Îndatoririle și sarcinile îngerilor. Câți îngeri păzitori are o persoană?

Îndatoririle și sarcinile îngerilor. Câți îngeri păzitori are o persoană?

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in Spiritualitate

Mulți oameni știu doar că fiecare persoană are un înger păzitor și cam aici se termină cunoștințele pe această temă. Astăzi vă vom spune cum funcționează ierarhia „îngerească” și ce sarcini îndeplinesc fiecare grup de îngeri.

În fruntea „oficiului ceresc” se află Dumnezeu, care a creat lumea și oamenii după chipul și asemănarea Sa și, în consecință, organizarea activităților este asemănătoare cu cea pământească. Întreaga armată „îngerească” este împărțită în 9 grupuri, fiecare dintre ele conținând 3 poziții.

Primul grup este cel mai apropiat de Domnul, al doilea supraveghează fundamentele Universului, al treilea – „lucrează” în lumea oamenilor.

Cel mai înalt eșalon „îngeresc” include serafimi, heruvimi și tronuri. Aceștia sunt asistenții personali ai Domnului, care intră în contact cu oamenii doar în cazuri excepționale.

Serafimii sunt creaturi aproape egale cu Domnul în putere și frumusețe. Sunt înzestrați cu puterea de a pedepsi nerespectarea poruncilor și sunt capabili să împlinească orice dorință.

Heruvimii sunt al doilea în ierarhie. Ei sunt executorii și protectorii porților Paradisului și întruchiparea înțelepciunii universale.

Tronurile sunt creaturi misterioase sub forma unor roți de foc cu mulți ochi. Sarcina lor este să-L transporte pe Dumnezeu în Univers și să supravegheze respectarea regulilor în ierarhia „îngerească”. Ei sunt chemați să facă o judecată dreaptă.

Al doilea grup – Dominanța, Forța, Puterea – patronează oamenii care ocupă poziții de conducere pe Pământ și se asigură că guvernează cu înțelepciune și nu cedează viciilor și ispitelor. Misiunea acestei triade este de a sprijini credincioșii adevărați, de a prezice viitorul, de a oferi vindecări miraculoase și, în cele mai grele momente, de a insufla încrederea că Domnul nu îi va lăsa la necazuri.

Al treilea grup – ” inferior ” – și-a primit numele pentru distanța de Dumnezeu și apropierea de om. Are, de asemenea, 3 ranguri: Începuturi , Arhangheli și Îngeri Păzitori , care protejează oamenii de forțele întunecate. Începuturile sunt responsabile de spațiu, natură și știință, ei sunt responsabili pentru cunoașterea lumii de către om.

Opt Arhangheli au nume personale (Mihael, Rafael, Gavril și alții) și împărtășesc supravegherea asupra diferitelor domenii ale vieții pământești, iar după moarte ei însoțesc sufletele la porțile raiului. De asemenea, ei conduc „armata” de îngeri păzitori obișnuiți care însoțesc fiecare persoană de la naștere până la moarte. Acești îngeri sunt cei mai apropiați de o persoană și sunt protectorii și mentorii săi.

Acum știi că într-o situație dificilă nu trebuie să contezi doar pe ajutorul unui înger păzitor, ci și să apelezi la alte puteri superioare.

Câți îngeri păzitori are o persoană?

Fiecare om în viață are momente în care rămâne singur cu una dintre problemele care a căzut asupra lui și are impresia că în apropiere nu este nimeni care să-l poată ajuta, iar apoi dorul și disperarea umplu sufletul, iar viața își pierde orice sens.

Cu toate acestea, oamenii care cred în existența unor puteri superioare și în Dumnezeu știu că niciunul dintre oameni nu este niciodată lăsat singur, pentru că lângă fiecare se află un înger păzitor – o entitate acorporală care ajută o persoană, o protejează și, dacă este posibil, o ghidează pe calea cea bună.

Credința în îngerii păzitori este inerentă atât creștinilor, cât și musulmanilor, adepților iudaismului și hinduismului, precum și persoanelor care aparțin altor religii – putem spune că majoritatea religiilor moderne recunosc prezența „îngerilor personali” în rândul oamenilor.

Fără îndoială, numele și descrierea îngerilor păzitori din diferite religii diferă, cu toate acestea, adepții tuturor credințelor sunt de acord că scopul principal al îngerului păzitor este să protejeze de rău și nenorocire și să ajute omul să facă ceea ce trebuie …

Îngerul pe care Atotputernicul îl atribuie unei persoane pentru a-i proteja sufletul de ispite și trupul de boală și nenorocire, este numit Îngerul Păzitor.

Absolut fiecare om are îngeri păzitori. Numărul maxim este de 9.

Cu cât sunt mai mulți îngeri, cu cât persoana are mai mult succes, cu atât totul i se oferă mai ușor în viață. Și invers, oamenii care dau de eșec la fiecare pas au un singur înger. Dar poți să mărești numărul de îngeri păzitori făcând cât mai multe faptele bune.

15% din populația lumii se mulțumește cu un singur înger. Cea mai mare parte a oamenilor – 65% – au trei îngeri.

Doar 10% dintre oameni au doi sau patru îngeri.

Și doar 10% dintre norocoși au 5 sau mai mulți îngeri păzitori.

Apropo, există și astfel de personalități remarcabile (sunt doar câteva dintre ele pe planetă), care sunt păzite de mai mult de 9 îngeri. Aceștia sunt oameni care se află sub protecția raiului, trăind o viață complet nepământeană, cu succes fantastic.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!