusesc, se simt mandre, implinite. NU te da niciodata batuta in realizarea viselor tale, mai ales in momentele in care ti se par imposibile si vrei sa renunti.

Publicitate

5. Cer ajutor

Femeile puternice nu ezita niciodata sa ceara ajutorul. Ele cer indrumari, cer sfaturi sau roaga pe cineva sa faca ceva in locul lor. Daca sunt refuzate, vorbesc cu altcineva. NU se opresc dupa prima obiectie. Intotdeauna se gaseste cineva care va fi suficient de dragut ca sa te ajute la nevoie. De aceea este intotdeauna bine sa ajuti la randul tau pe altii. Dai o mana de ajutor, primesti o mana de ajutor.

6. Au un jurnal

Blogging-ul implica confesiuni publice. Jurnalul este mult mai intim si iti poti scrie in el toate experientele. Scrierea unui jurnal te poate ajuta sa treci mai usor peste zilele grele, insa se poate transforma intr-o adevarata comoara – “amintirile” pe care le vei retrai de fiecare data cand vei reciti.

7. Au viata sociala

Femeile puternice se inalnesc cu oameni, fata in fata, se indeparteaza de “electronice” si ies in oras. Asculta oamenii, incearca sa-i ajute pe cei care au nevoie, fara sa ceara nimic in schimb.

8. Invata din greseli

A invata din greseli inseamna sa nu le mai repeti. Esecul nu este ceva de care sa-ti fie frica, de care sa te jenezi sau cu care sa-ti fie rusine. Esecul poate duce la succes, contribuie la intarirea caracterului. Esecul nu este decat o alta cale de a castiga experienta.

Trebuie să-ți recunoști slăbiciunile și să fii pur și simplu om. Nu erou, nu o sfântă, dar un om cu dorințele lui, cu necesitățile lui, cu capriciile lui. Ce să faci pentru asta? Mai des să te întrebi: „Nu am un comportament de jertfă? Sunt în stare să iert? Nu încerc să învinovățesc pe toți?”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşază-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu Dumnezeu

Publicitate

Cea mai cunoscută povestire relatată de părintele Arsenie Boca are menirea să le aducă alinare celor aflaţi în suferinţă. Pilda ceşcuţei de ceai le arată oamenilor ce pot face „dacă viaţa li se pare grea şi sunt loviţi, bătuţi şi împinşi aproape fără milă, când lumea pare că se învârteşte necontrolat şi când simt că se află într-o suferinţă îngrozitoare”.

Părintele Arsenie Boca (1910-1989) este considerat unul dintre marii duhovnici ai românilor. A lăsat posterităţii o moştenire spirituală impresionantă. Una dintre cele mai frumoase vorbe de duh lăsate de fostul preot prigonit de regimul comunist este povestea ceşcuţei de ceai, o pildă menită să le aducă alinare suferinzilor.

„O familie a plecat într-o excursie în Anglia pentru a cumpăra ceva dintr-un frumos magazin de antichităţi, pentru celebrarea celei de a 25-a aniversări de la căsătorie. Şi soţiei şi soţului le plăceau antichităţile şi produsele din argilă, obiecte ceramice, în special ceştile de ceai. Au observat o ceaşcă excepţională şi au întrebat: ‘Putem să vedem ceşcuţa aceea? Nu am văzut niciodată ceva atât de frumos!’.

În timp ce doamna le oferea ceea ce ceruseră, ceşcuţa de ceai a început să vorbească:

– Voi nu puteţi să înţelegeţi. Nu am fost de la început o ceşcuţă de ceai. Cândva, am fost doar un bulgăre de argilă roşie. Stăpânul m-a luat şi m-a rulat, m-a bătut tare, m-a frământat în repetate rânduri, iar eu am strigat: ‘Nu face asta!’, ‘Nu-mi place!’, ‘Lasă-mă în pace!’, dar El a zâmbit doar şi a spus cu blândeţe: ‘Încă nu!’. Apoi, ah! Am fost aşezată pe o roată şi am fost învârtită, învârtită, învârtită. ‘Opreşte! Ameţesc!

O să-mi fie rău!’, am strigat. Dar Stăpânul doar a dat din cap şi a spus, liniştit: ‘Încă nu’. M-a învârtit, m-a frământat şi m-a lovit şi m-a modelat, până a obţinut forma care i-a convenit, iar apoi m-a băgat în cuptor. Niciodată nu am simţit atâta căldură! Am strigat, am bătut şi am izbit uşa… ‘Ajutor! Scoate-mă de-aici!’ Puteam să-L văd printr-o deschizătură şi puteam citi pe buzele Sale, în timp ce clătina din cap dintr-o parte în alta: ‘Încă nu’.

Publicitate

Când mă gândeam că nu voi mai rezista încă un minut, uşa s-a deschis. Cu atenţie, m-a scos afară şi m-a pus pe raft… am început să mă răcoresc. O, mă simţeam atât de bine! ‘Ei, aşa este mult mai bine’, m-am gândit. Dar, după ce m-am răcorit, m-a luat, m-a periat şi m-a colorat peste tot… mirosurile erau oribile. Am crezut că mă sufoc. ‘O, te rog, încetează, încetează!’, am strigat. El doar a dat din cap şi a spus: ‘Încă nu!’ Apoi, deodată m-a pus din nou în cuptor. Numai că acum nu a mai fost ca prima dată. Era de două ori mai fierbinte şi simţeam că mă voi sufoca. L-am rugat. Am insistat. Am strigat. Am plâns… eram convinsă că nu voi scăpa! Eram gata să renunţ. Chiar atunci, uşa s-a deschis şi El m-a scos afară şi, din nou, m-a aşezat pe raft, unde m-am răcorit şi am aşteptat şi am aşteptat, întrebându-mă: ‘Oare ce are de gând să-mi mai facă?’.

O oră mai târziu, mi-a dat o oglindă şi a spus: ‘Acum uită-te la tine!’. Şi m-am uitat. ‘Aceea nu sunt eu; aceea nu pot fi eu… Este frumoasă. Sunt frumoasă!’ El mi-a vorbit blând: ‘Vreau să ţii minte, ştiu că a durut când ai fost rulată, frământată, lovită, învârtită, dar, dacă te-aş fi lăsat singură, te-ai fi uscat. Ştiu că ai ameţit când te-am învârtit pe roată, dar, dacă m-aş fi oprit, te-ai fi desfăcut bucăţele, te-ai fi fărâmiţat.

Ştiu că a durut şi că a fost foarte cald şi neplăcut în cuptor, dar a trebuit să te pun acolo, altfel te-ai fi crăpat. Ştiu că mirosurile nu ţi-au făcut bine când te-am periat şi te-am colorat peste tot, dar, dacă nu aş fi făcut asta, niciodată nu te-ai fi călit cu adevărat. Nu ai fi avut strălucire în viaţă. Dacă nu te-aş fi băgat pentru a doua oară în cuptor, nu ai fi supravieţuit prea mult, fiindcă acea întărire nu ar fi ţinut. Acum eşti un produs finit. Acum eşti ceea ce am avut în minte prima dată când am început să lucrez cu tine’”.

Morala povestirii, așa cum este dezvăluită de duhovnicul Arsenie Boca:

„Dumnezeu ştie ce face cu fiecare dintre noi. EL este Olarul, iar noi suntem argila Lui. El ne va modela, ne va face şi ne va expune la presiunile necesare, pentru a fi lucrări perfecte care să împlinească buna, plăcuta şi sfânta Sa voie. Dacă viaţa pare grea şi eşti lovit, bătut şi împins aproape fără milă; când lumea îţi pare că se învârteşte necontrolat; când simţi că eşti într-o suferinţă îngrozitoare, când viaţa pare cumplită, fă-ţi un ceai şi bea-l din cea mai drăguţă ceaşcă, aşază-te şi gândeşte-te la cele citite aici şi apoi discută puţin cu Olarul”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Pilde