Lasa bunul simt si timiditatea atunci cand vine vorba de munca ta, invata sa ceri bani pentru ea, sa-ti pui in valoare calitatile, cei care te respecta, iti vor ramane in continuare clienti!

Lasa bunul simt si timiditatea atunci cand vine vorba de munca ta, invata sa ceri bani pentru ea, sa-ti pui in valoare calitatile, cei care te respecta, iti vor ramane in continuare clienti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2019 in Dezvoltare Personala

“Banii dau valoare produsului, iar produsul dă putere banilor.” – Anonim

Unul dintre cele mai frecvente blocaje psihologice este incapacitatea de a cere valoarea muncii noastre atunci când comunicăm cu un prieten, o rudă sau o altă persoană apropiată. Ezităm.

Afacerile și relațiile ar trebui să fie universuri paralele. De aceea, mulți oameni de afaceri refuză să lucreze cu prietenii sau rudele. Deoarece orice îmbinare în muncă nu este doar o ruptură a legăturilor de afaceri, ci și distrugerea relațiilor personale, familiale sau prietenoase.

Orice psiholog adecvat va spune că prietenii și rudele pur și simplu nu pot fi transformați în clienți. Dar microbusiness-ul, mai ales la început, se află într-o stare în care doar un cerc apropiat se poate transforma în prima clientelă. Și așa apare un cerc vicios – sunt puțini bani, supărări o mulțime și este imposibil să refuzi, într-un fel neplăcut.

Vei avea nevoie de … decor. Elemente care transformă comunicarea într-un proces de afaceri. De exemplu, vine la mine … ei bine, să fie dragul meu soț. Și are nevoie de centrul de scufundări pentru a face aterizare. Ghici ce se va întâmpla. Îi voi înmâna o bucată de hârtie cu o sumă care să fie completă, un contract standard de stabilire a prețurilor și un cupon de reducere pentru un prieten.

Îmi pare rău, nu ați văzut cum lucra acest set de tânăr om de afaceri acum un an. Am folosit semnături digitale, formulare Google, scrisori de toate felurile și chiar am comandat o cutie de cărți de cec pentru a scrie cecuri de plată.

Clienții vor rămâne, cei care vor totul gratuit vor dispărea. Nu fi timid și nu-ți fie frică. Nu-ți pot deschide gura și să spui cât costă? Scrie pe hârtie și oferă-i prețul. Lasă hârtia să spună. Această abordare poate uimi, dar face relația voastră serioasă. Și încep să nu vă perceapă ca pe un prieten, care poate fi invitat să facă ceva gratuit, ci ca om de afaceri.

Da, vor fi ofensați cei care așteaptă totul gratuit. Și se așteaptă ca resentimentele lor să ducă la o încercare agresivă de a manipula prin vina toxică. „Adică, te-am hrănit, ți-am dat de băut și tu îți refuzi mama?” Răspuns: Nu refuz. Chiar vreau ca această mamă să mă hrănească și să-mi dea băut nu ca peste 10 ani să o văd pe verandă cu o cană și o mână întinsă. Îmi construiesc cariera. Aceasta este afacerea mea pe care încerc să o fac prin reguli. Vrei să fii mândră de mine? Fii primul meu client.

Și zâmbește.

Cu un prieten, acest dialog poate arăta chiar mai simplu, nu aveți legături de rudenie, deci, de asemenea, nu există modalități de a manipula „datoriile alimentare din copilărie”.

Un prieten poate fi ofensat și să te întrebe: de când ceri bani de la mine?

Răspuns: De când mi-am deschis afacerea. Și cui altcuiva pot să-i încredințez rolul de primul meu client? Doar cel mai bun prieten!

Vezi cât de ușor este să bați agresorul cu propria sa arma? Însă nu fă din asta o pasiune, să nu fii ca niște oameni a căror comportament nu vă place. Ai răspuns – e suficient.

Nu îți fie frică să îți pierzi prietenii și clienții. Oamenii care nu ți-au respectat ideea, încercarea ta de a „juca după reguli” și, în plus, au încercat să te manipuleze – aceștia sunt oameni vampiri. Hoți care încearcă să-ți folosească resursele de viață în modul cel mai arogant și urât. Nu cred că trebuie să fii prieten cu astfel de oameni sau să-i păstrezi printre clienții tăi. Acestea plătesc un bănuț, dar cer muncă de milioane. Nu trebuie să îți fie frică să-i pierzi.

Dar cei care rămân, te vor elibera de constrângeri în formarea relațiilor comerciale. După antrenament pe prieteni, poți să iei banii în siguranță de la străini.

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!