“Fericirea se găseşte în interior.” – Invata cum sa aduci fericirea in viata ta de la oamenii fericiti!

"Pana la batranete, nu prea avem timp sa ne intrebam care este sensul vietii. La batranete, avem timp sa o facem, dar atunci ne izbim de o descoperire penibila: viata are un sens doar daca nu-l cauti." Pierdem atat de multa energie complet inutil incercand sa explicam sau sa ne justificam in fata oamenilor al caror singur scop este sa critice, sa gaseasca "nodul in papura", sa spuna ce nu este bine. Dorinta lor este sa te domine si sa-si compenseze propriile lor sentimente de inferioritate prin devalorizarea ta. Nu, nu-ti vrea nimeni "binele" cand te critica, ci ceea ce-si doreste este sa arate ca el este mai bun sau mai destept decat tine. Cand critici pe cineva vrei ca persoana aceea sa accepte viziunea ta asupra lucrurilor si vrei sa-i arati ca felul in care gandeste, vorbeste sau actioneaza ea nu este suficient de bun. Pentru cine nu este suficient de bun? Pentru cel care critica, binenteles. Cat egoism si egocentrism sunt implicate in actiunea de a critica... Da, este ok sa oferi feedback-uri constructive (adica spui ce nu crezi tu ca este ok si cum anume se poate imbunatati ceva), insa doar atunci cand iti sunt cerute. Da, este in regula sa vorbesti despre cum te afecteaza pe tine actiunile sau comportamentele unei persoane, atunci cand te privesc in mod direct. Daca alege sa le schimbe, este perfect, insa daca nu doreste sa faca nimic si pe tine te deranjeaza, este responsabilitatea ta sa pleci, sa iesi din situatie. Un om care traieste constient, respectandu-se pe sine si pe cei din jurul sau in acelasi timp, nu-si permite sa critice pe cineva doar pentru ca nu se incadreaza in viziunea lui ingusta despre viata. Daca nu-ti place de cineva, daca simti nevoia sa-l critici sau sa te raportezi la el dintr-o postura de superioritate, inseamna ca mai ai de lucru cu tine. Ceilalti sunt ok asa cum sunt, insa tu ai o problema cu a-i accepta. Traseaza-ti limite si granite clare de interactiune cu cei cu care nu rezonezi si mergi pe calea ta. Traieste si permite-le si altora sa traiasca asa cum cred de cuviinta! de Ursula Sandner
Publicitate

“Ai învățat regulile jocului. Tot ce trebuie să faci este să joci mai bine decât oricine altcineva.” – Albert Einstein

Este dovedit stiintific: oamenii care sunt fericiti cu adevarat si se bucura de orice moment al prezentului au o stare de sanatate mai buna, sunt mai buni si dezvolta relatii mai bune cu cei din jur.

Fericirea este mai mult decat o traire sau o stare de spirit, poate fi chiar o stare zilnica de a fi. Shannon Kaiser, autor inspirational si speaker, prezinta 20 de obiceiuri pe care oamenii fericiti evita sa le faca. Asadar, daca vreti sa fiti si sa ramaneti fericiti, invatati de la Shannon Kaiser ce NU trebuie sa faceti:

20 de lucruri pe care oamenii cu adevarat fericiti NU le fac NICIODATA:

1. Oamenii fericiti nu ignora strainii.

2. Oamenii fericiti nu ofera ceva pentru a obtine altceva in schimb.

3. Oamenii fericiti nu se indoiesc de ei insisi.

4. Oamenii fericiti gandesc mai degraba cu inima decat cu creierul.

5. Oamenii fericiti nu iau nimic la modul personal.

6. Oamenii fericiti nu cred ca frica lor este reala.

7. Oamenii fericiti nu refuza sa ierte.

8. Oamenii fericiti nu se critica pe ei insisi sau pe altii.

9. Oamenii fericiti nu incearca sa schimbe pe nimeni; ei ii accepta pe ceilalti asa cum sunt.

10. Oamenii fericiti nu se simt obligati sa faca lucruri pe care nu vor sa le faca.

11. Oamenii fericiti nu isi ignora vocea interioara care ii calauzeste.

12. Oamenii fericiti nu rezista schimbarii.

13. Oamenii fericiti nu stau intr-o situatie care nu le mai prieste… niciodata.

14. Oamenii fericiti nu cauta in afara lor pentru a fi fericiti.

15. Oamenii fericiti nu isi ignora visurile si dorintele interioare.

16. Oamenii fericiti nu cred ca sunt distrusi sau ca au nevoie sa fie vindecati.

17. Oamenii fericiti nu ii judeca pe ceilalti.

18. Oamenii fericiti nu se vaita.

19. Oamenii fericiti nu evita riscul.

20. Oamenii fericiti nu ii invinovatesc pe altii si isi asuma responsabilitatea totala pentru vietile lor.

Eu cred că fericirea e acel moment memorabil în care simți că nu mai ai loc în propria piele și în care ai impresia că mai ai puțin și te desprinzi de pământ într-un zbor de neoprit.

Publicitate

1. Fericirea se găseşte în interior. – Ea nu are legătură cu felul în care ceilalţi se poartă cu tine. Nici cu contul în bancă, nici cu numărul de genţi sau pantofi, şi în general cu nimic care se află în afara ta. Atunci când eşti fericit, simţi aceasta înlăuntrul fiinţei tale. Ce rost are să o cauţi în altă parte? Chiar dacă e ceva în exterior care pare că a declanşat-o, ea era oricum acolo, dar tu erai atent la altceva. Deci, nu mai aştepta să facă altcineva ceva pentru ca tu să fii fericit. Doreşte-ţi doar asta: să fii fericit. Indiferent de contingenţe.

2. Fericirea este o chestiune de alegere. – Există un proverb care spune aşa: “Înţeleptul e fericit şi în iad, prostul se chinuie şi-n paradis”. Dacă te-ai hotărât să fii fericit, vei cultiva această stare prin toate mijloacele. Vei căuta motive în tot ce te înconjoară, imposibil să nu găseşti. Simplul fapt că respiri e un miracol. Sau că există cerul, păsările, florile şi pisicile. Dacă nu te încearcă nicio dispoziţie poetică sau filosofică, poţi să fii fericit chiar şi pentru că ai o minte simplă, liniştită. E mare lucru în ziua de azi.

3. Fericirea ţine de inteligenţă. – Oricine îşi dă seama că într-o situaţie similară, oamenii reacţionează diferit. Ceea ce pentru unii e nenorocirea lumii, pentru alţii e exact motorul care îi propulsează mai departe. Inteligenţa înseamnă să faci conexiunile cele mai adecvate într-o anumită situaţie. Nu numai cu mintea – şi cu inima, şi cu mâinile, şi cu orice parte a trupului şi sufletului. Cei care sunt orientaţi către fericire, descoperă conexiunile care le sunt necesare. Iar cei care au înclinaţie către a descoperi conexiuni ajung să fie fericiţi.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole