„Indiferent de cuvintele pe care le rostim, ele ar trebui să fie alese cu grija, pentru că oamenii le vor auzi și vor fi influențați de ele, înspre bine sau invers.” – 10 sfaturi minunate oferite de Buddha care iti vor da puterea sa traiesti!

„Indiferent de cuvintele pe care le rostim, ele ar trebui să fie alese cu grija, pentru că oamenii le vor auzi și vor fi influențați de ele, înspre bine sau invers.” – 10 sfaturi minunate oferite de Buddha care iti vor da puterea sa traiesti!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2019 in Citate

10 citate minunate de Buddha care-ți dau puterea de a trăi

1. „Nu trăi în trecut, nu visa la viitor, concentrează-ți mintea asupra momentelor frumoase din prezent.”

Nu urmări trecutul și nu-ți pune speranțe în viitor. Ce e trecut, a rămas în urmă. Viitorul este încă neatins. Iar prezentul este unicul lucru pe care-l poți controla. Și dacă vrei să schimbi ceva, începe acum.

2. „Nu păstra supărarea pe cineva. E ca și cum ai apuca un cărbune cu intenția de a-l arunca în cineva. Tu ești cel care se frige.”

Când reacționăm la o situație cu supărare, mânie sau ură, defapt ceea ce exact se întâmplă e că strângem ura cu scopul de a ne răzbuna pe acea persoană și ajungem la situația că ne facem rău nouă înșine, ceea ce ne cauzează mai multă durere și rănire progresivă de sine, decât pe persoana pe care am internționat să ne răzbunăm. În cele din urmă, mânia ne face doar rău.

3. „Mii de lumânări pot fi aprinse de la o singură lumânare iar viața ei, nu va fi redusă de la asta. Fericirea nu se reduce când e împărțită.”

Dacă vezi vreodată o persoană fără zâmbet, dă-i zâmbetul tău. Fericirea are acel „efect domino”. Fericirea e făcută pentru a fi împărtășită, iar noi mereu avem nevoie de mai multă în viața noastră.

4. „Poți căuta în tot universul pe cineva care merită mai multă dragoste și afecțiune decât tine, dar acea persoană va fi de negăsit. Tu însuți, la fel ca oricine din întregul univers meriți dragostea și afecțiunea ta.”

Căutarea ta de fericire niciodată nu va înceta dacă nu vei învăța să te accepți. Tu ești un om frumos, minunat, tu trăiești și asta e tot ce contează. Încetează să te compari cu alții, încetează să ai așteptări nemotivate și doar acceptă-te pe tine însuți.

5. „Mintea e totul. Ceea ce gândești, devii.”

Modul în care tu îți pui gândurile în funcție, e ceea ce-ți va modela viața. Gândurile pe care le ai au un impact direct în viața ta.

6. „Nimeni nu ne salvează decât noi înșine. Nimeni nu poate și nimeni nu va putea. Noi înșine trebuie să ne construim calea.”

Nimeni nu va face asta pentru tine. Tu și numai tu ești responsabil pentru viața ta și nimeni nu-ți este dator cu nimic. Și dacă vrei schimbare, va trebui să o faci cu mâinile tale. Oamenii pot să te ajute, dar ei nu vor face nimic în locul tău. Călătoria ta, începe și se termină cu tine.

7. „E mai bine să călătorești bine, decât doar să ajungi.”

Focusează-te pe călătorie, nu pe destinație. Plăcerea nu o găsești în finisarea unei activități, dar în procesul ei.

8. „Indiferent de cuvintele pe care le rostim, ele ar trebui să fie alese cu grija, pentru că oamenii le vor auzi și vor fi influențați de ele, înspre bine sau invers.”

Cuvintele sunt o armă puternică. Și modul în care le folosim, pot face ziua cuiva mai bună, sau o pot ruina. Deci alege cu o grijă enormă.

9. „3 lucruri nu pot fi ascunse pe mult timp: Luna, Soarele și Adevărul.”

Noi avem încredere în oameni pentru că ei își dezvoltă o reputație de oameni care vorbesc adevărul. O persoană onestă, va fi o persoană de încredere mereu. E cea mai importantă impresie pe care o putem primi din exterior. De exemplu, dacă o persoană a mințit și noi am aflat de asta, noi nu o vom mai crede din nou. Trec ani pentru a construi încrederea, și ne i-a secunde, să o dinstrugem.

10. „Într-un sfârșit, aceste lucruri contează cel mai mult: Cât de bine ai iubit? Cât de plin ai trăit? Cât de profund ai renunțat?”

Ține minte că la sfârșit noi regretăm lucrurile pe care nu le-am făcut când am avut posibilitatea. Poți inventa toate scuzele pe care le vrei pentru a justifica faptul că nu ți-ai urmărit visele sau pentru că nu ai călătorit spre locul care atât de mult ai vrut să-l vezi. Încearcă să participi la viață atât timp cât ai posibilitatea. Viața este o aventură așa că asigurați-vă că profitați din plin de ea. A doua șansă nu există.

Pentru tine, cel ce citește asta. Trăiește, explorează, iubește și bucură-te. Iar când ajungi la sfârșitul călătoriei, asigură-te că amintirile tale, îți depășesc regretele.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!