Invata sa faci diferenta dintre a-ti dori ceva si a avea nevoie de acel lucru!

Invata sa faci diferenta dintre a-ti dori ceva si a avea nevoie de acel lucru!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2019 in De Suflet

“Un om devine ceea ce crede despre el că este. Dacă voi continua să-mi spun că nu sunt în stare să fac un lucru, este foarte posibil să sfârșesc prin a fi incapabil să fac acel lucru. Dacă, însă, îmi voi spune că pot să fac, voi căpăta abilitățile necesare pentru a îl face.” Mahatma Gandhi

Dumnezeu a spus :

Exista o diferenta intre a-ti dori ceva si a avea nevoie sa ai acel lucru. Este o diferenta uriasa. Este diferenta dintre undele de pe lac si valurile cu spume ale raului. Dorinta este insotita de catre pace.

Nevoia indeplinirii dorintelor este insotita de nevoia de a cere. Din asta sunt alcatuite razboaiele. Cererea si dorinta nu sunt deloc unul si acelasi lucru. Poti avea dorinte intense si fara sa pretinzi ceva. Da, aici exista un echilibru. Sa doresti cu putere, iar apoi lasa-ti dorintele sa pluteasca pe oceanul vietii.

Aceasta este lipsa de impotrivire. Lipsa de impotrivire denota suplete ca reactie la viata. Vrei masina rosie, dar te alegi cu cea albastra, caci, altfel, nu te alegeai cu niciuna. Atunci cand va impotriviti lucrurilor primite, ce altceva castigati in afara de frustrare? Invatati sa ridicati din umeri si sa mergeti mai departe. Puteti sa va pastrati dorinta si fara bagajul in plus pe care i-l atasati.

Da, iata din nou cuvantul atasament. Sa nu fiti atasati. Nu indiferenti, doar responsabili. A nu fi atasat inseamna sa lasi in urma trecutul. Sa doriti fara a va atasa. Sa vreti ceea ce vreti, dar sa nu fiti dependenti de dorinta de a primi. Sa nu fiti dependenti de indeplinirea dorintelor voastre. Sa va doriti cu tarie ce va doriti si tot cu tarie sa le ingaduiti rezultatelor sa fie asa cum sunt.

Sa fiti dezamagiti, daca trebuie, iar apoi descotorositi-va de dezamagire. Lasati ca dorintele sa poposeasca, dar nu si sentimentul de dezamagire. Pastrati-va dorintele, dar nu le judecati. Sunteti liberi mereu sa va doriti ceea ce va doriti. Si sunteti mereu liberi sa tratati viata ca si cum ati fi un oaspete binevenit, oricum vi se pare ca este viata. Puteti fi o doamna sau un gentleman, oricare ar fi imprejurarile. Fiti geniali in toate imprejurarile. De ce ati fi altfel? Fiti o persoana vesela, iubitilor. Sincer, ati vrea sa fiti tristi?

Dezamagirea va spune ca ati avut bucuria unui vis neindeplinit inca. Si totusi, actul de a dori in sine a fost insotit de bucurie. Dorinta in sine v-a oferit o oarecare implinire.

Cand mergeti sa va cumparati de la magazin o rochie pe care v-o doriti, sau o mobila, chiar si atunci cand descoperiti ca s-a vandut deja sau ca, dintr-un motiv oarecare, nu o puteti cumpara, tot reusiti sa va bucurati in urma acestei actiuni. Bucuria fara posesie tot bucurie este. Tot ce cumparati in viata este, de fapt, un vis – cumparati un vis. Iar visul il puteti avea mereu.

Stiti doar ca atunci cand chiar aveti acea rochie, sau acea mobila pe care v-o doriti, mai devreme sau mai tarziu, se transforma in ceea ce este cu adevarat – o simpla rochie sau o simpla mobila.

nergia visului s-a spulberat. Pulberea a fost energia visului vostru, iubitilor. Deci, da, fiti fericiti chiar si atunci cand dorinta nu vi se indeplineste, deoarece atunci puteti avea inca energia dorintei. Sa va doriti, decat sa nu aveti planuri. Sa va doriti, decat sa fiti plictisiti. Doriti, doriti… si sa nu fie nevoie sa posedati obiectul dorintelor voastre.

Cu sau fara imbracaminte, voi sunteti voi si sunteti Propriul Meu Copil Divin.

Chiar si fara ca dorintele voastre de a avea iubire in viata si pace in lume sa fie indeplinite, puteti avea parte de iubire si de pace. Oricare ar fi schimbarile produse la suprafata lumii din jurul vostru, voi aveti o cunoastere profunda si o inima constienta. Bataia inimii voastre nu depinde de evenimentele temporare. Toate evenimentele sunt temporare. Crescendo-urile puternice se sting intr-un moment de inertie. Linistea dirijeaza cursul din spatele oricarei activitati.

Bucurati-va de dorintele voastre si bucurati-va de indeplinirea lor. Dar sa nu credeti ca o dorinta neimplinita reprezinta o dorinta negata. Sa nu va negati voua insiva bucuria in momentul pe care il aveti chiar acum. Nimic nu lipseste cu adevarat. Acest moment contine totul.

Voi sunteti Plenitudine, iubitilor.

de Gloria Wendroff

“Nu te compara cu nimeni altcineva din lume. Dacă o faci, te jigneşti pe tine.” – Bill GatesDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!