Furtunile geomagnetice pot afecta sănătatea umană

Furtunile geomagnetice pot afecta sănătatea umană

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitateStiintaViata

Presupunerea despre influența furtunilor geomagnetice asupra vieții pe Pământ a fost făcută de mult timp. Cercetătorii au vorbit despre modul în care Cosmosul poate schimba starea sănătății umane.

Ce sunt furtunile magnetice?

Furtunile magnetice apar cel mai adesea la latitudinile joase și medii ale planetei, care durează de la câteva ore până la câteva zile. Aceasta provine din valul de șoc al fluxurilor de vânt solar de înaltă frecvență.

De la exploziile solare din spațiu, sunt emise un număr mare de electroni și protoni, care sunt direcționați către pământ cu o viteză mare și ajung la atmosfera sa în decurs de 1-2 zile. Particulele încărcate cu un flux puternic schimbă câmpul magnetic al planetei.

Adică, acest fenomen apare într-o perioadă de mare activitate solară, perturbând câmpul magnetic al pământului.

Oamenii de știință au constatat că există o legătură directă între bolile sistemului cardiovascular și furtunile geomagnetice. Ca dovadă, angajații instituției științifice citează datele unui studiu de șase luni realizat în Yakutia. În cadrul acestuia, informațiile despre fenomenele naturale asociate cu furtunile geomagnetice au fost comparate cu datele înregistrărilor vizitelor efectuate de lucrătorii de ambulanță din regiune. Oamenii de știință erau interesați de statisticile accidentelor vasculare cerebrale, atacurilor de cord, crizelor hipertensive și a altor boli de inimă. Numărul vizitelor la medici a fost cel mai mare în perioadele cu activitate geomagnetică crescută.

Oamenii de știință au calculat datele ținând cont de indicele K, care reflectă deviația amplitudinii câmpului magnetic al pământului în perioada de activitate solară zero. Citirile senzorului au fost efectuate la fiecare trei ore în fiecare zi timp de 6 luni. Pentru a studia statisticile instituțiilor medicale, au fost luate date de la aproximativ 144 de mii de persoane. Datele cercetării au fost publicate în lucrarea „Efectele biotrope ale vremii spațiale”, care descrie modificările vâscozității sângelui și microcirculația acestuia în zilele de activitate geomagnetică.

Trebuie spus că nu toți reprezentanții lumii științifice au fost de acord cu concluziile colegilor lor Yakut. Experții metropolitani sceptici sunt siguri că statisticile au fost influențate de faptul că oamenii au tendința de a atribui deteriorarea stării de sănătate fenomenelor meteorologice, în niciun fel legate de situația meteorologică și spațiul.

Un impact negativ asupra sănătății umane se poate manifesta prin următoarele simptome:

Migrenă

Dureri de cap, dureri articulare

Sensibilitate la lumină puternică, zgomote puternice

Insomnie sau invers, somnolență

Instabilitate emoțională, iritabilitate

Tahicardie

Creșteri ale tensiunii arteriale

Stare generală slabă, slăbiciune, pierdere de forță

Avansarea bolilor cronice la vârstnici

Ce ar trebui să facă persoanele sensibile la vreme pentru a reduce aceste manifestări?

Persoanele meteo sensibile, precum și persoanele cu boli cronice, ar trebui să monitorizeze apropierea furtunilor magnetice și să excludă din timp orice evenimente, acțiuni care pot duce la stres în această perioadă, cel mai bine este să vă odihniți și să reduceți orice suprasarcină în acel moment.

Ce ar trebui, de asemenea, să fie evitat sau exclus:

  • Stresul, activitatea fizică, supraalimentarea – creșterea sarcinii asupra sistemului cardiovascular
  • Eliminați consumul de alcool, limitați alimentele grase care cresc colesterolul
  • Nu vă puteți ridica brusc din pat, acest lucru va crește durerile de cap și amețelile.

Impactul negativ al furtunilor asupra avionului, metroului (cu o accelerație bruscă și oprire a trenului) se resimte în mod deosebit – încercați să nu utilizați metroul în această perioadă. S-a observat că șoferii de metrou suferă adesea de boli coronariene, iar atacurile de cord apar adesea în rândul călătorilor de metrou.

Atât în ​​prima, cât și în a doua zi după furtună, reacția șoferilor încetinește de 4 ori, așa că ar trebui să fiți extrem de atent în timp ce conduceți, dacă sunteți meteo sensibili – nu conduceți în această perioadă.

Ce se poate face pentru a atenua acest impact negativ:

Persoanele care suferă de boli ale sistemului circulator, hipertensiune, distonie vegetativ-vasculară etc. ar trebui să aibă grijă în avans și să aibă întotdeauna la îndemână medicamentele obișnuite.

Dacă nu există contraindicații, atunci se recomandă să luați jumătate de aspirină, care subțiază sângele și poate reduce riscul de a dezvolta probleme cu vasele de sânge și inima.

Apa obișnuită reduce foarte bine efectul furtunilor magnetice – dusul, chiar mai bun decât un duș cu contrast, chiar și o simplă spălare poate ameliora starea.

Dacă o persoană prezintă anxietate, insomnie, iritabilitate în astfel de perioade, este necesar să luați sedative – valeriană, sunătoare, bujor etc.

Ceaiul de mentă, zmeură, ceai din frunze de căpșuni, decocturi de măceș, sunătoare, balsam de lămâie ajută.

Din fructe, este indicat să consumați caise, afine, afine, coacăze, lămâie, banane, stafide.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!