Istoria lemnului Crucii Lui Iisus Hristos

Istoria lemnului Crucii Lui Iisus Hristos

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in CredințăCuriozitățiSpiritualitate

Nu toți știu din ce a fost făcută Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos. De fapt, acest lemn ascunde în el o istorie bogată.

O minunată tradiție este păstrată de Mănăstirea Crucii. Acolo a crescut un copac format dintr-un amestec de merişor, ulm și chiparos, împărțit în trei vârfuri.

Despre el a fost profețit de către profetul Isaia: “Mărirea Libanului, chiparosul, ulmul şi merişorul la tine vor veni, cu toţii laolaltă, ca să împodobească locaşul cel sfânt al Meu, şi Eu voi slăvi locul unde se odihnesc picioarele Mele.” (Isaia 60:13).

Acest copac a crescut din trei bețe uscate, potrivit legendei, lăsate de îngerii Sfintei Treimi lui Avraam cel Drept la Stejarul Mamvri și date apoi păcătosului Lot. Patriarhul le-a înfipt în pământ și a spus: “Udă-le pana cand aceste bețe uscate vor da lăstari verzi.”

Și Lot mergea în fiecare dimineață cu un catâr să aducă apă de departe de la Iordan și se întorcea seara. În acest timp, diavolul l-a împiedicat în toate felurile: uneori luând forma unui călător care cerea să bea apă, alteori vărsându-i ulciorul. Și așa a lucrat Lot până când au apărut lăstarii verzi. Aceasta a fost semnul că Dumnezeu i-a iertat păcatele pentru rugăciunile lui Avraam.

Când au construit Templul lui Solomon, au tăiat copacul lui Lot, l-au adus, dar nu au putut să-l folosească la construcție – se alungea și se scurta mereu, așa că l-au așezat ca un pod peste Kedron.

Când construcția Templului s-a încheiat, regina din țara Saba (3 Regi 10:1-13, Matei 12:42) a sosit în Ierusalim.

Ea nu a îndrăznit să treacă Kedronul pe acest pod, dar a căzut în genunchi, s-a rugat din tot sufletul și a prezis că pe acest copac va fi răstignit Fiul Lui Dumnezeu. Și apa a trecut peste pod.

Regele Solomon, nedorind să-L mânie pe Dumnezeu, a cerut să fie pus copacul lângă Fântâna Oilor. Mai târziu, copacul a ajuns în apă, astfel că un înger a coborât și a tulburat apa, dându-i proprietăți vindecătoare. (Ioan 5:2-2).

Evreii și-au amintit de acest copac, care a stat în apă atâtea secole și devenise mai greu decât piatra, și hotărâseră să-l transforme în Cruce, pe care a fost răstignit Iisus Hristos.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!