In viata, ceea ce vei semana, vei si culege…

In viata, ceea ce vei semana, vei si culege…

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2019 in De Suflet

Un bătrânel împovărat de ani s-a dus să locuiască împreună cu fiul şi cu nora lui, care aveau un băieţel de 4 ani. Mâinile bătrânului tremurau tot timpul, ochii îi erau înceţoşaţi, iar paşii împleticiţi.

Întreaga familie mânca împreună la masă, însă mâinile nesigure ale bătrânului şi vederea lui tot mai slăbită îl puneau mereu în încurcătură – boabele de mazăre i se rostogoleau din lingură pe covor, când întindea mâna după cana cu lapte, jumătate din lapte se vărsă pe faţa de masă.

Fiul şi nora se simţeau tot mai iritaţi de neajutorarea lui. Până- ntr- o zi când…

“Trebuie să facem ceva cu bunicu’, a spus fiul. M-am săturat să tot văd lapte vărsat pe masă, să tot calc pe boabe de mazăre şi să tot aud cum plescăie şi troscăie în farfurie!” Aşa că soţul şi soţia au pus o măsuţă în colţul camerei, după uşă. Acolo bunicu’ mânca singur, în timp ce întreaga familie se bucura în jurul mesei. Şi pentru că bunicu’ reuşise să spargă vreo 2-3 farfurii, i-au cumpărat un blid de lemn.

Uneori, când se uitau în direcţia bunicului, familia putea să vadă o lacrimă stingheră în ochii lui slăbiţi şi trişti – singur, după uşă, bunicu’ îşi mânca bucăţica de pâine muiată în lapte. Cu toate acestea, singurele cuvinte pe care fiul şi nora le aveau pentru el erau de mustrare când îi cădea furculiţa pe covor sau când se mai vărsa din lapte pe masă. Băieţelul se uita când la bunicu’, când la mămica şi la tăticu’ lui, fără să spună un singur cuvânt…

Apoi, într-o seară, chiar înainte de cină, tatâl a observat că băieţelul meştereşte ceva pe covor. S-a apropiat şi a vâzut că încearca să cioplească o bucată de lemn. “Ce faci tu acolo? “, l-a întrebat tatăl duios.

Băieţelul şi-a ridicat ochii mari spre tăticul lui şi i-a răspuns la fel de duios: ” O, am treabă, vreau să fac un blid de lemn din care să mănânci tu şi mami când cresc eu mare…” A zâmbit şi s-a întors la “treaba” lui.

De data aceasta a fost rândul părinţilor să rămână fără cuvinte. O linişte apăsătoare s-a aşternut în cameră. şi lacrimi mari şi curate au început să le tremure în ochi, să li se rostogolească peste obrajii care de-acum luaseră culoarea sângelui vărsat pe crucea de la Calvar. Nici un cuvânt, deplină tăcere, dar amândoi ştiau prea bine ce au de făcut.

În seara aceea, soţul l-a luat pe bunic de mănă şi l-a condus cu grijă la masa mare din centrul camerei. Bunicu’ urma să mănânce la masă împreună cu întreaga familie – în seara aceea şi în fiecare seară de-atunci înainte, până la sfârşitul zilelor lui. Şi, dintr-un motiv sau altul, nici fiul şi nici nora nu mai păreau să fie deranjaţi dacă se vărsa din lapte pe faţa de masă sau dacă mai cădea câte-o furculiţă pe covor.

Copiii sunt ca nişte radare extrem de sensibile. Ochii lor nu lasă nimic neobservat, urechile lor sunt întotdeauna pe recepţie, iar mintea lor prelucrează neobosită mesajele pe care le receptionează.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Două cuvinte magice care te vor ajuta să fii un om FERICIT. Repetă-le cât mai des!

Există două cuvinte magice care-ţi vor schimba viața. Și nu este vorba de „mulțumesc“ sau „te rog“, așa cum am fost învățați în copilărie. Aceste cuvinte sunt: “suficient” și “merit”.

SUFICIENT

De ce suferim în viaţă? Pentru că întotdeauna nu ne ajunge ceva. Nu ne ajung bani, iubire, atenție, încredere în sine etc. Ce-ar fi dacă în loc să te concentrezi pe ceea ce nu-ţi ajunge – vei începe să te gândești că ai de toate? Deoarece Universul, Dumnezeu, viaţa sau numiți-l cum vă place mai mult, ne oferă ceea la ce ne gândim cel mai mult pe parcursul zilei.

Încearcă să-ţi spui: “Am suficientă iubire!”. Ce simți când rosteşti aceste cuvinte? Sunt sigură că sentimentul de bucurie începe să crească şi eşti fericit să rostești: “Am suficienți bani”, “Am suficientă sănătate, iubire, fericire, bucurie, suficientă frumusețe pentru a fi încrezătoare în sine, suficientă energie de creație, autocontrol, unicitate etc..”

Joacă-te cu acest cuvânt cum dorești! Fii copil în suflet şi simte că în realitate ai de toate. Imediat ce te simți pesimist, amintește-ţi acest cuvânt şi aplică-l după situație.

Neajunsurile – nu sunt pentru tine! Ai de toate în exces!

Această idee îi aparține lui Donald Walsch și a fost publicată în cartea sa ”Conversând cu Dumnezeu” în care este descrisă iluzia neajunsurilor omenești.

MERIT

Dacă nu avem ceva, atunci nu avem nevoie sau ne simțim nedemni de acest lucru (de cele mai multe ori).

După schema descrisă mai sus repetă-ţi: “Sunt demn(ă) de iubire, bani, plăcere, de un bărbat(o femeie) care să mă iubească, să am tot ce-i mai bun în viaţă”.

Repetă acest cuvânt până când vei crede în aceasta şi atunci vor începe minunile!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!