Laptele cu propolis este o tinctură super-vindecătoare pentru o mulțime de afecțiuni

Laptele cu propolis este o tinctură super-vindecătoare pentru o mulțime de afecțiuni

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 October 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Propolisul este un produs rezidual al albinelor. Insectele folosesc această substanță pentru a acoperi crăpăturile, dezinfecta fagurii, izola și dezinfecta obiectele străine care au ajuns în stup.
Propolisul este de culoare maro închis până la galben, are un gust amar, se lipește de dinți atunci când este mestecat, la fel ca o ceară, provoacă o senzație de arsură și o ușoară amorțeală în gură.

Punctul de topire al propolisului este de 80-100 de grade, propolisul se dizolvă rapid în esență de alcool și oțet, dar sub influența temperaturii se dizolvă ușor și în apă, ulei, lapte.

Pentru a obține propolisul, apicultorii îl răzuiesc de pe pereții stupilor, apoi îl topesc. O trăsătură caracteristică a propolisului – sub influența temperaturii ridicate, nu își pierde calitățile (chiar și după o oră de fierbere, își păstrează toate proprietățile benefice).

Proprietățile benefice ale propolisului

Propolisul conține mai mult de 16 clase de substanțe organice, inclusiv cei mai importanți polifenoli ciclici cu greutate moleculară mică, alcooli, aldehide, aproape toate oligoelemente necesare unei persoane, vitamine, aminoacizi, flavonoide, enzime. Oamenii de știință au identificat peste 200 de compuși!

Tinctura de propolis este un remediu cu eficacitate dovedită în tratamentul bolilor de piele, ulcerelor, rănilor, inflamațiilor din cavitatea bucală. Este utilizat pe scară largă în stomatologie, pediatrie, ginecologie, urologie, gastroenterologie, cardiologie și oncologie.

Proprietățile benefice ale tincturii de propolis sunt sporite atunci când este amestecată cu lapte.

Datorită simplității preparării și activității biologice ridicate a ingredientelor care se completează într-un mod uimitor, cocktailul dă rezultate impresionante! Oprește dezvoltarea răcelilor, te pune rapid pe picioare dacă ai gripă, oprește procesul inflamator al oricărui organ intern.

Propolis cu lapte – Gripă, infecțiile respiratorii acute, bronșite, pneumonie, astm

La primul semn de răceală se beau 20 de picături de tinctura de propolis 10%, dizolvate în 100 ml lapte fierbinte, înainte de culcare. Pentru copiii sub 6 ani sunt suficiente 4 picături de tinctură, apoi doza poate fi crescută.

1 lingură de propolis zdrobit se adaugă la 300 ml lapte, se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasă la foc mic timp de 10 minute, apoi se strecoară. Pentru tratamentul gripei, tusei, durerii în gât, luați 1 lingură în fiecare oră. Pentru a preveni răcelile și pentru a întări imunitatea, luați 1 linguriță cu 15 minute înainte de masă timp de o săptămână.

Boli ale vezicii biliare, pancreasului, rinichilor, vezicii urinare

Într-o pahar cu lapte fierbinte se dizolvă 40 de picături de tinctură de propolis 10%. Beți înainte de culcare timp de 5 zile.

Gastrita

Se amestecă 100 ml tinctură de propolis și 10 ml ulei de cătină. Din această soluție puneți 30 de picături într-un pahar cu lapte și beți cu o oră înainte de masă, de 3 ori pe zi timp de două săptămâni. Repetați remediul după o pauză de o săptămână.

Ulcer gastric și duodenal

La 200 ml de lapte fierbinte se adaugă 60 de picături de tinctură de propolis 30%. Împărțiți în trei porții și beți cu 30 de minute înainte de mese. Perioada tratamentului este de 3 săptămâni.

Pancreatită

Se dizolvă jumătate de linguriță de tinctură de propolis 10% în 100 ml lapte fierbinte. Se bea pe stomacul gol dimineața și înainte de culcare.

Prostatita și alte boli ale sistemului genito-urinar la bărbați

Adăugați 20 de picături de tinctură de propolis 10% la 50 ml lapte fierbinte. Luați de 3 ori pe zi. De asemenea, este benefic să țineți o bucată mică de propolis sub limbă în timpul zilei până când se dizolvă complet.

Laptele cu propolis va trata bolile cronice ale sistemului reproducător masculin. Turnați 30 g de propolis în 1 litru de lapte clocotit, amestecați, lăsați să se răcească. Este recomandat să beți câte un pahar de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de mese.

Dureri articulare, artrită, reumatism, gută

Se dizolvă 1 linguriță de tinctură de propolis 10% în 100 ml lapte fierbinte și se bea de 3 ori pe zi, înainte sau după masă.

Se macină 80 g de propolis natural și se toarnă 800 ml lapte. Se pune la fiert la foc mic până se dizolvă propolisul. Se lasă să se răcească, se strecoară de resturile de propolis. Beți câte 100 ml de 3 ori pe zi.

Menstruație dureroasă, procese inflamatorii ale sistemului reproducător feminin

Se dizolvă 15 picături de tinctură de alcool 10% în 100 ml lapte fierbinte. Beți acest remediu pentru a calma durerea în timpul zilei și noaptea.

Atenție! Înainte de a începe tratamentul cu propolis și produse apicole, asigurați-vă că dumneavoastră și copiii dumneavoastră nu sunteți alergic la aceste produse.

Puneți o bucată mică de propolis la încheietura interioară a cotului cu un plasture și lăsați timp de 8 ore. Dacă aveți alergii, după un timp scurt, veți simți mâncărimi severe și roșeață.

Vă rugăm să rețineți că auto-medicația vă poate dăuna organismului , așa că este mai bine să nu testați medicina tradițională înainte de a consulta un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!