Invata cum sa multumesti oamenilor din jurul tau! Poate de multe ori nu ne dam seama cat de mult conteaza un multumesc.

Invata cum sa multumesti oamenilor din jurul tau! Poate de multe ori nu ne dam seama cat de mult conteaza un multumesc.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 January 2020 in Dezvoltare Personala

Trebuie sa cautam, ori de cate ori este posibil, ocazii de a le multumi celor din jur.

Exista oameni carora li se pare o banalitate sa invete cum sa spuna “multumesc”, dar trebuie sa fim constienti de faptul ca aceasta este una dintre cele mai importante abilitati necesare in arta construirii relatiilor interumane.

Cele 4 chei ale unui “multumesc” eficient

1. Rostirea multumirilor clar si raspicat – Vorbind clar, nu lasati loc niciunei indoieli in mintea persoanei ca multumirile dumneavoastra sunt sincere. Rostiti-le cu bucurie. Daca va aud si altii, efectul este si mai puternic.

2. Privirea si atingerea persoanei respective – Privind in ochi persoana respectiva o convingeti de sinceritatea dumneavoastra, iar o mica atingere cu mana a cotului ei va intari multumirile, care vor fi tinute minte mai bine.

3. Rostirea numelui persoanei respective – Personalizati-va multumirile. “Multumesc, Andreea” are mai mult efect decat un “Multumesc” pur si simplu.

4. Trimiteti un bilet cu “multumiri” – Cand situatia o permite, este cel mai eficient “multumesc”. Un “multumesc” fata in fata este pe locul doi ca impact, urmat de un “multumesc” prin telefon. Iar un mesaj scris este mai bun decat o tacere.

Iata si cateva modalitati creative prin care le puteti multumi oamenilor la serviciu, acasa ori in comunitatea din care faceti parte:

• Cand spuneti “multumesc” specificati in mod direct ce apreciati la persoana respectiva si de ce. “Iti multumesc ca ai venit cu mine la Primarie. Ajutorul tau m-a scutit de timp pierdut in plus”.

• Atunci cand sunteti la birou si un coleg va ofera ajutorul lui, multumiti-i printr-un e-mail. Efectul va fi neasteptat.

• Trimiteti persoanelor care va ajuta un bilet de multumire. Acestea nu pot fi trecute niciodata cu vederea datorita faptului ca o persoana va aprecia intotdeauna cand o alta isi expune sentimentele in traditionalul scris, mai ales in aceasta epoca a tehnologiei.

• Dati un telefon neasteptat doar pentru a spune “multumesc”. Conexiunea verbala dintre oameni este un element demn de luat in considerare in comunicarea interpersonala.

• Daruiti o floare din propria gradina sau de la florarie alaturi de un “multumesc” verbal ori unul scris pe un biletel.

• Puneti, pe biroul persoanei careia doriti sa ii multumiti, o bomboana sau un fruct, fara a lasa insa si un bilet. Acest gest cu siguranta va incalzi relatiile dintre dumneavoastra si persoana respectiva si va aduce un zambet pe fata celui caruia i se aduc multumiri.

• Coaceti niste prajituri. Aceasta metoda este eficienta mai ales atunci cand un barbat se gandeste la ea si chiar reuseste sa o puna in aplicare.

• Spuneti ceva dragut despre persoana careia doriti sa ii multumiti unei persoane terte, atunci cand si cea dintai va poate auzi. Aceasta metoda este eficienta mai ales in cazul intalnirilor de afaceri.

Fiti sinceri cand multumiti cuiva. Faceti-l sa simta ca multumirile sunt autentice. Daca nu sunteti sinceri, limbajul corpului va va trada. Deveniti mesageri ai multumirilor. Cautati prilejuri de a le multumi celor din jur pentru lucruri care nu sunt evidente si la prima vedere nu au o importanta majora.

“Viața este un joc dur și halucinant, viața înseamnă salturi cu parașuta, înseamnă risc, înseamnă să cazi și să te ridici, înseamnă alpinism, înseamnă voință să ajungi în punctul cel mai înalt și să te simți nemulțumit”– Paulo CoelhoDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!