Imbratisarile – uniunea dintre 2 persoane, cel mai frumos lucru pentru sufletul tau!

Imbratisarile – uniunea dintre 2 persoane, cel mai frumos lucru pentru sufletul tau!

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 January 2020 in Spiritualitate

Exista o zicala care spune cam asa: Avem nevoie de 4 imbratisari pe zi pentru a supravietui. Avem nevoie de 8 imbratisari pe zi pentru a trai. Avem nevoie de 12 imbratisari pe zi pentru a ne dezvolta.

Terapia cu imbratisari este un puternic mod de vindecare. Potrivit mindbodygreen, cercetatorii spun ca imbratisarile (si rasul) sunt extrem de eficiente in vindecarea anumitor boli, a singuratatii, a depresiei si stresului.

O imbratisare adevarata, in care iti pui sufletul, iti poate aduce urmatoarele beneficii:

1. Imbratisarea creeaza incredere si ofera un sentiment de siguranta. Acest lucru ajuta la comunicarea deschisa si sincera.

2. Imbratisarile pot spori instantaneu ivelul de oxitocina, care poate vindeca teama de singuratate, izolare si furia.
3. O imbratisare ce dureaza mai mult ridica nivelul de serotonina, starea de spirit si creeaza fericire.

4. Imbratisarile intaresc sistemul imunitar. Presiunea lenta asupra sternului si incarcatura emotionala transmisa activeaza Chakra Solar Plexus; aceasta stimuleaza glanda timus, care regleaza si echilibreaza productia de celule albe din sange, care ne mentin sanatosi.

5. Imbratisarea sporeste stima de sine. Din momentul in care ne-am nascut atingerea celor dragi ne arata ca suntem iubiti si speciali. Aceste asocieri cu senzatiile tactile sunt incorporate inca in sistemul nostru nervos. Imbratisarile primite de la mama si tata in timpul cresterii noastre raman imprimate la nivel celular, reamintindu-ne constant sa ne iubim pe noi insine.

6. O imbratisare poate relaxa muschii. Aceasta elibereaza tensiunea din corp. Este dovedit stiintific faptul ca imbratisarile pot elimina durerea, calmand durerile prin cresterea circulatiei sangelui in tesuturile moi.

7. Imbratisarile dese ne ajuta sa avem un sistem nervos cat mai echilibrat.

8. Imbratisarile ne invata cum sa dam si sa primim iubire, oferindu-ne dovada ca dragostea este nu doar despre primit, ci si despre oferit.

9. Imbratisarile sunt la fel de bune precum meditatia si rasul. Ele ne invata sa renuntam la stres si la probleme si sa fim prezenti in acel moment. Ne incurajeaza sa ne lasam purtati de val, de energia vietii, conectandu-ne cu inima, cu sentimentele si cu respiratia.

10. Schimbul de energie in timpul imbratisarilor este o investitie in relatie, incurajand empatia si intelegerea.

Exista o zicala care spune cam asa: “Avem nevoie de 4 imbratisari pe zi pentru a supravietui. Avem nevoie de 8 imbratisari pe zi pentru a trai. Avem nevoie de 12 imbratisari pe zi pentru a ne dezvolta.”

Imbratisarile sincere ajuta mintea si scad tensiunea arteriala

O imbratisare cu o persoana draga scade considerabil stresul din organism, sustine dailymail.co.uk.

Specialistii au analizat efectele imbratisarii si au ramas uimiti. O imbratisare stransa cu o persoana draga duce la eliberarea in sange a unor hormoni – oxitocine – care au multiple roluri in organism, printre care prelungirea vietii, scaderea presiunii arteriale, scaderea stresului.

Astazi se cunoaste ca oxitocina este un hormon secretat de glanda pituitara si este asociat cu relatiile stranse din familie, cu partenerul si copii si totodata acest hormon intervine in sentimentele pe care le purtam fata de cei din jur.

Oxitocina este un hormon controversat, efectele sale nu sunt total cunoscute, insa descarcari mari de oxitocina au fost observate la femei in timpul nasterii, dar si in perioada alaptarii, acest hormon sustinand hranirea naturala la san a bebelusului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!