“Fericirea se găseşte în interior.” – Invata cum sa aduci fericirea in viata ta de la oamenii fericiti!

“Fericirea se găseşte în interior.” – Invata cum sa aduci fericirea in viata ta de la oamenii fericiti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 May 2019 in De Suflet

“Ai învățat regulile jocului. Tot ce trebuie să faci este să joci mai bine decât oricine altcineva.” – Albert Einstein

Este dovedit stiintific: oamenii care sunt fericiti cu adevarat si se bucura de orice moment al prezentului au o stare de sanatate mai buna, sunt mai buni si dezvolta relatii mai bune cu cei din jur.

Fericirea este mai mult decat o traire sau o stare de spirit, poate fi chiar o stare zilnica de a fi. Shannon Kaiser, autor inspirational si speaker, prezinta 20 de obiceiuri pe care oamenii fericiti evita sa le faca. Asadar, daca vreti sa fiti si sa ramaneti fericiti, invatati de la Shannon Kaiser ce NU trebuie sa faceti:

20 de lucruri pe care oamenii cu adevarat fericiti NU le fac NICIODATA:

1. Oamenii fericiti nu ignora strainii.

2. Oamenii fericiti nu ofera ceva pentru a obtine altceva in schimb.

3. Oamenii fericiti nu se indoiesc de ei insisi.

4. Oamenii fericiti gandesc mai degraba cu inima decat cu creierul.

5. Oamenii fericiti nu iau nimic la modul personal.

6. Oamenii fericiti nu cred ca frica lor este reala.

7. Oamenii fericiti nu refuza sa ierte.

8. Oamenii fericiti nu se critica pe ei insisi sau pe altii.

9. Oamenii fericiti nu incearca sa schimbe pe nimeni; ei ii accepta pe ceilalti asa cum sunt.

10. Oamenii fericiti nu se simt obligati sa faca lucruri pe care nu vor sa le faca.

11. Oamenii fericiti nu isi ignora vocea interioara care ii calauzeste.

12. Oamenii fericiti nu rezista schimbarii.

13. Oamenii fericiti nu stau intr-o situatie care nu le mai prieste… niciodata.

14. Oamenii fericiti nu cauta in afara lor pentru a fi fericiti.

15. Oamenii fericiti nu isi ignora visurile si dorintele interioare.

16. Oamenii fericiti nu cred ca sunt distrusi sau ca au nevoie sa fie vindecati.

17. Oamenii fericiti nu ii judeca pe ceilalti.

18. Oamenii fericiti nu se vaita.

19. Oamenii fericiti nu evita riscul.

20. Oamenii fericiti nu ii invinovatesc pe altii si isi asuma responsabilitatea totala pentru vietile lor.

Eu cred că fericirea e acel moment memorabil în care simți că nu mai ai loc în propria piele și în care ai impresia că mai ai puțin și te desprinzi de pământ într-un zbor de neoprit.

1. Fericirea se găseşte în interior. – Ea nu are legătură cu felul în care ceilalţi se poartă cu tine. Nici cu contul în bancă, nici cu numărul de genţi sau pantofi, şi în general cu nimic care se află în afara ta. Atunci când eşti fericit, simţi aceasta înlăuntrul fiinţei tale. Ce rost are să o cauţi în altă parte? Chiar dacă e ceva în exterior care pare că a declanşat-o, ea era oricum acolo, dar tu erai atent la altceva. Deci, nu mai aştepta să facă altcineva ceva pentru ca tu să fii fericit. Doreşte-ţi doar asta: să fii fericit. Indiferent de contingenţe.

2. Fericirea este o chestiune de alegere. – Există un proverb care spune aşa: “Înţeleptul e fericit şi în iad, prostul se chinuie şi-n paradis”. Dacă te-ai hotărât să fii fericit, vei cultiva această stare prin toate mijloacele. Vei căuta motive în tot ce te înconjoară, imposibil să nu găseşti. Simplul fapt că respiri e un miracol. Sau că există cerul, păsările, florile şi pisicile. Dacă nu te încearcă nicio dispoziţie poetică sau filosofică, poţi să fii fericit chiar şi pentru că ai o minte simplă, liniştită. E mare lucru în ziua de azi.

3. Fericirea ţine de inteligenţă. – Oricine îşi dă seama că într-o situaţie similară, oamenii reacţionează diferit. Ceea ce pentru unii e nenorocirea lumii, pentru alţii e exact motorul care îi propulsează mai departe. Inteligenţa înseamnă să faci conexiunile cele mai adecvate într-o anumită situaţie. Nu numai cu mintea – şi cu inima, şi cu mâinile, şi cu orice parte a trupului şi sufletului. Cei care sunt orientaţi către fericire, descoperă conexiunile care le sunt necesare. Iar cei care au înclinaţie către a descoperi conexiuni ajung să fie fericiţi.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!