La bătrâneţe vom regreta, întâlnirile cu Dumnezeu pe care le-am ratat, oamenii pe care nu i-am iubit, deciziile pe care nu am îndrăznit să le luăm, timpul pierdut şi viaţa netrăită din plin…

Publicitate

Duminică frumoasa, trăită cu drag şi bunătate

Toamna aduce ploi. Iarna ne albește. Primăvara ne trezește. Vara ne înnegrește. Viața ne aduce în fața inimii și a minții multe, în rate sau cash. Fiecare în colțul nostru putem schimba lumea, schimbându-ne. Doar pentru că respiri nu înseamnă că trăieşti.

Ești omul pe care ți-ai dori să-l privești în fiecare anotimp ? Ești omul care ți-ai dori să-l vezi în fiecare om ? Amintești de bunătate sau de defecte ? Ajuți sau treci indiferent ? Mângâi sau lovești ? Ierți sau reproșezi ? Încurajezi sau tai aripi ? Poţi face într-o clipă un lucru pe care să îl regreţi toată viaţa. Şi poţi regreta toată viaţa un lucru pe care nu l-ai făcut într-o anumită clipă.

La bătrâneţe vom regreta, întâlnirile cu Dumnezeu pe care le-am ratat, oamenii pe care nu i-am iubit, deciziile pe care nu am îndrăznit să le luăm, timpul pierdut şi viaţa netrăită din plin…Timpul este al Creatorului. Nici un om nu este destul de bogat încât să îşi poată cumpăra timpul pierdut înapoi. Dar sunt oameni destul de inteligenţi încât să-şi utilizeze timpul într-o manieră proprie în care să nu aibă loc regretele.

Doamne, uite ce simt! Sfințește! Doamne uite ce gândesc! Schimbă! Doamne, uite ce fac! Iartă! E atât de multă gălăgie pe pământ, încât nu se mai aude nimic din cer. Să facem liniște! E atât de frumos ce simțim!

Publicitate

Cineva spunea că viața este ca o ceapă. Încerci să o tai așa cum trebuie și să o pui în cratiță, dar ea fuge, când în stânga, când în dreapta, și te mai face să plângi în dansul ei. Așa că nu încerca să inventezi roata, amintește-ți vorbele din bătrâni: bagă ceapa (viața) oleacă în apă și dă la foc mic. Când omida crede că lumea s-a sfârşit, atunci devine un fluture.

Viața este o simfonie cântată cu toate notele gamei, și cu cele de sus și cu cele de jos. Altfel nu ar avea farmec. Nu există lucru care să nu se rezolve într-un fel sau altul. Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar se cuvine trăită privind înainte ! Orice rană se va vindeca mai devreme sau mai târziu. Important este să o cureți bine, să o privești și să o atingi cu grijă. Nu este nevoie să îți plângi de milă. Dumnezeu nu are nevoie de plângăcioși, ci de curajoși. La sfârșit primesc cununa luptătorii, nu dezertorii. Până în ultima secundă din ultima zi se pot întâmpla oricând minuni. Vezi-le! Crezi în ele! Există fericire, există seninătate! Iubirea este mai dulce decât viaţa şi mai tare decât moartea. Iubirea este un cântec ce mulți îl cântă des, dar nu la toți are același înțeles, ritm, tonalitate.

Doamne, uite ce simt! Sfințește!

Doamne uite ce gândesc! Schimbă!

Doamne, uite ce fac! Iartă!

E atât de multă gălăgie pe pământ, încât nu se mai aude nimic din cer. Să facem liniște! E atât de frumos ce simțim!…

Ieromonah Hrisostom Filipescu

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Niciodată nu renunțați la dorințele pe care le aveți pentru simplul fapt că ați trecut de o anumită vârstă. Omul poate fi fericit la orice vârstă, căci orice perioadă a vieții are frumusețea ei irepetabilă.

Publicitate

Dacă îți pare că după 50 este deja prea târziu, atunci citește neapărat această istorioară!

În viața fiecărui om vine momentul în care începi să crezi că deja e târziu să începi ceva de la zero. Vârsta, sănătatea, oboseala – toate acestea ne oferă o scuză perfectă.

Dar astăzi vom vorbi despre oameni care nu numai că n-au lăsat mâinile în jos la o vârstă înaintată, ci chiar au reușit să-și lărgească orizonturile! Iată povestea de viață a lui Vicky Moron.

Cel mai potrivit moment este acum!

În ziua în care Vicky a împlinit 50 de ani ea a înțeles: nu mai pot amâna nimic! Dacă mai aștept puțin, s-ar putea să nu-mi mai pot înfăptui visele.

Ea a alcătuit o listă cu cele mai mari dorințe pe care le avea.

În primul rând, Vicky Moron fiind hispanofonă, ea și-a propus să învețe engleza. La 50 de ani!

A doua prioritate era să cânte și să concerteze – un vis pe care îl avea încă din copilărie, dar pe care apropiații i l-au inhibat, spunându-i că ea nu are talent la așa ceva…

Pe locul trei era să cucerească marea. De mulți ani Vicky își dorea să învețe să conducă un velier, deși îi era foarte frică de apă.

În sfârșit ea și-a dorit mult să devină actriță. La 50 de ani, fără pic de experiență – vă dați seama ce tărie de caracter are această femeie.

Pentru început Vicky a trecut la un program prescurtat de lucru la spital, unde era soră medicală. Astfel a obținut mai mult timp liber, chiar dacă a renunțat la o jumătate de salariu.

Au urmat cursurile de engleză. S-a dovedit că vârsta nu este deloc o piedică pentru așa ceva. După un an de zile Vicky poseda engleza la un nivel foarte ridicat în comparație cu mulți colegi.

Cea de-a doua dorință s-a dovedit a fi mai dificil de realizat. “Eu am crezut mereu că pur și simplu nu sunt capabilă să cânt” – mărturisea Vicky. Totuși ea a găsit un profesor de pian, iar după ceva timp s-a înscris și la cursuri de canto.

Publicitate

Astăzi ea a ajuns să cânte foarte bine și chiar participă la concerte. Sigur este vorba de concerte caritabile sau gratuite, dar visul său nu era să se îmbogățească pe seama asta, ci să primească o plăcere sufletească autentică.

Pentru a-și îndeplini cea de-a treia dorință Vicky a apelat la ajutorul unei prietene care lucra într-o companie de producție publicitară. Ea a venit la casting pentru un spot de publicitate pentru Coca-Cola și a fost acceptată. Au urmat apoi alte câteva spoturi, fapt ce a făcut-o extrem de fericită, mai ales după ce oamenii au început să o recunoască pe stradă.

Prinzând curaj după toate aceste experiențe, Vicky și-a cumpărat un velier mic și, depășind frica sa față de apă, a învățat să îl conducă și chiar participă cu succes la felurite competiții.

Astăzi Vicky are 56 de ani. Datorită deciziei pe care a luat-o acum 6 ani, ea a ajuns să se simtă fericită și împlinită la vârsta la care mulți dintre noi încep să lase mâinile în jos.

– Înainte eu planificam totul din timp, calculam, estimam perspectivele. Astăzi eu pur și simplu acționez! – astfel își descrie femeia noua sa filozofie.

Fericirea îi este completată și de o relație foarte armonioasă cu soțul, care este cu 3 ani mai mare și cu care sunt împreună deja de 36 de ani.

Regula fericirii lui Vicky Moron

Niciodată nu renunțați la dorințele pe care le aveți pentru simplul fapt că ați trecut de o anumită vârstă. Omul poate fi fericit la orice vârstă, căci orice perioadă a vieții are frumusețea ei irepetabilă.

Important este să nu lăsați mâinile în jos și să continuați să zidiți propria fericire!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet