Frumusetea sufletului este cea mai pretioasa, nu se poate cumpara cu bani si nu o are oricine!!

Din cele 7 Sfinte Taine ale Bisericii Ortodoxe, cea a Cununiei sau Nunţii este reglementată mai târziu. Iniţial, era privită doar ca o simplă binecuvântare, apoi întâlnim şi o scurtă slujbă a acestei binecuvântări. Nu în toate Bisericile locale se practică tradiţia de a avea naşi, în unele participă doar doi martori. Nevoia de a avea naşi este ca ei să adeverească Taina săvârşită şi îşi iau angajamentul de a susţine bunul, sănătosul şi creştinescul mers al nou-înfiinţatei familii. Ei devin părinţi spirituali, ghidându-i pe tineri în viaţa de familie. Deşi cei care se căsătoresc sunt maturi şi iau decizii singuri, naşii nu doar supraveghează şi îndrumă, dar se roagă şi susţin tânăra familie. Ce reguli trebuie să urmeze naşii atunci când decid să cunune un cuplu? Să nu o facă pur formal sau din alte interese, să fie o decizie izvorâtă din adâncul rădăcinii inimii şi să-şi asume responsabilităţile unor naşi. Năşia nu este un act de văzul lumii, ci este o înrudire duhovnicească plină de dăruire şi de responsabilitate. Totodată, naşii ar trebui să fie precauţi atunci când sunt solicitaţi de a-i cununa pe doi tineri, cercetându-le viaţa, valorile, scopurile vieţii etc. Uneori naşii sunt mai responsabili decât finii, iar aceştia din urmă nu îi iau în serios, decât drept decor la ceremonie. Cum ar trebui să alegem corect naşii? După virtutea lor, să fie cu credinţă, nădejde, dragoste, smerenie, cumpătare etc. Să fie apţi de a-i îndruma, să le fie un bun exemplu finilor, să fie înduhovniciţi şi înţelepţiţi. Tot important este să nu fie egoişti, dar plini de dragoste jertfelnică. Mulţi confundă rolul naşilor de cununie cu cea a naşilor de botez. Sau, mulţi fini îi exploatează oarecum pe naşii lor de cununie când ei îşi botează pruncii. Unde este limita? Nu este obligatoriu ca naşii de cununie să fie şi naşii de botez ai copiilor. Fiecare copil îşi poate avea naşii săi, cei care sunt în stare să-şi asume astfel de responsabilităţi. Şi în cazul încreştinării sunt abuzuri şi devieri, pe care Biserica nu le încurajează, încât unii nu botează copiii până nu revine naşa de peste hotare, apoi nu botează că nu sunt pe loc toţi cumătrii, iar aceştia uneori sunt exagerat de mulţi. Adevăratul naş este cel care ţine pruncul în braţe, deci participă cu trup şi suflet, şi îşi asumă acest jug, deloc uşor, de a contribui la creşterea duhovnicească a pruncului. Într-un cuvânt, suntem în mare CRIZĂ! Oamenii de astăzi oficiază ceremonii religioase pur formal, în fală sau mânaţi de alte interese. Să trecem de la formalism la trăire sinceră şi curată a sentimentelor noastre, care ar face ca naşii de botez şi de cununie să fie autentici şi să contribuie la creşterea şi dezvoltarea unor personalităţi înduhovnicite. Răspunsuri oferite de pr. Octavian Moşin Sursa: ganduridinierusalim.com
Publicitate

“Frumusetea este… cand te uiti in ochii unei femei si vezi frumusetea in inima ei” – Nate Dircks

O inima frumoasa este mult mai atragatoare decat un corp frumos. Iata 10 motive pentru care frumusetea interioara este mai importanta decat cea de la exterior:

Ai frumusete interioara, esti un om frumos.

Un corp atletic si frumos nu garanteaza ca esti neaparat o persoana frumoasa. Doar generozitatea care vine din inima, empatia, bunatatea, acea frumusete interioara pe care o emani la exterior te fac un om frumos in adevaratul sens al cuvantului, un om complet.

Nepretuita frumusete interioara nu paleste in timp.

Ai frumusete interioara atat timp cat traiesti. Pentru a o mentine nu este nevoie de cosmetice scumpe, de un machiaj profesional, de diete sau de operatii ce iti pot afecta sanatatea. Frumusetea interioara dureaza atat timp cat ai o inima curata si te ajuta sa radiezi mereu in preajma celorlalti si sa iti pui calitatile in valoare.

Ai frumusete interioara, inseamna ca ai gasit pacea interioara.

Indiferent cat de frumoasa esti la exterior, nu vei gasi pacea interioara atat timp cat nu iti explorezi sufletul si nu descoperi cu adevarat ce inseamna sa fii frumoasa pe dinauntru. Pacea vine din interiorul tau si din evolutia spirituala.

Sa il ai pe Dumnezeu in suflet inseamna sa detii frumusete interioara.

frumusete interioaraO persoana care detine frumusete interioara este, automat, o persoana spirituala. Fiindca ai o inima curata si iti pui in valoare calitati precum modestia, vei reusi sa creezi o legatura profunda intre tine si entitatea suprema a Universului, Dumnezeu.

Daca dai dovada de frumusete interioara, vei judeca intotdeauna corect ce este rau si ce este bine.

Publicitate

De multe ori, aparentele inseala. De fapt, de cele mai multe ori. Tocmai de aceea este atat de important sa ne concentram pe frumusetea interioara a unei persoane si nu pe cea exterioara. Astfel, atunci cand iti vei alege prietenii, vei lua decizia corecta, vei stii ce este bine sau ce este rau pentru tine, dar si pentru ceilalti.

Frumusetea fizica nu te poate ajuta sa creezi legaturi emotionale profunde cu oamenii cu care interactionezi ci, dimpotriva, te va indeparta de ceilalti. Doar acea frumusete interioara a inimii te va lega de persoanele din jur si iti va darui iubire pe tot parcursul calatoriei tale prin viata.

Daca dai dovada de frumusete interioara, oamenii te vor indragi imediat!

Multi sunt cei care sunt atrasi de frumusetea interioara. Totusi, cand cineva se indragosteste de tine, fizicul nu mai conteaza deloc, in prim-plan fiind frumusetea din inima ta, cea care te contureaza ca persoana si caracter.

Ai frumusete interioara, esti mai increzatoare in tine!

Atunci cand stii cu siguranta ca esti o persoana mai buna decat erai ieri, castigi mai multa incredere in propriile forte. Iar acest lucru se vede in tot ceea ce faci!

Pentru a intretine frumusetea interioara nu ai nevoie de bani sau cosmetice.

Pentru a fi frumoasa in interior nu este nevoie sa cheltuiesti sume fabuloase pe cosmetice sau alte produse de frumusete. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa fii o persoana buna cu un suflet cald.

Frumusetea interioara nu dispare niciodata.

In timp, aspectul fetei tale se va schimba – iti vor aparea riduri, parul se va albi, pielea se va pata etc. Acea frumusete interioara pe care ai aratat-o celor din jur nu va disparea totusi niciodata. Ea este eterna!

Este bine sa ai o fata frumoasa ori un corp atragator insa, cel mai important este sa ai frumusete interioara. Aceasta frumusete interioara te modeleaza ca persoana si te ajuta sa fii mereu radianta, zambitoare si plina de viata!

“Am descoperit că atunci când iubești viața, viața te iubește și ea la rândul ei.” – Arthur Rubinstein


Publicitate


Alte Articole