Gândurile tale nu îți aparțin, nu le-ai creat tu. Tu doar alegi ce să accepți.

Gândurile tale nu îți aparțin, nu le-ai creat tu. Tu doar alegi ce să accepți.

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in Spiritualitate

Mulți oameni se învinovățesc pentru faptul că au gânduri negative. Dar oare le-ai creat tu singur? Și are sens să te cerți (să te acuzi, să te critici)? Nu va duce aceasta la și mai multă negativitate?

Omul este doar un receptor al gândurilor, nu un creator. Tu doar alegi ce să transmiți în mintea ta și, ca urmare, în lume. Gândurile devin ale noastre atunci când ne scufundăm în ele. Le acordăm atenție și ele devin parte a corpului nostru mental. Deoarece gândurile creează viitorul nostru, începem să fim responsabili pentru ele.

Atunci când observăm conștient gândurile din mintea noastră, înțelegem că multe dintre ele nu sunt create de noi și nu ne aparțin, ci apar datorită legăturii noastre cu spațiul comun. Astfel, putem merge alături de o persoană, atinge spațiul ei și vedea gândurile ei în noi. Totul este interconectat, totul este un întreg.

Acest lucru poate fi observat în exemple simple. Când vizitezi diferite locuri, anumite gânduri te vizitează. Poate nu există nimeni acolo, nu există oameni, dar energia lor rămâne în câmpul energetic și o putem citi și ne putem mira de gândurile care nu sunt ale noastre.

Când intri într-un spital sau clinică, pot apărea gânduri despre boală, îngrijorare, tristețe. Dacă ești în starea de “conștiență”, poți vedea că, captezi gândurile din câmpul spațiului. Ai dreptul să nu reacționezi sau să te implici și apoi să suferi sau să te temi.

Energia marilor magazine te face să dorești să cumperi lucruri inutile nu doar din cauza trucurilor de marketing, ci și sub influența energiei acelui loc. Astfel, poți fi influențat de mulțime fără să-ți dai seama.

Dacă urmărești frecvent știrile sau te uiți la totul la televizor sau pe internet, câte din gândurile tale sunt concentrate în acest subtil câmp de gânduri impuse?

Mulți oameni spun că se simt rău, că nu pot să se odihnească din cauza numărului mare de gânduri. Dar nu tu le-ai creat, deci nu ești responsabil pentru ele și le poți schimba direcția. Atunci gândurile vor trece pe lângă tine și te vor evita, fără să-ți provoace niciun rău. Este ca și cum ai vedea un nor, dar nu faci parte din el. Pentru că nu ești obligat să trăiești în această energie, dacă nu vrei asta.

Astfel, aceste gânduri nu te vor influența și nu te vor aduce într-o situație negativă. Tu nu le acorzi atenție, astfel încât nu le dai putere asupra ta și ele dispar în mod natural.

Același lucru este valabil și pentru gândurile negative impuse de ego, programe și tipare ale minții. Atunci când încetezi să le dai energie și, prin urmare, atenție, ele dispar. Iar aceasta este un proces subtil spiritual, în urma căruia devii liniștit, calm și armonia revine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!