La bătrâneţe vom regreta, întâlnirile cu Dumnezeu pe care le-am ratat, oamenii pe care nu i-am iubit, deciziile pe care nu am îndrăznit să le luăm, timpul pierdut şi viaţa netrăită din plin…

Publicitate

Duminică frumoasa, trăită cu drag şi bunătate

Toamna aduce ploi. Iarna ne albește. Primăvara ne trezește. Vara ne înnegrește. Viața ne aduce în fața inimii și a minții multe, în rate sau cash. Fiecare în colțul nostru putem schimba lumea, schimbându-ne. Doar pentru că respiri nu înseamnă că trăieşti.

Ești omul pe care ți-ai dori să-l privești în fiecare anotimp ? Ești omul care ți-ai dori să-l vezi în fiecare om ? Amintești de bunătate sau de defecte ? Ajuți sau treci indiferent ? Mângâi sau lovești ? Ierți sau reproșezi ? Încurajezi sau tai aripi ? Poţi face într-o clipă un lucru pe care să îl regreţi toată viaţa. Şi poţi regreta toată viaţa un lucru pe care nu l-ai făcut într-o anumită clipă.

La bătrâneţe vom regreta, întâlnirile cu Dumnezeu pe care le-am ratat, oamenii pe care nu i-am iubit, deciziile pe care nu am îndrăznit să le luăm, timpul pierdut şi viaţa netrăită din plin…Timpul este al Creatorului. Nici un om nu este destul de bogat încât să îşi poată cumpăra timpul pierdut înapoi. Dar sunt oameni destul de inteligenţi încât să-şi utilizeze timpul într-o manieră proprie în care să nu aibă loc regretele.

Doamne, uite ce simt! Sfințește! Doamne uite ce gândesc! Schimbă! Doamne, uite ce fac! Iartă! E atât de multă gălăgie pe pământ, încât nu se mai aude nimic din cer. Să facem liniște! E atât de frumos ce simțim!

Publicitate

Cineva spunea că viața este ca o ceapă. Încerci să o tai așa cum trebuie și să o pui în cratiță, dar ea fuge, când în stânga, când în dreapta, și te mai face să plângi în dansul ei. Așa că nu încerca să inventezi roata, amintește-ți vorbele din bătrâni: bagă ceapa (viața) oleacă în apă și dă la foc mic. Când omida crede că lumea s-a sfârşit, atunci devine un fluture.

Viața este o simfonie cântată cu toate notele gamei, și cu cele de sus și cu cele de jos. Altfel nu ar avea farmec. Nu există lucru care să nu se rezolve într-un fel sau altul. Viaţa poate fi înţeleasă numai privind înapoi, dar se cuvine trăită privind înainte ! Orice rană se va vindeca mai devreme sau mai târziu. Important este să o cureți bine, să o privești și să o atingi cu grijă. Nu este nevoie să îți plângi de milă. Dumnezeu nu are nevoie de plângăcioși, ci de curajoși. La sfârșit primesc cununa luptătorii, nu dezertorii. Până în ultima secundă din ultima zi se pot întâmpla oricând minuni. Vezi-le! Crezi în ele! Există fericire, există seninătate! Iubirea este mai dulce decât viaţa şi mai tare decât moartea. Iubirea este un cântec ce mulți îl cântă des, dar nu la toți are același înțeles, ritm, tonalitate.

Doamne, uite ce simt! Sfințește!

Doamne uite ce gândesc! Schimbă!

Doamne, uite ce fac! Iartă!

E atât de multă gălăgie pe pământ, încât nu se mai aude nimic din cer. Să facem liniște! E atât de frumos ce simțim!…

Ieromonah Hrisostom Filipescu

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

Superstitii legate de mancarimea in urechi

Publicitate

1. Te mananca urechea dreapta? Cineva te vorbeste de rau!

Una dintre cele mai intalnite supersitii legate de mancarimea in urechi se refera la faptul ca in momentul in care te mananca o ureche cineva vorbeste despre tine. Mai exact, daca te mananca urechea stanga atunci persoana care te vorbeste este una care te iubeste, care te apeciaza si spune ceva frumos despre tine. In schimb, daca te mananca urechea stanga, persoana care vorbeste despre tine nu are tocmai cuvinte frumoase la adresa ta.

Se spune ca daca iti umezesti degetul cu putina saliva si il treci peste lobul urechii, atunci persoana care vorbeste urat despre tine isi va musca limba. Este o superstitie amuzanta, care se intalneste in randul poporului irlandez, dar care s-a raspandit si la alte popoare.

2. Te mananca urechea? Se schimba vremea!

O supersitie romaneasca este aceea ca daca te mananca o ureche, atunci este semn ca vremea se va schimba, mai exact vesteste sosirea unei ploi.

3. Daca te mananca urechea, vei afla un secret!

O veche traditie medievala spune ca atunci cand te mananca o ureche, trebuie sa te astepti ca o persoana apropiata sa iti incredinteze un secret, sa ti se destainuie. Superstitia merge chiar mai departe si spune ca daca urechea care te mananca este cea stanga, atunci persoana care iti va dezvalui secretul este de sex feminin, iar daca te manaca urechea dreapta atunci secretul iti va fi impartasit de catre un barbat.

Acestea sunt doar cateva superstitii in care, desi pare greu de crezut, se incred foarte multe persoane. Insa dincolo de toate aceste superstitii, mancarimile in ureche au o explicatie medicala!

Cauze medicale ale pruritului in ureche

Mancarimile apar din diferite cauze medicale. Poate fi vorba despre o infectie la nivelul canalului urechii, infectie care se poate manifesta si prin acest simptom, despre prezenta unei ciuperci (infectiile fungice sunt cauza a peste 10% din mancarimile in ureche), afectiuni ale pielii (dermatita seboreica si psoriazis). Si persoanele care sufera de alergii se pot plange de mancarimi ale urechii, indiferent ca vorbim de copii sau adulti.

Publicitate

O alta cauza a pruritului poate fi productia insuficienta de ceara, substanta protectoare a canalului auditiv. De asemenea, se pot confrunta cu mancarimi si cei care au un exces de cerumen (dop de ceara) in urechi. Cand se acumuleaza un dop de ceara in ureche, apar si alte simptome precum tiuitul, senzatie de durere si disconfort, chiar pierderea partiala a auzului.

Folosirea unor produse de ingrijire corporala, precum samponul, gelul de dus, spuma pentru par, pot duce la aparitia mancarimilor urechii. Aceste produse pot ajunge in ureche in timp ce iti faci baie sau cand te aranjezi pentru o iesire in oras. Pentru a preveni aparitia mancarimilor din aceasta cauza nu trebuie decat sa acorzi atentie atunci cand folosesti aceste produse de ingrijire si infrumusetare, astfel incat ele sa nu patrunda in urechea interioara.

Atat pentru adulti, cat si pentru copii, tentatia de a se scarpina folosind obiecte care pot duce la afectarea timpanului este mare. De aceea nu trebuie sa fie folosite betisoare de ureche ori obiecte precum creioane sau pixuri pentru a-ti scarpina urechea. Copiii sunt mult mai sensibili decat adultii, de aceea ei trebuie sa fie mult mai bine protejati.

Tratamente recomandate

In cazul in care senzatia de mancarime in ureche nu este trecatoare, ci din contra, revine, este necesar un consult medical, pentru a stabili cauza si tratamentul. Acesta poate sa includa antibiotice pentru mancarimile cauzate de infectiile bacteriene, care pot fi sub forma de crema sau lotiuni, administrarea de antifungice si antihistaminice (in cazul mancarimilor cauzate de alergii).

Daca mancarimile apar din cauza unui dop de ceara, se pot recomanda solutie salina, ulei de parafina, glicerina, care trebuie aplicate timp de cateva zile, pana cand ceara este dizolvata si dopul este eliminat.

Publicitate
Alte Articole
Superstitii