Intr-o relatie nu e suficient sa spui doar “Te Iubesc”, trebuie sa avem respect reciproc, sa recunoastem cand gresim, sa iertam si sa apreciem

Publicitate

“Omul are nevoie de dragoste. Viața fără duioșie și fără iubire nu e decât un mecanism uscat, scârțâitor și sfâșietor.” – Victor Hugo

Iubirea pe care i-o porti cuiva este importanta in relatii, dar daca vrei sa-ti intaresti legatura, e important sa rostesti si urmatoarele 3 fraze la momentul potrivit.

“Te iubesc” este considerat cel mai important liant in relatii, fraza care va aduce instant mai aproape si va mentine conectati si fericiti. Nu e de mirare ca e importanta, avand in vedere ca e una din propozitiile pe care le-am internalizat inca din copilarie, cand parintii nostri ne repetau cat de mult ne iubesc ori de cate ori aveau ocazia. Dar sentimentele noastre de afectiune, pe care in mod clar e important sa le exprimam, sunt doar un aspect al relatiei de iubire.

Iata care sunt cele 3 fraze pe care ar trebui sa le folosim mai des si care sunt esentiale in orice relatie.

1.“Imi pare rau” – Mai devreme sau mai tarziu vei comite o greseala pentru ca imperfectiunea e adanc inradacinata in natura umana. Atunci cand comiti o greseala fata de partener si acesta sufera consecintele, recunoasterea erorii e necesara. La fel de important este sa-i arati partenerului ca intelegi ca i-ai cauzat durere. Desi multor oameni li se pare dificil sa-si exprime sentimentele si regretul in astfel de cazuri, un simplu “imi pare rau” este un punct bun de plecare.

De ce e important sa-ti ceri scuze – Terapeutii de cuplu spun ca adesea partenerul care a gresit nu e de acord cu modul cum percepe situatia cel care sufera, spunand ca intentiile sale erau bune. Acest lucru duce la conflicte si partenerii sfarsesc prin a se certa in legatura cu cine are mai multa dreptate, lucru care nu duce la nimic bun. De aceea e crucial sa-ti ceri scuze. Asa ii arati partenerului ca iti pasa ca i-ai ranit sentimentele, indiferent de faptul ca ai facut-o fara intentie, si ca iti doresti sa-ti repari greseala. In psihologie, acest lucru se numeste “tentativa de reparare” si ajuta partenerul sa-si dea seama ca nu-ti doresti sa adancesti problema, dimpotriva, vrei sa o dezamorsezi. E o strategie foarte buna, care-ti salveaza relatia de emotii otravitoare precum furia sau ura.

Publicitate

Conteaza si cum iti ceri scuze – Sa spui “imi cer scuze” e un mod bun de a-ti recunoaste vina, dar trebuie sa fii atenta ce cuvinte folosesti. Daca spui “imi pare rau ca te-ai simtit asa cand eu am…” practic dai vina pe partener pentru emotiile negative care au fost provocate de greseala ta. E mai intelept sa spui “imi pare rau ca te-am facut sa te simti astfel”. Asa ii validezi sentimentele si-ti e mai usor sa-ti clarifici intentiile si sa pavezi drumul catre o rezolvare pozitiva a situatiei.

“Te iert” – Sa incerci sa te revansezi pentru greselile facute este primul pas atunci cand ti-ai ranit partenerul, dar doar iertarea va pune punct conflictului. Si desi “te iert” pare usor de rostit, iertarea nu e mereu asa de usor de acordat. E posibil ca partenerul care sufera sa aiba nevoie de mai mult timp pentru a se elibera de emotiile negative si a-si recapata increderea. Dar asa cum “nu exista iubire fara iertare”, nu exista nici iertare fara iubire. Asta inseamna ca iertarea este la fel de importanta ca oferirea scuzelor iar daca iubirea dintre voi e puternica, mai devreme sau mai tarziu (trebuie sa ai rabdare) partenerul te va ierta. Iar atunci cand acest lucru se intampla, relatia devine mai sincera si partenerii mai predispusi la a-si cere iertare unul altuia in viitor.

“Sunt mandra de tine” – Nu exista iubire fara respect si admiratie si acestea se manifesta cel mai explicit atunci cand recunosti realizarile partenerului si-i lauzi reusitele. Asa ca “sunt mandra de tine” este o fraza pe care partenerului trebuie sa o auda de fiecare daca cand face ceva bine. Aratandu-i ca-l apreciezi ajuta si la intarirea legaturii emotionale.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Probabil ca ai auzit de vindecare holistica – iata ce inseamna asta!

Publicitate

Vindecarea holistică reprezintă decizia de a căuta soluții holistice pentru dezechilibrele corpului și de a trăi o viață mai echilibrată.

Diferența majoră dintre vindecare holistică și medicina alternativă, medicina complementară și medicina integrativă este că sănătatea fizică nu este neapărat în centrul atenției. Chiar și așa, adesea disconfortul fizic este cel ce va alarma o persoană pentru a o îndemna să caute vindecarea holistică.

Este adevărat că durerea, sau orice alt disconfort fizic, ne atrage atenția. Este dificil să ignori ceea ce este evident, ma ales când avem dureri fizice. Instinctul ne va îndemna să căutăm ajutor pentru a ne alina disconfortul. Vindecarea holistică însă nu este o alternativă a medicinei convenționale. Uneori consultul unui medic profesionist este cea mai bună soluție în tratarea unei boli.

Bolile fizice sunt simptome ale unui dezechilibru major care poate, sau nu, să aibă rădăcinile în psihic.

Vindecarea holistică se adresează tuturor părților unui individ, nu doar psihicului, locul în care bolile manifestate sunt cele mai evidente. Vindecarea holistică nu este făcută să acționeze ca un pansament sau ca o vindecare de moment. Este o călătorie permanentă de descoperire, de căutare a răspunsurilor și în final dobândirea unei vieți mai bune și a unei sănătăți mai puternice.

Vindecarea holistică merge dincolo de conexiunea dintre minte și corp

Vindecarea holistică este defapt un stil de viață. Abordarea holistică merge mult peste conexiunea minte-corp pentru găsirea și menținerea unității. Per total bunăstarea și ”integritatea” sunt foarte prețuite.

Toate aspectele vieții unei persoane; vindecarea psihică, sănătatea și bunăstarea mentală, bunăstarea emoțională, valorile și credințele spirituale, toate sunt luate în considerare. Abordarea holistică implică căutarea de unelte ce ne vor ajuta să atragem ceea ce dorim în viața noastră și să găsim puterea interioară.

O persoană care îmbrățișează dorința de a găsi unitate în propria ființă, rapid va învăța importanța îngrijirii unei relații, a planetei, a mediului înconjurător, compasiune pentru umanitate în general, și acceptarea și tolerarea diferențelor dintre popoare planetei.

Rolul unui vindecător holistic:

Publicitate

Vindecătorul holistic va recunoaște că disconfortul sau durerea noastră sunt în mare simptomele unui dezechilibru. Dezechilibrul poate fi psihic, rezultatul abuzului corpului fizic printr-o dietă nesănătoasă, lipsa de exercițiu fizic, sau lipsa somnului; sau, dezechilibrul poate fi rezultatul nevoilor mentale, emoționale sau spirituale nesatisfăcute. Nici un aspect (minte, trup, spirit sau emoție) ale unei persoane nu sunt neglijate într-un tratament holistic.

Vindecătorul holistic se va uita la ”întreaga persoană” pentru a face o evaluare completă și pentru a folosi toate informațiile adunate înainte de a sugera un tratament clientului.

Ține minte, nu toți vindecătorii holistici sunt la fel, fiecare are propria specializare sau expertiză de oferit. Este spre interesul tău să cauți unul potrivit pentru tine. Alegerea unui vindecător holistic nu este deloc diferită de alegerea unui medic profesionist. Tu decizi.

Tipuri de terapii și tratamente holistice:

Sunt multe tipuri de terapii holistice, pentru a numi câteva: aromaterapie, medicina Ayurvedică, o dietă naturală, exerciții fizice, consiliere spirituală, medicină vibrațională, medicină homeopată, acupunctură, terapii energetice, rugăciuna și medicina Chineză.

Definiția Medicinei alternative

Medicina alternativă este un termen folosit când terapiile sunt prezentate ca o alternativă la medicina convențională sau Vestică.

Definiția Medicinei complementare

Medicina complementară este un termen folosit când diferite terapii sunt folosite în paralel cu medicina Vestică sau convețională.

Definiția medicinei Intergrative

Medicina integrativă a fost un termen ”la modă” folosit în masă prima dată în anul 1990. Aceea a fost perioada în care mai mulți medici profesioniști s-au îndreptat spre legătura Minte-Corp. Terapiile alternative nu mai erau automat judecate ca fiind departe de adevăr sau excrocherii. Unele terapii au fost integrate în masă alături de terapiile tradiționale. Terapii precum masajul, acupunctura, meditația și vizualizarea și medicina Chiropractică au fost printre primele terapii integrate în programele medicale convenționale.

La Hathor House poți găsi terapeuți acreditați care te pot ajuta în orice problemă de ordin fizic sau mental. Sună la 0726 177 777 pentru detalii și programări.

Sursa: hathorbooks.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate