Într-o zi îți vei da seama că ai fost întotdeauna CU adevărat SINGURĂ

Într-o zi îți vei da seama că ai fost întotdeauna CU adevărat SINGURĂ

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSfaturi

Această înțelegere poate veni târziu, când părinții pleacă din viață, partenerii se schimbă și copiii cresc. Sau poate că tu însăți alegi să te îndepărtezi de ei, pentru că devin străini. Totul, care părea solid și stabil, se prăbușește brusc.

Dar indiferent ce se întâmplă, singurătatea mereu te urmărește. Este important să înveți să fii singură, fără a exagera dramaticul.

Iată câteva idei noi:

1. Întâlnește oameni noi în viața ta, chiar dacă nu știi încă dacă aveți interese comune. Toți, cu excepția rudelor apropiate, pot fi înlocuiți. Fiecare persoană are ceva unic, care poate îmbogăți viața ta. La un moment dat vei realiza că ai rămas singură, iar aceste noi cunoștințe te vor ajuta să depășești asta.

2. Încearcă întotdeauna ceva nou: mâncare nouă, stiluri vestimentare neexplorate, trasee necunoscute, gadgeturi noi, activități, filme, cărți, teorii și explicații ale universului. Creierul, ca o gumă de mestecat, devine leneș și preferă lucrurile obișnuite. Dar nu-i permite să se plictisească în aceeași zonă de confort.

3. Iartă pe toți pe cât posibil și uită de ceilalți. Uitarea este cel mai bun medicament și pedeapsă. Nu merită să te cerți cu oamenii, mai bine concentrează-te pe autodezvoltare și evită situațiile negative. Uneori, este mai bine să-ți faci manichiura decât să intri în dispute inutile.

4. Nu te grăbi nicăieri. Orice lucru care se întâmplă prea repede, rareori durează mult. Dacă cu adevărat dorești ceva, vei reuși să obții. Dacă dorința dispare, înseamnă că nu era autentică. Dorințele și acțiunile îndrăznețe este mai bine să le amâni pentru moment, pentru a le lăsa să “se maturizeze”. Fă ceva în care nu ești sigură, doar dacă dorința nu te-a părăsit de mult timp.

5. Dacă cu adevărat dorești ceva și consideri că este corect, acționează cu îndrăzneală. Dorințele sunt ceea ce fac viața interesantă. Fii atentă la dorințele tale și lasă-le să te ghideze. Dacă dorința nu dispare, înseamnă că este importantă și merită urmărită.

6. Niciodată să nu renunți atunci când cu adevărat dorești ceva. Norocul vine prin repetiție. Orice eșec reprezintă lipsa experienței, care poate fi compensată. Curajul, riscul, rezistența, toleranța, abilitatea de a ierta, stabilitatea și independența – toate acestea sunt experiență. Cel mai important lucru este să nu renunți atunci când cu sinceritate dorești să atingi ceva.

7. Nimic nu este sfârșit, nici măcar sfârșitul în sine – este doar o parte a unui flux infinit. Adu-ți aminte de asta în momentele de disperare, tristețe, pierdere sau dezamăgire. Întotdeauna va apărea o zi în care vei spune: “va fi bine!” Odată vei realiza că ai rămas singură, și acest gând te va ajuta să depășești orice dificultate.

8. Nimic nu este sfârșit, dar sfârșitul este mereu mai aproape decât pare. Este bine să crezi că va veni mâine. Asta ne ajută să urmăm toate punctele anterioare și să nu amânăm viața pentru mai târziu.

9. Fă ce-ți dorești, dar nu uita de corpul tău, altfel acesta se poate răzbuna neașteptat. Învață să-ți asculți corpul și să-i satisfaci nevoile. Dacă nu știi încă cum să îl asculți, începe cu lucruri simple precum plimbările, înotul sau yoga. În curând, corpul va spune singur ce are nevoie.

10. Nu te preocupa prea mult cu ce cred ceilalți despre tine. În principal, ei se gândesc la ei înșiși și îi judecă pe toți după ei înșiși.

P.S. Poți să pui multe lucruri sub semnul întrebării, dar protejează-ți prietenii. Prietenii sunt ceva ce trebuie să prețuiești și să aduni. Într-o zi, când vei rămâne singură, va fi plăcut să auzi “tu ne ai pe noi”!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!