Lectii de viata importante pe care le invatam doar un urma unor greseli mari…

Lectii de viata importante pe care le invatam doar un urma unor greseli mari…

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Să identifici fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe… şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.” – Marc Levy

Care sunt acele lectii de viata pe care oamenii le invata prea tarziu? Te-ai intrebat vreodata? Te-ai gandit ca ar putea fi anumite lucruri pe care le-ai putea aplica in viata ta atunci cand totul pare sa mearga greu?

Ce lectii de viata ajung oamenii sa descopere prea tarziu?

1. Perceptia este realitate – Modul in care interpretezi si intelegi lumea iti afecteaza in mod direct credintele si felul in care iti traiesti viata. Perceptiile creeaza temeri, curiozitate, intelegere si preconceptii. Vrei ca realitatea ta sa fie ingusta sau vasta? Este suficienta fericirea pe care o ofera ignoranta sau ai nevoie de mai mult? Cei mai multi oameni vor mai mult. Chiar daca este la nivelul subconstientului.

2. Totul este temporar – Momentele bune sunt temporare. Situatiile rele sunt temporare. Asa ca, atunci cand treci prin perioade bune, bucura-te de ele si fii recunoscator pentru ca le ai. Iar atunci cand esti intr-o perioada proasta a vietii, adu-ti aminte ca va trece. Da-ti seama ca nu este sfarsitul si ca este doar un moment prost. Viata este plina de suisuri si coborasuri, dar si de surprize. Oamenii uita mereu ca este vorba despre calatorie, nu despre destinatie. Exista cate o lectie de invatat din fiecare lucru.

3. Importanta trairii clipei – “Daca esti deprimat, traiesti in trecut. Daca esti anxios, traiesti in viitor.

Daca traiesti in pace, traiesti in prezent”, dupa cum spunea Lao Tzu. De cele mai multe ori, avem tendinta de a ne ingrijora cu privire la ceea ce urmeaza sau ne concentram asupra lucrurilor care s-au intamplat deja. Desi este crucial sa te gandesti la viitorul tau, ai grija sa nu iti incurce prezentul. Momentele se transforma in amintiri. Bucura-te de momentul in care traiesti!

4. Fa ce-ti place, iubeste ceea ce faci – Adu-ti aminte cat de important este sa iti iubesti meseria si ceea ce faci. Munca ta reprezinta un aspect considerabil din viata ta si ii dedici mult timp.
Daca nu esti fericit cu ceea ce faci, acea nefericire se va molipsi si in alte aspecte ale vietii tale. Cu toate ca nimic nu este perfect, este important sa lucrezi la imbunatatirea ta si pentru atingerea obiectivelor si satisfactiilor.

5. Fericirea necesita munca – Cei mai fericiti oameni tind sa fie cei care au lucrat cel mai mult la relatia cu sine. Fericirea necesita multa munca. Fericirea inseamna ca detii controlul asupra vietii tale. Viata ta reprezinta o serie de evolutii si cresteri personale.

Sunt momente în viaţă când spunem cu toţii că e prea mult, e peste puterile noastre …”Nu mai pot”… dar de fiecare dată găsim un motiv, fie un lucru sau o persoană, care să ne dea putere, un impuls, un motiv pentru care să trecem peste momentele grele, să ridicăm capul şi să zâmbim, să mergem mai departe… puterea de a trece peste momentele dificile nu vine de la noi, ci de la Tatăl nostru care e mereu alături de noi, gata să ne întindă o mână care să ne ridice, să ne ia în braţe şi să ne ocrotească, să ne spună că ne iubeşte, ca să ne simţim importanţi şi să realizăm că suntem pe acest pământ cu un scop şi nu trebuie să renunţăm la prima piedică, să ne oprim la primul obstacol, la prima problemă întâmpinată, ci să privim în sus de unde ne vine ajutorul, să mergem mai departe şi la rândul nostru să ajutăm pe alţii care au nevoie de ajutor, au nevoie de noi…

Mă rog ca Domnul să vă dea (şi să ne dea) puterea, credinţa, răbdarea şi înţelepciunea necesară să trecem peste momentele dificile din viaţă şi să avem puterea să Îi mulţumim chiar şi pentru acele momente!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!