Invata sa iti schimbi gandurile negative in lucruri pozitive! Foloseste energia produsa de suparari in mod pozitiv!

Invata sa iti schimbi gandurile negative in lucruri pozitive! Foloseste energia produsa de suparari in mod pozitiv!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 January 2019 in Dezvoltare Personala

‘Orice gand este o samanta. Daca plantezi mere acre nu te astepta sa culegi ionatane.” – Bill Meyer

Cu totii avem defecte. Cu totii ne lasam cuprinsi, la un moment dat in viata, de o emotie negativa. Poate insa acest lucru sa aiba urmari pozitive?

O emotie negativa

A fost odata ca niciodata o femeie ce nu putea sa isi controleze nicio EMOTIE NEGATIVA, in special FURIA. Intotdeauna ii mustra pe cei din jur si se certa cu ei chiar si din cauza celor mai neinsemnate motive. Timp de multi ani a crezut ca furia ce o coplesea era vina persoanelor cu care interactiona. Totusi, intr-o buna dimineata, atunci cand s-a trezit a realizat faptul ca in timp s-a izolat de toti oamenii la care tinea. Nu mai avea prieteni si chiar si familia o ignora. In acel moment si-a dat seama ca trebuie sa faca o SCHIMBARE majora in viata sa, sa scape de furia ce o controla.

Pentru a reveni pe calea cea buna s-a dus la un recunoscut calugar budist sa ceara sfaturi. Calugarul i-a spus sa ia un vas de lut din bucataria lui, sa il umple cu apa si sa se aseze in fata trotuarului casei sale. Afara este extraordinar de cald si pe trotuar trec numeroase persoane, i-a zis budistul aratand pe geam locul exact unde ar fi trebuit sa stea femeia. Atunci cand o persoana va trece prin fata ta, serveste-o cu un pahar cu apa. Fa acest lucru pana cand toata furia din sufletul tau dispare.

Femeia care voia sa se descotoroseasca de aceasta emotie negativa era confuza. Nu intelegea cum gestul de a oferi apa trecatorilor putea sa o salveze de furia distructiva, sa o ajute sa isi revina. Insa auzise despre calugar ca era foarte intelept si se folosea de metode neconventionale pentru a vindeca sufletul omului, capatand astfel incredere ca si aceasta va functiona si o va ajuta sa scape de furia incontrolabila si sa-si reconstruiasca relatiile cu persoanele apropiate la care tinea.

Furia

In fiecare zi, timp de cateva saptamani, femeia statea afara langa vasul de lut si servea apa trecatorilor. Dimineata se intreba mereu daca inca o mai controleaza furia si raspunsul era intotdeauna Da. Femeia a continuat sa serveasca apa pana intr-o buna dupa-amiaza cand un barbat voinic a venit langa ea, i-a smuls vasul de lut din mana, a baut direct din vas, l-a aruncat pe jos si apoi si-a urmat drumul.

In urmatoarele secunde, furia ascunsa in sufletul femeii a rabufnit. Incapabila sa isi controleze aceasta emotie negativa, femeia a ridicat vasul de lut de jos si l-a aruncat inspre voinic. Lovitura a fost extrem de precisa. Vasul s-a spart, iar omul a cazut jos pe pamant, inconstient.

Incet, incet, femeia reusea sa se elibereze de furia din suflet si realiza magnitudinea faptei pe care o comisese. A fugit speriata spre un telefon public, a sunat la 911 si a raportat incidentul.

O ambulanta si doua masini de politie au sosit la locul faptei cateva momente mai tarziu. Dupa ce omul voinic a fost pus pe targa, politistii i-au pus catuse la maini si picioare. Apoi, unul dintre ofiterii de politie s-a indreptat spre femeia care plangea s ii-a spus Orasul iti datoreaza un mare MULTUMESC. Omul acesta este cautat de politie de mai bine de un an fiind suspectul principal in mai multe jafuri si crime.

Povestea originala, in limba engleza, poate fi gasita aici.

Morala

Care este morala pe care trebuie sa o invatam din aceasta poveste cu talc? In situatii exceptionale, o emotie negativa poate avea consecinte pozitive. Poate ca daca nu am avea defecte sau nu ne-am explora deloc partea “intunecata” a personalitatii noastre, nu am putea sa facem alegerile corecte in anumite momente din viata. Traiul nostru pe pamant nu este deloc linear sau previzibil.

Cateodata, o emotie negativa poate avea un impact pozitiv major asupra mediului inconjurator si a persoanelor cu care interactionam, la fel cum o emotie pozitiva, un sentiment nobil precum dragostea ne poate forta uneori sa descoperim trasaturi negative ale celorlalti.

Nu trebuie sa descifram eronat aceasta poveste cu talc. Ea nu ne incurajeaza sa ne lasam cuprinsi de furia distructiva sau o oricare alta emotie negativa, ci sa invatam sa exploram iertarea propriei persoane, sa ne intelegem momentele intunecate si sa incercam sa le folosim in propriul beneficiu, dar si al celorlalti, sa vedem luminita de la capatul tunelului.

Desi nu intelegem intotdeauna pe deplin scopul emotiilor noastre pozitive ori negative si urmarile lor, acestea exista inauntrul nostru cu un motiv précis atat pentru persoana noastra, cat si pentru drumul nostru in viata.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!