Limbajul trupului spune despre noi mai multe decat ne putem imagina. Atunci cand esti intr-o discutie, evita sa faci gesturi care sunt interpretate negativ de persoanele din jur!

Limbajul trupului spune despre noi mai multe decat ne putem imagina. Atunci cand esti intr-o discutie, evita sa faci gesturi care sunt interpretate negativ de persoanele din jur!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 June 2020 in Dezvoltare Personala

“Încearcă orice lucru nou de trei ori. Prima dată, să treci peste frica de a-l face. A doua oară, să înveți cum se face. A treia oară, să-ți dai seama dacă îți place sau nu.” Virgil Garnett Thomson

Orice gest pe care il facem este interpretat in subconstient de cei din jur, lucru ce se poate intoarce impotriva noastra (uneori) in functie de limbajul trupului pe care il exprimam.

Gest negativ: Tinerea anumitor obiecte in fata corpului nostru.

O ceasca de cafea, agenda, geanta sau orice alte obiecte tinute in fata trupului nostru atunci cand interactionam cu cineva indica timiditate si actioneaza ca un “zid” de separare intre noi si interlocutorul nostru, un efort psihologic de retragere. In loc sa facem acest lucru putem, atunci cand comunicam, sa plasma aceste obiecte intr-o parte (daca ne permite si spatiul).

Gest negativ: Inspectarea unghiilor sau verificarea ceasului.

Aceste doua semnale sunt un simbol inconstient al plictiselii. Asadar trebuie sa evitam pe cat posibil sa ne inspectam unghiile ori sa privim ceasul atunci cand interactionam cu cineva pentru a nu transmite energii negative catre acea persoana.

Gest negativ: Culegerea scamelor imaginare de pe haine.

Daca intr-o conversatie incepem sa ne culegem scamele imaginare de pe haine, in special uitandu-ne in jos, interlocutorul nostru ar putea presupune ca nu suntem de acord cu ideile lui sau suntem incapabili de a ne exprima sincer parerea in legatura cu subiectul dezbatut.

Gest negativ: “Lovirea” barbiei atunci cand privim o persoana.

“Lovirea” barbiei spune: “Te judec!” In mod frecvent, oamenii isi lovesc barbia atunci cand iau decizii importante sau se gandesc profund la o problema. Daca ne lovim barbia in timp ce privim o persoana, aceasta poate crede despre noi ca, in mintea noastra, ii cantarim vorbele sau ii judecam parerile prea aspru.

Gest negativ: Invadarea spatiului personal al unei persoane.

Cand, intr-o discutie, ne apropiem prea mult de persoana cu care interactionam, nu facem altceva decat sa ii invadam spatiul personal, acea zona intima si sa ii producem o stare de disconfort. Granita invizibila poate fi intrecuta decat in momentul in care suntem in preajma prietenilor dragi sau a membrilor familiei.

Gest negativ: Privirea indreptata in jos.

De cele mai multe ori, privirea indreptata in jos in timpul unei discutii demonstreaza dezinteres. Exista situatii in care ea poate fi interpretata si ca o forma de aroganta. Indicat ar fi ca atunci cand interactionam cu o persoana sa tinem privirea inainte si sa nu ne ferim de contactul visual.

Gest negativ: Atingerea fetei in timpul unei conversatii.

Atingerea fetei, in special a nasului, este in mod obisnuit interpretata ca un semn ce indica minciuna. La fel, acoperirea gurii cu mana este tot un gest comun al minciunii. Incercati sa va tineti mainile departe de figura atunci cand purtati o conversatie cu cineva pentru a indeparta orice semn de viclenie psihologica.

Gest negativ: Incrucisarea bratelor.

Incrucisarea bratelor este un semn de aparare, de retragere din comunicare. Unii oameni il interpreteaza insa si ca pe un semn de egoism. Atunci cand interactionati cu o persoana, incercati sa fiti deschisi in comportamentul nonverbal, tinand bratele in lateral.

Gest negativ: Scarpinarea cefei sau a gâtului.

Scarpinarea cefei/a gâtului este un semn clasic al indoielii. In anumite contexte poate fi considerata si un semn al minciunii. Incercati asadar sa tineti mainile departe de ceafa sau gat atunci cand interactionati cu o persoana.

Gest negativ: Aducerea umerilor in fata.

Postura cu umerii adusi in fata indica un respect de sine scazut. Trebuie sa retinem faptul ca, in general, oamenii asociaza umerii drepti, chiar un pic adusi in spate cu increderea puternica in propriile forte. In interactiunea cu semenii, intotdeauna trageti-va umerii in spate. Nu numai ca veti parea increzatoare in fata lor, insa veti si incepe sa va simtiti astfel.

Gest negativ: Stergerea palmelor transpirate pe haine.

Stergerea palmelor transpirate este un semn clar de emotivitate. Daca va transpire palmele, lasati-le sa transpire. Trageti aer adanc in piept si incercati sa va relaxati. Discutia va decurge cu totul altfel dupa aceea.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!