Greselile pe care ar trebui sa le eviti sa le faci, daca vrei sa nu sfarsesti in suferinta! Invata din greselile celorlalti, nu vei avea timp sa le faci pe toate!

Greselile pe care ar trebui sa le eviti sa le faci, daca vrei sa nu sfarsesti in suferinta! Invata din greselile celorlalti, nu vei avea timp sa le faci pe toate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2019 in Dezvoltare Personala

“O formulă matematică pentru fericire: Împarte realitatea la așteptări. Sunt două modalități de a-ți găsi fericirea: îmbunătățește-ți realitatea sau reduce din așteptări.” – Jodi Picoult

In viata fiecarui om vor exista greseli care il vor invata pe acesta sa se maturizeze si sa nu le mai repete niciodata. Cu toate acestea, exista si anumite greseli pe care nu ar trebui sa le faci niciodata, daca vrei sa eviti ranile greu vindecabile.

Ce greseli nu ar trebui sa faci?

1. Sa petreci prea putin timp cu oamenii potriviti

Nimic nu este mai limitativ decat timpul petrecut cu persoanele nepotrivite. Acestea te trag in jos, iti limiteaza cresterea si maturizarea, iti distrag atentia si te fac sa gandesti negativ. In schimb, oamenii potriviti sunt ca un fel de echipa de majorete personala, care te impinge catre victorie. Daca incerci sa descoperi ce persoane sunt potrivite, afla ca acestea ar trebui sa:

  • – ofere iubire neconditionata, sa te aprecieze pentru ceea ce esti, cu slabiciuni, greseli si calitati;
  • – adauge valoare vietii tale, sa te faca o persoana mai buna prin viziunea, onestitatea si experienta lor;
  • – se maturizeze constant, sa iti aprecieze propria dezvoltare, pentru a o incuraja pe a ta;
  • – te sprijine, sa sarbatoreasca si calatoria ta, pentru a te face sa percepi obstacolele ca fiind mai mici;
  • – se bucure de viata, pentru ca optimismul, entuziasmul si simtul aventurii sa iti invadeze viata.

2. Sa nu spui ce trebuie sa spui

Este nevoie de curaj pentru a spune ce ai pe limba, mai ales cand ceea ce spui nu este ceea ce vor ceilalti sa auda. Trebuie sa-ti dai voie sa exprimi ceea ce este important pentru tine. Trebuie sa ai curaj sa-ti pui pasiunea in cuvinte si sa-ti faci cunoscute talentele, sa exprimi valorile in care crezi, sa ii ajuti pe altii sa creasca, sa transmiti sentimentele tale, sa iti anunti aspiratiile, sa ceri ajutorul.

3. Sa nu faci nimic cu privire la obiectivele tale valoroase – Probabil ca aceasta este cea mai mare si mai frecventa greseala.

Este procrastinarea. Stii ca ar trebui sa faci ceva, dar nu faci nimic. Trebuie sa te pregatesti, sa iti planifici inceputul, sa actionezi. Intentiile bune nu realizeaza niciodata nimic. Pentru a ramane pe drumul cel bun catre obiectivele tale, incearca sa faci in fiecare seara o lista cu lucrurile pe care vrei sa le realizezi a doua zi.

Te poti trezi mai devreme pentru a rezolva aceste sarcini. Insa acest program nu functioneaza pentru toata lumea. Asculta-ti ceasul intern si nevoile familiei tale. Indiferent de stilul tau de viata, gaseste orele cele mai productive si da drumul la lucru. Fa-ti un plan de actiune zilnic si bifeaza lucrurile pe care le faci.

4. Sa le permiti altora sa-ti controleze destinul

Cu totii ne confruntam cu presiuni, care ne forteaza sa urmam calea impusa de alti oameni, fie ca este vorba despre prietenii tai care incearca sa te convinga sa iesi cu ei in oras in loc sa te lase sa citesti sau de colegii tai care te obosesc cu foarte multe e-mailuri.

Este vorba despre permisiunea pe care le-o oferi oamenilor de a-ti dicta cursul vietii, chiar daca acei oameni fac parte din familia ta si sunt intelepti. Ai nevoie de curaj pentru a refuza.

Nu vei scapa niciodata de toate regretele. Toti oamenii sunt imperfecti si predispusi la greseli. Dar daca vei vedea pericolele de la orizont inainte de a ajunge la ele, vei putea sa intorci viata in directia dorita. Este important sa accepti greselile pe care le faci, insa evitarea lor in primul rand este punctul in care incepe dezvoltarea adevarata.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!