Linistea interioara nu iti vinde doar sufletul ci si trupul! Urmeaza acesti pasi pentru a crea o stare de liniste in sufletul tau!

Publicitate

Vine un moment in viata fiecaruia cand ne simtim incarcati, fie cu greutatile acumulate de probleme de zi cu zi, fie de vocile negative pe care le auzi si le inmagazinam in subconstien, fie suntem afectati de tot raul facut in lume. Toate acestea, ne distrug stralucirea si bucuria vietii, nu pot aduce decat depresii, stres si boli incurabile.

Foarte importanta este linistea interioara, sufleteasca. Linistea interioara este tamaduitoare, te poate feri si vindeca de boli grave. Urmarind acesti pasi va puteti simti mai linistit, mai usor, mai liber si puteti avea o viata fericita. Viata se poate schimba instantaneu cu o gandire pozitiva.

1. Practica iertarea. – Iertarea este eliberarea puterii pe care o are un anumit eveniment asupra ta. Daca nu ierti, trecutul iti va ramane inmagazinat in subconstient si tot timpul vei trai cu povara “daca” “daca as fi facut altfel poate ar fi fost mai bine” si tot asa… Acest lucru te va capta si te va face sa te simti neputincios. Iertarea te pune inapoi in prezent, singurul moment care exista cu adevarat, unde tu ai puterea de a trai liber si fericit.

2. Fii bland, natural si plin de compasiune cu tine. – Imaginati-va ca o persoana iti spune lucruri oribile despre tine toata ziua. Suna groaznic, nu-i așa? Cum crezi ca ti-ar afecta viata ta? Ei bine, asta este ceea ce facem daca vom vorbi constant intr-un mod negativ despre noi. De fiecare data cand gandesti ceva negativ despre tine, inlocuieste gandul cu un rezultat pozitiv. Concentreaza-te pe lucrurile bune si acordati mai multa atentie. In cele din urma, vei incepe sa ai incredere in tine. Acest lucru iti permite sa ai libertatea de a fi doar tu.

Publicitate

3. Nu fi o victima. – E usor sa ne gandim ca lumea este impotriva ta. Sigur ai avut o zi din aceea in care totul merge prost? Se intampla. Exista lucruri pe care nu le poti controla. Nu poti controla lumea din jurul tau, dar poti controla modul in care sa reactionezi. Gandeste-te ca orice ce ti se intampla poate fi o oportunitate pentru tine. Cand ceva rau ti se intampla, intreaba-te ce incearca sa ti se spuna “Ce incearca universul sa-mi transmita?”

Accepta situatii, semne, oportunitati si gandeste-te ca totul se intampla cu un scop. Incearca sa inveti ceva mai bine decat sa te lamentezi in a fi o victima. Senzatia de recunostinta pentru toate lucrurile, in orice moment, este incredibil de eliberator, nu trebuie sa spui decat “Multumesc, multumesc, multumesc”

4. Nu lua nimic personal. – Opinia fiecarui om este produsul propriei vieti. Acest lucru este valabil cand cineva incearca sa-ti dea sfaturi. Ai incercat sa-ti impartasesti unul din visele tale? Vei primi o multime de rapsunsuri. O persoana iti poate spune “Multa bafta, dar totusi nu prea cred ca este realist” , in schimb ce alta ” DA! Imi place. Ce mai astepti?” Asta inseamna ca prima persoana nu crede in tine? Categoric nu. Aceasta inseamna ca nu are incredere nici in el/ea. Cu alte cuvinte, este greu pentru o persoana sa-si imagineze ca poti tu poti reusi cand el/ea stie ca nu ar putea sa realizeze acel vis.

Cand cineva incearca sa te descurajeze, ori sa-ti dea sfaturi inutile, sau mai rau exista posibilitatea sa te insulte, conecteaza-te la constiinta ta. Numai tu poti sti ce este adevarat si ce nu. Cand iti insusesti opinia altei persoane, iti poti face o nedreptate foarte mare.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Lucrurile pe care un om destept nu le face, dezvaluite de un psiholog

Publicitate

Inteligenţa este o variabilă deseori asociată cu educaţia pe care o primim în şcoală, însă specialiştii mai consideră că această valoare este direct proporţională şi cu experienţa şi capacitatea unui individ de a se adapta din mers la realităţi ale vieţii.

În accepţiunea psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept “Antrenorul Minţii”, un elev, care a înmagazinat în decursul anilor şcolari un set de cunoştinţe, dar pe care nu a avut ocazia sau chiar inspiraţia să le aplice în situaţii reale, nu va reuşi să realizeze lucruri măreţe în viaţă, ci va avea mereu mai multe întrebări decât răspunsuri. Iar dacă întrebările sunt puse, se ajunge la înțelegere.

“Inteligenţa se câştigă prin experienţă, și este o variabilă care poate fi îmbunătăţită, nu este neapărat o trăsătură ereditară. În literatura de specialitate, ceea ce noi numim coeficient de inteligenţă sau – pe scurt, IQ – nu este nimic altceva decât raportarea vârstei mintale a unui individ la vârsta biologică, înmulţit cu 100.

Vârsta mintală a unui copil, spre exemplu, nu poate ţine pasul cu vârsta biologică, dacă acel copil nu pune în aplicare cele învăţate”, afirmă psihologul Alexandru Pleşea.

Specialistul crede că oamenii inteligenţi sunt, de regulă, creativi, generoşi, recunoscători, umili şi atenţi, iar cei mai mulţi au ajuns la un nivel de înțelegere, nu de cunoaștere, mai ales prin prisma experiențelor și întrebărilor corect puse la un moment dat.

Astfel, un om inteligent nu ar face niciodată următoarele lucruri:

Oamenii Inteligenţi nu lasă greșelile trecutului să se interpună în prezent.

“Oamenii Inteligenţi ştiu că succesul în viaţă nu este posibil fără greșeli și eșecuri. Cu toate acestea, Oamenii Inteligenți nu permit să fie afectaţi de greşelile din trecut, ei pur şi simplu iau aceste greşeli drept nişte lecţii de educație pentru a evolua”, afirmă psihologul Pleşea.

Oamenii Inteligenţi nu se concentrează pe părțile negative. “Oamenii Inteligenți văd gândurile ca pe ceva palpabil. Dacă ai doar gânduri negative în minte, viața ta va fi la fel de negativă.

Oamenii Inteligenți știu că viața este mult mai bună când înveți să-ți folosești abilitățile de a visa, de a crea, de a construi, de a te mira şi, desigur, de a iubi”, consideră specialistul.

Oamenii Inteligenţi nu fug de probleme. “Că vrem, că nu vrem, inevitabil, toți am avut, avem și vom avea probleme. Sunt probleme legate de muncă, de bani, de familie, de sănătate etc.

Oamenii Inteligenţi dau piept cu aceste probleme și caută cele mai bune metode de rezolvare. Când cad, se ridică și merg mai departe. Au curajul să-și înfrunte temerile și să vadă în fiecare problemă șansa de a se perfecționa. Fiecare problemă devine astfel o situație de autotransformare”, crede Alexandru Pleşea.

Publicitate

Oamenilor Inteligenţi nu le pasă de părerile celor din jur. “Oamenii Inteligenți nu lasă opiniile negative ale altor oameni să-i oprească din a trăi o viață fericită plină de succes și bucurie.

Lumea este plină de oameni cinici, sceptici și hateri, dar oamenii isteți îi îndepartează. Aceştia se înconjoară cu oameni inteligenți, care le împărtășesc valorile și interesele.

Pe bună dreptate, se spune că dacă ești cea mai inteligentă persoană dintr-o cameră, înseamnă că nu ești în camera potrivită”, spune psihologul.

Oamenii Inteligenţi nu-și pierd timpul. “Oamenii Inteligenți își dezvoltă obiceiuri productive, care îi ajută să lucreze mai repede și mai bine. Nu se lasă distrași de lucruri nesemnificative și de treburi inutile. Ei știu, de asemenea, că nu poți lucra tot timpul, creierul are nevoie de odihnă din când în când”, crede psihologul Alexandru Pleşea.

Oamenii Inteligenţi nu așteaptă rezultate imediate. „Oamenii Inteligenţi sunt convinşi că aceia, care știu să aștepte, au parte de lucruri bune.

Majoritatea oamenilor vor să obțină tot ceea ce-și doresc, exact atunci când formulează aceste dorințe. Oamenii Inteligenţi ştiu că trebuie să muncească din greu pentru ceea ce-și doresc, iar rezultatele muncii lor vor fi vizibile după un timp, dar vor dăinui toată viaţa”, declară psihologul.

Oamenii Inteligenţi nu se concentrează pe ceea ce nu pot controla. În fiecare zi ne lovim de lucruri pe care nu le putem controla: trafic, oameni needucați etc. Oamenii Inteligenţi sunt calmi în aceste situații pentru că știu că emoțiile negative le vor dăuna doar lor în aceste situații.

Oamenii Inteligenţi nu-și pierd timpul cu persoanele care-i descurajează. Oamenii Inteligenti au în jurul lor alți oameni inteligenți.

Își găsesc timp pentru familie, pentru prieteni și cunoștințele cu care au aceleași viziuni și interese; realizează că n-ar fi benefic pentru ei să-și petreacă timpul cu persoanele negativiste.

Oamenii Inteligenţi nu sunt aroganți. Nu-i vei auzi lăudându-se cu inteligența lor; şi asta pentru că sunt, de obicei, timizi când vine vorba despre asta și nu simt nevoia să strige în gura mare cât sunt ei de deștepți. Nu se laudă cu reușitele și premiile pe care le-au obținut.

Oamenii Inteligenţi nu uită să mulțumească. “Arată recunoștință. Oamenii Inteligenţi stiu că lumea nu se învârte în jurul lor. Ei cred în puterea bunătății și știu că faptele bune li se vor întoarce într-o bună zi”, este de părere psihologul.

“Oamenii cu înțelepciune transformă. Ei nu fug de ceva, ei transformă un lucru negativ într-unul pozitiv.

Ei își asumă transformarea prin propriile lor forțe. Puterea unui om înțelept vine din înțelegere, nu din câți bani câștigă. Astfel, toți oamenii puternici vor înapoia mare parte din banii câștigați mediului social, în așa fel încât evoluția să-și urmeze cursul”, conchide psihologul Alexandru Pleşea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala