Gandeste-te si la lucrurile bune din viata ta, nu doar la ce iti lipseste! Soarele nu va străluci până nu pui deoparte umbrela. Fii liber!

Gandeste-te si la lucrurile bune din viata ta, nu doar la ce iti lipseste! Soarele nu va străluci până nu pui deoparte umbrela. Fii liber!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2019 in De Suflet

“Soarele nu va străluci până nu pui deoparte umbrela. Fii liber!” – Autor necunoscut.

Ma primesti in spatiul tau sa…tac?

Ascult in ultimul timp fel de fel de povesti de viata. Mai bine lucruri mici facute din dragoste, decat lucruri mari facute din interes. Avem nevoie de o singura picatura… Fiecare om poarta o comoara in suflet ce merita sa fie descoperita. Fiecare om are cel putin un rasarit in viata. Mister, taina, profunzime. Calatoria inimii…

Avem cu totii puncte sensibile in viata. Neintelegerile intr-o camaraderie nu ar trebui sa ne bage intr-o scorbura interioara. Momentul ne tine pe loc. Idealizam ceea ce nu exista. Nu ai dat gres. Pur si simplu ai descoperit si alte idei care nu functioneaza. Fiecare om pe care il intalnesti duce o lupta despre care poate nu stii nimic. Fii binevoitor cu toti, mereu! Ma primesti in spatiul tau sa…tac?

Judeca dupa ce ai plans plansul celuilalt, dupa ce te-a durut durerea celuilat, dupa ce ai ras rasul celuilat, dupa ce ai muncit munca celuilat, dupa ce ai cazut caderile celuilat, dupa ce ai ridicat greutatile celuilat, dupa ce ai trait dorul celuilat, dupa ce ai gustat setea celuilat, dupa ce ai vazut vederea celuilat, dupa ce ai gandit gandul celuilat, dupa ce ai pipait atingerea celuilat, dupa ce ai mirosit mirosul celuilat, dupa ce ai auzit auzul celuilat, abia dupa ce…

Eventual judeca dupa ce ai parcurs traseul celuilat. Nu ai fost acolo. Nu ai vazut. Nu ai simtit. Nu ai auzit. Crezi ca stii, dar faci ipoteze. Cine iti da dreptul sa judeci, sa rastignesti si apoi sa ingropi cu pietre? Cine e fara de pacat si bun de pus pe perete?! Ai mortul tau de plans si te duci sa plangi mortul altuia. Cu cat judeci pe cineva mai mult, cu atat il iubesti mai putin, cu atat te pretuiesti tot mai infim.

Nu ai obosit sa incerci sa-i faci doar imaginii pe plac, sa ramai „agatat” doar de nemultumiri? Da-ti voie sa te descoperi, sa alegi, sa iti asumi, sa zbori, sa cazi si sa te ridici. Nu poti schimba realitatea celuilalt, dar o poti intelege. Vezi bine ca selectam anumite evenimente din viata pe care le exageram, apoi le cimentam in minte si cream o identitate. Noi suntem influentati de martori, care sunt influentati la randul lor de alti martori. Poti alege orice moment doresti in care te-ai simtit confortabil cu tine si cu cei din jur.

Vor mai aparea momente in viata cu „problema”, dar nu trebuie sa te imbraci cu acea haina pe care acum ai lasat-o deoparte. Ai inteles ca trecutul poate fi interpretat diferit si depinde de noi care dintre povesti le retinem, caror oameni le dam putere, intelegem puterea vocilor din spate si realitatea altuia. Daca nu mai sunt victima, nici celalalt nu mai este calau. Omul poate construi orice poveste, depinde cat va crede in ea. Poti fi orice iti doresti.

Apasa butonul increderii. Credinta inseamna sa faci primul pas, chiar daca nu vezi toata scara. Ai tot ce trebuie in tine. Poti tinde catre orice, ai o multime de calitati, de pasiuni si cred cu tarie in puterile tale. Ne uitam in trecut fara sa judecam, fara sa ne blocam intr-o poveste. Sa luam putere din lumina, nu din intuneric! Exista mereu atitudini si viziuni alternative la orice poveste de viata.

Curaj!

Nu fantana era prea adanca, ci cumpana ei era prea scurta.

ieromonah Hrisostom Filipescu

“Nu putem direcționa vântul, dar putem ajusta pânzele.” – Autor necunoscutDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!