Iata motivele pentru care ai necazuri in casa ta, spuse de parintele Arsenie Boca

„Fără încredere, cuvintele devin sunetul înfundat al unui gong din lemn. Cu încredere, cuvintele devin viața însăși.” Putem trăi fără încredere în cei din jurul nostru? Cât mai valorează cuvântul celui în care ai crezut dumnezeiește, dar acesta ți-a înșelat încrederea? Iată câteva reflecții despre încredere… „Fiecare inimă ajunge în vibraţie prin acordarea corzilor de argint ale încrederii.” — Ralph Waldo Emerson. 1. Ce doare cel mai tare este când crezi în cineva orbește, iar acea persoană îți dovedește că într-adevăr ești orb. 2. Atunci când începi să te întrebi dacă poți avea încredere sau nu într-o persoană, atunci este momentul când ar trebui deja să știi că nu poți avea. 3.Întotdeauna să ai încredere în primul instinct. Dacă inima și sufletul tău simt că ceva nu este în regulă, de obicei se adeverește. 4. Este nevoie de foarte mult adevăr pentru a dobândi încrederea și de o singură minciună pentru a o pierde. 5. Există două motive pentru care nu avem încredere în oameni: primul pentru că nu îi cunoaștem, iar al doilea pentru că ajungem să îi cunoaștem. 6. O relație fără încredere este ca o mașină fără combustibil. Poți sta în ea cât de mult vrei, însă nu vei ajunge nicăieri cu ea. 7. Dacă vei reuși să înșeli pe cineva, să nu crezi că acea persoană este proastă. Ar trebui să realizezi că a avut încredere în tine mai mult decât ai fi meritat. 8.Când vei avea încredere pe deplin în cineva, fără vreo urmă de îndoială, cu siguranță vei obține unul dintre aceste două rezultate: o persoană pe viață sau o lecție pe viață. 9.Relațiile sunt despre încredere. Dacă trebuie să faci pe detectivul, atunci este timpul să mergi mai departe. 10. Ai grijă în cine ai încredere și cui alegi să îi spui problemele tale. Amintește-ți că nu oricine îți zâmbește îți este și prieten. 11. „Nu sunt supărat pentru că m-ai mințit. Sunt supărat pentru că de acum nu te mai pot crede.”— Friedrich Nietzsche 12. „Încrederea celui nevinovat este cea mai utilă armă a celui care minte.” – Stephen King 13. Scuzele acceptate, încrederea pierdută. Cand iti pierzi increderea in tine exista cel putin un motiv Nu-i vina ta daca ti-ai pierdut increderea in tine. Un singur eveniment negativ te poate marca profund pentru tot restul vietii.
  1. Nereusitele te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  2. Injuriile te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  3. Trecerea anilor te face in unele cazuri sa-ti pierzi increderea in tine.
  4. Problemele de sanatate (cum ar fi caderea parului) te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  5. Mediul negativ de acasa sau de la locul de munca te face sa-ti pierzi increderea in tine.
  6. Despartirea te face sa-ti pierzi grav increderea in tine.
  7. Lipsa banilor te face sa-ti pierzi increderea in tine.
  8. Alte doua lucruri care te fac sa-ti pierzi increderea in tine sunt convingerile religioase negative si convingerile personale negative.
Atunci cand iti pierzi increderea in tine e un bun moment sa te intrebi daca nu cumva treci printr-o depresie. De multe ori persoanele care isi pierd increderea si stima de sine sufera de depresie. Sunt persoane bune, sufletiste, miloase in adancul lor. Dar ranite de catre viata in general si, in special, de catre cei din jur. Daca esti genul acesta de persoana, felicitari in primul rand pentru calitatile tale si in al doilea rand pentru interesul tau de a te ridica! Continua sa citesti pentru ca vei afla in continuare cum sa-ti redobandesti increderea. Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Pricinile pentru care trimite Dumnezeu necazuri asupra avutului vostru:

Unul dintre stăpâni le drăcuie şi-atunci să nu se mire dacă i se împlineşte cuvântul căci dă Dumnezeu după cuvântul lui.

Lucrează Duminica. Dacă Dumnezeu n-a lucrat nimic în una din zile nici ţie nu-ţi este îngăduit şi dacă vei lucra vei pierde nu numai ceea ce ai lucrat Duminica ci şi ce-ai lucrat peste săptămână. Să nu asculţi de sfaturile Guvernului când e vorba de cinstirea Duminicii. Guvernul îşi are socotelile lui, tu însă ai sufletul. Căci va veni vremea să ceri apa cu bilet! Da, va veni vremea să ceri apă cu bilet.

Are pagubă şi acela care se uită la ele ca la ochii din cap, şi-a lipit inima de lucruri pieritoare. Pentru altceva a dat Dumnezeu inima, nu ca să ţi-o împotmoleşti în gunoiul lumii ci ca să ţi-o îndrepţi către Tatăl cel din ceruri. Pe El să-L iubim, de El să ne lipim inima, căci neasemănată e plata pe care ne-o dă Dumnezeu faţă de cea dată de lume. De aceea nu lipi inima ta nici de proprii tăi copii căci de-i pătimi durere în cele iubite peste măsură cine te va mângâia?

Ai cumpărat din mână rea, din mână pătimaşă, din mână care a furat sau de la unul care a curvit. De aceea înainte de a o amesteca cu ale tale dă-i apă sfinţită cu făină. Să ştiţi că păcatele trec şi-asupra pământului pe care-l calci şi-asupra vitelor. Când a fost izgonit Adam din Rai

Dumnezeu a blestemat pământul: spini şi pălămidă să dea şi în sudoarea feţei să-şi câştige pâinea, iar femeia în dureri să nască.

Cineva lucrează cu diavolul asupra ta şi asupra vitelor tale. Şi tu tânjeşti, şi vitele tale tânjesc. De ce pot lucra aceste puteri? Pentru că tu nu ai ocrotirea lui Dumnezeu ca să nu mai poată lucra duhurile rele, vrăjitorii. Curăţeşte-ţi trupul tău prin post, fă sfeştanie, pune-ţi o cruce în curte şi roagă-te lui Dumnezeu să te ocrotească.

Ai pagubă pentru că în curtea unde stai sau pe pământul pe care lucrezi apasă jurăminte sau nedreptăţi. Să nu tăiaţi o brazdă din pământul care nu este al vostru căci aduce moarte. Poate ai cumpărat acea curte cu bani munciţi într-o vreme când trăiai în desfrânare, aici sau în

America. De aceşti bani deşi i-ai muncit nu te vei folosi căci şi asupra lor atârnă şi apasă păcatele. Şi te urmăreşte Dumnezeu până în pânza albă. Pentru ce? Pentru că nu le mărturiseşti, pentru că ţi-i şerpi în sân, şi Dumnezeu lasă ca să te muşte.

Apasă blestemele părinţilor sau a altuia asupra casei tale sau asupra ta.

Sunt omoruri sau sinucideri făcute în curtea ta sau ce e mai des, copii lepădaţi (avortaţi) îngropaţi ici colo. Copiii lepădaţi sunt păcate strigătoare la cer.

Stăpânii au păcate nemărturisite din tinereţe sau mai pe urmă şi nu le-au ispăşit. Trebuie să le ispăşeşti de bună voie. De aceea vine bătaia lui Dumnezeu peste tot, peste câmp, peste vite şi peste tot lucrul mâinilor tale.

Pr. Arsenie Boca

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

O rugăciune extraordinară pentru suflet si minte.

Rugaciune

Doamne fă ca din mâinile mele să se vadă lumea Ta,

Și acolo unde este gelozie lasă-mă să pun Dragostea,

Acolo unde este ură lasă-mă să pun Iertare,

Acolo unde este ceartă lasă-mă să pun Unitate,

Acolo unde sunt erezii lasă-mă să spun Adevărul,

Acolo unde este îndoială lasă-mă să pun Credință,

Acolo unde este disperare lasă-mă să pun Speranță,

Acolo unde este întuneric lasă-mă să pun Lumină,

Acolo unde este supărare, lasă-mă să pun Bucurie,

Ajută-mi Doamne.

Nu atât să caut mângâierea cât să mângâi pe alții,

Nu atât să caut înțelegerea cât să înțeleg pe alții,

Nu atât să caut iubirea cât să iubesc.

Pentru că cel care dă, acela și primește,

Cel care se uită pe sine acela se și regăsește,

Cel care iartă este și el iertat,

Cel ce moare acela se naște în viața veșnică.

Ajută-mi Doamne,

Fă ca din mâinile mele să se vadă lumea Ta.

Sf. Francisc din Asissi

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!