Femeia te iarta de trei, patru, cinci ori, dar cand renunta la tine, renunta de tot

Femeia te iarta de trei, patru, cinci ori, dar cand renunta la tine, renunta de tot

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 October 2020 in Relatii

De cele mai multe ori, știind că va avea mereu unde să se întoarcă și că va fi iertat, partenerul greșește cu bună știință. Profită de faptul că partenera este dependentă de el, iar egoismul nu-l face să observe câtă suferință provoacă.

Primul impuls este să dai vina pe factorii externi. Fie acuzi o altă femeie că a intrat în viața lui, fie dai vina pe alcool sau alte vicii. Înainte să dai vina pe mediul înconjurător pentru suferința ta, trebuie să înțelegi că doar tu ești responsabilă pentru fericirea ta și a relației.

Când femeia începe să se respecte și își dă seama că viața ei nu depinde de un bărbat, se desprinde, încetul cu încetul, de relație. Nici măcar nu mai face lucruri care să atragă atenția, cum ar fi stârnirea geloziei partenerului sau crize de plâns. După această revelație eliberatoare, ea alege să părăsească relația toxică în care se afla.

În momentul în care este hotărâtă să ia această decizie, nici lacrimile, nici promisiunile nu o mai pot îndupleca. Este vremea să se redescopere și să caute pe cineva demn de calitățile pe care ea le are de oferit. Chiar și singurătatea este o alegere mai demnă decât să se lase constant călcată în picioare.

Niciodată nu este prea târziu ca o femeie să-și dea șansa la fericire. Odată ce a decis să lase totul în urmă, va renaște mai frumoasă și mai puternică. Deși probabil va suferi, va învăța că iubirea de sine este cea mai importantă. Își va canaliza toată energia spre propria persoană, iar când va învăța să se iubească și să se respecte, va găsi și un partener pe măsură.

Să ia viața de la capăt este o dovadă de curaj, iar toate femeile aflate în relații toxice ar trebui să fie încurajate să facă asta. Iar cea mai mare durere pentru partenerul care a făcut-o să sufere va fi să o vadă fericită, alături de cineva care îi oferă apreciere, loialitate și respect.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!