Superstiții despre pragul ușii: de ce nu puteți da noroc, săruta și oferi bunuri peste prag

Superstiții despre pragul ușii: de ce nu puteți da noroc, săruta și oferi bunuri peste prag

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2020 in CuriozitățiSpiritualitateSuperstitii

Există multe superstiții asociate cu pragul , iar unele dintre ele le știu aproape toți oamenii. Cu toate acestea, noi vi le prezentăm cele mai cunoscute:

De ce nu este bine să treceți lucrurile peste prag

Pragul, potrivit spuselor bătrânilor, nu este doar intrarea în casă, ci și locul care împiedică răutățile să intre în ea. Și totuși, de ce este important să nu trecem lucrurile peste prag?

Superstiția spune că trecerea lucrurilor peste prag poate aduce necazuri, deoarece o persoană își poate da afară norocul din casă. Pentru a împiedica acest lucru, este bine să dai lucrul fie în casă, fie în afara casei. De asemenea, regula nu se aplică dacă persoana care dă lucrul va păși pragul cu cel puțin un picior.

Când lucrurile sunt trecute peste prag, echilibrul energetic este perturbat, ceea ce afectează în mod negativ relația cu cel căruia i se dă lucrul. Dacă proprietarul casei este cel care primește lucrul, atunci în casă pot apărea situații neplăcute.

În trecut, lucrurile rudelor decedate erau adesea puse sub prag, astfel încât să păzească membrii casei și să nu lase energiile negative să intre în casă.

De ce nu este bine să saluți pe cineva în prag

Mulți oameni salută și își iau rămas bun de la ceilalți în pragul casei lor, dar acest lucru va alunga norocul din casa și îl va da persoanelor care pleacă. De asemenea, acest lucru poate provoca discordie în relațiile dintre iubiți, prieteni sau membri ai familiei.

Pragul îi protejează pe locuitorii casei de tot ceea ce se întâmplă în lumea exterioară. O strângere de mâna peste prag poate provoca proprietarului casei necazuri și conflicte cu cei apropiați.

O altă superstiție spune că dacă saluți pe cineva în pragul casei, vei permite ca problemele și energiile lui negative să intre în casă.

De ce nu este bine să săruți pe cineva în pragul casei

Sărutul partenerului în pragul casei poate duce la confuzie și probleme în relație.

Un sărut prin prag sau o acțiune emoțională poate să ducă la separarea cuplului pe termen lung sau la alungarea norocului din casă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!