Lucruri importante despre colesterol despre care puțini oameni le cunosc

Lucruri importante despre colesterol despre care puțini oameni le cunosc

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Majoritatea oamenilor știu deja despre pericolele colesterolului pentru corpul nostru, în special la bătrânețe. Și medicii au spus că este prezent în majoritatea ființelor vii, chiar și în citoplasma bacteriilor. Deci, ce este colesterolul și cum ne afectează sănătatea?

Colesterolul este sintetizat și utilizat ca material de construcție pentru membrana de protecție a oricărei celule. Ajută celulele să fie elastice, să își schimbe forma, să introducă elementele necesare în structură și să îndepărteze deșeurile.

Acest compus participă la sinteza hormonilor, reglează transportul vitaminelor liposolubile și este responsabil de procesele cognitive ale creierului. Și, de asemenea, participă la transmiterea impulsurilor musculare, este necesar pentru producerea de vitamina D și producerea de bilă. În plus, colesterolul vindecă diverse daune ale pereților vaselor de sânge, formând grupuri antiinflamatorii, numite plăci de colesterol.

Conceptul de colesterol „rău” și „bun”

Aproximativ 75% din alcool este sintetizat în ficat, restul intră în organism odată cu alimentele. Există o diviziune între colesterol „bun” – lipoproteine ​​cu densitate mare, și ,,rău” – cu densitate mică. Se spune că colesterolul „rău” care vine din ficat către organe formează plăci pe pereții vaselor de sânge, iar colesterolul „bun”, dimpotrivă, mergând de la organe la ficat, combină excesul de lipoproteine ​​„rele” și previne bolile de inimă.

Lucruri importante despre colesterol:

De ce are nevoie organismul de colesterol „rău”?

S-a dovedit că lipoproteinele cu densitate mică au proprietăți antiinflamatorii. Se lipesc de pereții arterelor în acele locuri în care există microtraumatisme și leziuni, vindecându-le și reducând inflamația. Cele mai multe dintre aceste leziuni sunt la vârstnici, deoarece pereții vaselor lor suferă modificări legate de vârstă. Corpurile lor produc tot mai mult colesterol pentru a vindeca astfel de daune. Dar odată produs prea mult, poate cauza probleme ca înfundarea arterelor, deci totul trebuie să aibă o măsură.

De ce grăsimi are nevoie corpul?

Trebuie să înțelegem că organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de grăsimi vegetale și animale. Cele mai esențiale grăsimi se găsesc în uleiurile vegetale presate la rece: măsline, muștar, semințe de in, cânepă, nucă de cocos, avocado. Și grăsimi animale: pește și carne, dar animalele ar trebui să fie crescute în mod natural. Carnea trebuie preparată prin fierbere, grill sau coacere ca să nu ne afecteze. Și grăsimile din lactate sunt benefice corpului, mai ales cele provenite din laptele de oaie.

Ce ar trebui să eviți?

Zahărul rafinat nu aduce niciun beneficiu organismului și provoacă multe tulburări ale sistemelor, inclusiv cel vascular. Făina albă și amidonul ar trebui, de asemenea, să fie adăugate la lista de alimente dăunătoare. Este mai bine să renunți complet sau să limitezi consumul tuturor conservelor, care conțin mult zahăr și înlocuitori sintetici ai acestuia. În același timp, evită alcoolul, cofeina și uleiurile vegetale rafinate.

Lucruri importante despre colesterol despre care puțini oameni știu

Ce altceva afectează sănătatea vasculară?

Pentru a rezolva problema cu plăcile deja existente pe membrana arterelor și pentru a preveni reapariția acestora, este necesar nu numai să ajustezi alimentația. Vitamina C este necesară pentru sănătatea sistemului vascular, care previne deteriorarea arterelor, magneziu, usturoi, legume și ierburi proaspete, curcuma, toate reglează nivelul colesterolului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!