“Femeia înțeleaptă știe că totul este trecător și că orice vârstă are frumusețea sa. ” – Calitatile unei femei intelepte

“Femeia înțeleaptă știe că totul este trecător și că orice vârstă are frumusețea sa. ” – Calitatile unei femei intelepte

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2019 in De Suflet

Înțelepciunea este o calitate fundamentală pentru o femeie, căci o face să fie foarte echilibrată, matură și să aibă o atitudine corectă asupra tuturor lucrurilor din jurul său. Dar ce anume ar presupune această înțelepciune? Ce ar trebui să facem ca să ne putem încadra în această categorie?

Redacția noastră a făcut o selecție cu toate calitățile și atitudinile pe care ar trebui să le aibă o femeie pe care să o putem considera “femeie înțeleaptă”.

1. Ea nu este obsedată de bărbați

Femeia înțeleaptă înțelege că relațiile în familie sunt un component esențial pentru fericirea sa. De aceea interesul ei pentru alți bărbați se încheie în fața altarului. Iar dacă vorbim de o femeie necăsătorită, atunci “obsesia” pentru bărbați îi poate fi o piedică în construirea unei relații frumoase și, deci, a fericirii sale.

2. Este sinceră cu sine

Femeia înțeleaptă înțelege că un adevăr neplăcut este mai bun decât fanteziile naive. De aceea în relațiile sale cu familia și prietenii preferă să discute direct și deschis toate problemele, pentru că înțelege că dacă le treci cu vederea nu ai nici o șansă să le rezolvi.

3. Nu se dă în spectacole

Femeia înțeleaptă este deschisă și echilibrată la nivel emoțional. Dacă ea se bucură, atunci o face din toată inimă, iar când este tristă – la fel își asumă complet această stare. Spectacolele isterice sunt pentru ea un element al trecutului, căci ele nu pot aduce nimic bun într-o relație.

4. Este ageră

Ea știe ce este minciuna și înțelege cu ce tip de oameni are de a face, de aceea ea este foarte greu de înșelat. Totodată acestă calitate o face să fie un interlocutor foarte deschis și interesant, ea fiind foarte prietenoasă cu oamenii despre care înțelege că sunt de încredere.

5. Are propriul stil

Femeia înțeleaptă nu se lasă dusă de valul trendurilor și nu cade în extreme, fiindcă și-a găsit propriul stil și îl respectă cu fidelitate. Ea nu acceptă experimentele nebunatice, pentru că știe în ce îi stă bine și ce ar fi bine să evite. Femeia înțeleaptă înțelege că nu le poate plăcea tuturor și nici nu tinde spre asta.

6. Are principii

Viața a învățat-o că de multe ori pentru a merge înainte trebuie să cedezi și să faci compromisuri. Dar în același timp sunt lucruri în care ea este foarte principială. Și dacă este vorba de un astfel de subiect, atunci pentru ea nu mai este loc de compromisuri. Bineînțeles ea adoptă niște principii mature, adică unele care privesc lucruri de o importanță fundamentală.

7. Știe să ierte

O femeie înțeleaptă știe că orice om este supus greșelii și nimeni nu este ideal. De aceea ea știe să ierte greșelile celor din jur și nu este pretențioasă peste măsura bunului simț.

8. Ea nu trăiește cu nostalgia trecutului

Experiența este tot ce o leagă pe femeia înțeleaptă cu trecutul. Ea nu se vaietă pentru cuvintele pe care nu le-a rostit, deși ar fi trebuit, sau pentru “ce-ar fi fost dacă…”. Trecutul nu mai poate fi schimbat, dar înțelepciunea este cea care te poate ajuta să nu mai repeți greșelile din trecut.

9. Își acceptă vârsta

Femeia înțeleaptă știe că totul este trecător și că orice vârstă are frumusețea sa. Ea înțelege că transformările fiziologice sunt firești și să lupți împotriva lor înseamnă să lupți chiar împotriva ta. Ea știe să scoată în evidență frumusețea vârstei sale!

10. Ea rămâne a fi femeie

În ciuda experienței bogate și înțelepciunii sale, ea continuă să fie plină de gingășie și feminitate. Ea iubește florile, discuțiile cu prietenele, atenția bărbatului și alte mici bucurii ale vieții. Ea este fericită, căci înțelepciunea sa a ajutat-o să-și zidească o familie exemplară și o relație frumoasă cu toți cei din jur.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!